שלום..

LIN 1

New member
שלום..

בע"ה ית' קיי רציתי לשאל ואני מקווה שזה קשור... לאחרונה יש לי המון..אממ בלאגן כזה..אני מרגשיה כאילו ממש לא הולך לי..[בעיות במשפחה,וויכוחים,נפלו לי הרבה כוסות מהיד,צלחות] ממש בלאגן...ואנלא יודעת מאיפה זה בא..הרב שלי דיבר על כח הדיבור ונדרים וחשבתי אולי זה קשור לזה שפעם מזמן הבטחתי שאעשה דברים אם יקרה לי דבר מסויים והוא קרה אמנם לא עשיתי הכל... האם זה קשור ואיך אפשר לתקן זאת? תודה! =]

mgb

New member
באלגאן ונדרים

בס"ד שלום לך! עוןן ביטול או חילול מוצא פי האדם חמור ביותר(*) אבל לא צריך מייד לייחס מצבים כפי שתיארת לביטול נדרים, יש והאדם טרוד ודעתו מוסחת מדברים של יום-יום ויש לבקר ולבדוק ראשית אם אכן אין בהם על מנת לגרום לחוסר ריכוז. יתכן וזו סתם עייפות הגורמת גם לאי יכולת לפקח על תנועות הגוף ו\או המחשבות. בברכה מגב ------------------------------------ (*) המחלל דברו או המבטל דבריו נאמר בדברי חכמינו שבניו מתים. המקור קהלת פרק ה פסוק ה: אַל-תִּתֵּן אֶת-פִּיךָ, לַחֲטִיא אֶת-בְּשָׂרֶךָ, וְאַל-תֹּאמַר לִפְנֵי הַמַּלְאָךְ, כִּי שְׁגָגָה הִיא: לָמָּה יִקְצֹף הָאֱלֹהִים עַל-קוֹלֶךָ, וְחִבֵּל אֶת-מַעֲשֵׂה יָדֶיךָ. רש"י אל תתן את פיך - בנדר לחטיא את בשרך - שיפקוד העון על בניך מסכת שבת דף לב, ב גמרא: אל תתן את פיך לחטיא את בשרך ואל תאמר לפני המלאך כי שגגה היא למה יקצוף האלהים על קולך וחבל את מעשה ידיך, איזה הן מעשה ידיו של אדם הוי אומר בניו ובנותיו של אדם.."

LIN 1

New member
שלום...!

בעהי"ת תודה על התגובה...ולגבי הבלאגן זה יותר מידי דברים... בכוכבית שלך מצויינים דברים קצת מפחידים[...] קיי ולכן בלי קשר אני הייתי רוצה אולי לעשות התרת נדרים או דבר דומה לביטולם . אמנם לא נדרתי אך הבטחתי לעשות זאת והבטחתי 4 דברים מסויימים וביצעתי 1 או 2 .אז ב"נ =] אני גם רוצה לקיים את השאר..ובכולפן לבטל תעניין..איך אפשר לעשות זאת?האם ההתרת נדרים שאמרתי ביוה"כ בערב תקפים לגבי זה? [של 'כל נדרי'] תודה מראש=] =]

LIN 1

New member
=]

...

למעלה