שלום,

תמונע

New member
שלום,

אני עומדת בפני דילמה קשה בימים אלה - בחירת התפקיד הצבאי. המנילה שלי די עמוסה, דבר מבורך, אך גם מקשה, וכעת אני מתחבטת עם עצמי בשאלה - באיזה תפקיד עלי לבחור? האם בתפקיד שיוריש לי גם מקצוע ועתיד בסיומו? או האם בתפקיד שיקנה לי הנאה, אך לאו דווקא יבטיח מבחינה עתידית וכלכלית. הייתי רוצה לשתף אתכם בכמה מההעדפות שלי ולשמוע את דעותיכם בנוגע לתפקידים ואפשרויות הקידום שלי להמשך. 1. יועדו לי תפקידי קצונה רבים [קצינת מנהלה בחיל האויר והחלל, קצינת לוגיסטיקה, קצינת תקשוב מערכתי, קצינת שלישות, קצינת חימוש], אני לא בטוחה שזה מה שאני רוצה לעשות, אך האם נחשבים התפקידים הנ"ל ליוקרתיים/מבוקשים? 2. מאבחנת פסיכוטכנית/פקחית טיסה/חיילת שב"כ/תפקידי הדרכה למינהם - התפקידים אליהם אני נמשכת. ובכן, מבין המצויינים, מה עונה על הקריטריונים של מקצוע ועתיד? 3. הייתי מעוניינת גם בתפקיד הדרכת טיולים המופיע בחוברת, אך לא במנילה. מה דעתכם על תפקיד זה והאם יש לי אפשרות לבצעו גם אם אינו מופיע בשאלון ההעדפות? 4. ללא פרוטקציות- מהם הסיכויים לכתבת צה"ל? נ.ב- איני מעוניינת בתפקידי פקידות ומשרד. במידה ו- מאבחנת פסיכוטכנית/פקחית טיסה/חיילת שב"כ, הינם כאלה, אודה לכם מאד אם תציינו זאת על מנת שאדע לא לבחור בהם. תודה רבה על ההקשבה. אני מקווה כי פירסמתי את ההודעה במקום הנכון. עיינתי בשרשור המנילות ורוב ההודעות שם עוסקות ב"האם המנילה שלי שווה? או מה הקב"א שלי? לכן לא מצאתי לנכון לשייך את הודעתי לשם, במידה וטעיתי, מנהל/ת הפורום מוזמנ/ת למחוק הודעה זו ועמכם הסליחה.

שמעתי שפקחית טיסה

יכול לעזור באזרחות..

onix 88

New member
אני רואה שהרבה חושבים שמי

שיהיה פקח בצבא הולך לצאת לאזרחות ולהתקבל לעבודה בנתב"ג. אז אתם צריכים לחשוב שוב, זה לא כזה פשוט, בפורום סדירים יש פקח טיסה (krishi) והוא סיפר על זה, תנסו לחפש. אם השיקול שלך הוא המקצוע לעתיד לא הייתי בונה על זה, לכי על משהו שמעניין אותך אישית, משהו שאת חושבת שתהני לבצע אותו בצבא. חיילת שב"כ- לא יודע מה שמעת, אבל זה תפקיד פקידותי. הדרכת יח"ש יכול להיות מהנה מאוד בשביל מי שאוהבת את זה. מאבחנת פסיכו'- אלה שמבצעות את האימות נתונים/ראיון אישי/מבחני צ"א ראשוניים. יושבות בלשכות הגיוס ברחבי הארץ, יוצאות יומיות. לפי השמועות, בשביל מאבחנת פסיכו' צריך קב"א 54+. בהצלחה!

תמונע

New member
לא הבנתי,

אם יש לי את האפשרות הזו, זה אומר שכבר הוצאתי קב"א 54+ או שאני אצטרך לעשות מבחנים ולהוציא 54+? ויודע מה, אני מחפשת מקצוע שהכי יתרום לי באזרחות. מה יש לצבא להציע?

snail1

New member
מה יתרום לך באזרחות-

להנות בצבא, ללכת ללמוד, להוציא תואר ולהתחיל ללמוד. אין שום מקצוע בצבא שתוכלי להתעשר ממנו ולבסס את החיים שלך איתו. תעשי משהו שתהני ממנו וזהו. כמה שכולם פה מורעלים רצח, זה רק צבא. זה רק שנתיים (או שלוש, תלוי מה תבחרי לעשות) מהחיים שלך. זה כלום- יש עוד הרבה לפנייך. אין לך מה לחשוב עכשיו על האזרחות או ה"עתיד", כי זה לא רלוונטי.

onix 88

New member
../images/Emo6.gif יש לך 54+

הקב"א נקבעה לך כבר אחרי הצו הראשון. לגבי השאלה השנייה, יש המון תפקידים שיפתחו לך דלתות באזרחות. פיקוח טיסה יתרום לך, במידה ותצליחי להתקבל לעבודה במגדל הפיקוח, זאת עבודה ממש טובה, אבל קשה מאוד להתקבל אליה (שוב, תחפשי את מה שקרישי כתב על זה בפורום סדירים). מחשבים- תכניתנית יתרום לך המון לאזרחות, עם השחרור חברת הייטק כזאת או אחרת "תחטוף" אותך לעבודה. וכו'.

snail1

New member
../images/Emo45.gif בקשר לתוכניתנית.

בקשר לפיקוח טיסה- חבל שיהיו לה תקוות. באמת.

onix 88

New member
גם אני חושב, ועוד דבר

תמיד תבררו פרטים על התפקיד מעבר למה שכתוב בחוברת או למה ששומעים במיונים. בפיקוח טיסה למשל היציאות הן 3-11 רוב השירות, בנות נדרשות לחתום שנה קבע, יש המון מה ללמוד במשך כל השירות (זה לא שאחרי הקורס גמרתם עם שלב החרישה). אני לא מנסה לגרום לכם לברוח מהתפקיד כי גם אני חלמתי הרבה על התפקיד הזה, אבל כדאי לדעת קצת למה נכנסים. זה תפקיד מעניין מאוד, אני חושב שגם מהנה, אבל לא מתאים לכל אחד.

תמונע

New member
מחשבים-

אני די זבל במתמטיקה וכל הדברים הריאליים האלה. והאמת, זה גם לא הכי מעניין אותי. למרות שיש לי תכניתנית במנילה. האם הקושי שלי במתמטיקה ימנע ממני לבצע את התפקיד בצורה הטובה ביותר?

danny girl

New member
תיקון:

מאבטחת פסיכוטכנית (על פי מה שאמר לנו מי שהרצה בבי"ס על הליכי הצו ראשון, ומה שכתוב בחוברת) מאבחנת פסיכוטכנית היא זו שמראיינת את הבנים וחלק קטן מהבנות בצו ראשון. האדם שבא אלינו לבי"ס מטעם הצבא, אמר שזה קב"א 56

onix 88

New member
תיקון למה?

אמרתי שהיא מראיינת, אבל יש לה עוד תפקידים, כמו אימות הנתונים שעוברים בצו הראשון ובדיקות צ"א שעוברים בלשכ"ג. לגבי הקב"א, צריך 54+. לא חושב שיש תפקיד בצבא שתנאי הקבלה אליו הוא קב"א 56.

snail1

New member
עדיף לך לבחור תפקיד

שתהני בו כמה שיותר! זה רק שנתיים! עכשיו זה תלוי- מה אופי השירות שאת רוצה? בסיסי פתוח או סגור? עבודה עם אנשים או לבד? בקשר לפקחית טיסה- זה דורש חתימה של שלוש שנים שרות, ואף אחד לא מבטיח לך את המקצוע באזרחות. בודדים מגיעים לעסוק בזה.

תמונע

New member
כשנרשמתי לתיכון,

אמרתי לא מעניין אותי עתיד, אני רוצה הנאה. אז בחרתי במגמת תיאטרון. אבל צבא זה יותר מזה, כי צבא זה כבר מפתח לעתיד, אז אני רוצה משהו שיכוון אותי הלאה. האמת שאני מעדיפה בסיס פתוח, אבל אני מוכנה להתפשר בהתאם לתפקיד. עבודה עם אנשים או לבד זה פחות משנה לי. אני יודעת להנות משניהם.

snail1

New member
זה כבר הייתה טעות אחרת.

מהתיכון את יוצאת עם תעודת בגרות שאמורה לשקף את מה שעשית ב- 12 שנים האחרונות, ובהתאם תוכלי ללמוד ולעבוד. בואי נודה, בלי תואר- אי אפשר לעשות היום כלום. מה שעשית בבית הספר זה חלק מהאזרחות, וכל מה שתעשי באזרחות ישפיע על האזרחות והחיים שלך. מה שתעשי בצבא זה רק במסגרת הצבא- את יכולה להתקדם בגוף הזה כמה שאת רוצה, אבל אז באזרחות יסתכלו על תעודה הבגרות, והפסיכומטרי, ומעט מאוד על מה שעשית בצבא בשנתיים המסכנות האלה.

למעלה