שלום

ניטו

New member
שלום

נותרו לי מספר ימים בודדים עד לבחינה. ראשית, יש לי בסיס מאוד חזק במתמטיקה. הוצאתי 68 במבחן פתיחה, כלומר מבחן שלא הייתי מודע לקיומו ולא למדתי כלום לפניו. לא השקעתי כל הקורס. אף פעם לא עשיתי שיעורי בית. לא למדתי שום מילה. באנגלית אני לא טוב. התחלתי ללמוד את המילים בעברית ועכשיו אני באות ד'. יש לי כמה שאלות: 1. האם כדאי לי ללמוד את כל המילים בעברית או רק את ה-"מילים החמות"? 2. האם כדאי ללמוד מילים באנגלית ? 3. כמה נקודות זה המילים בעברית? כלומר מי שיודע את כולן במבחן, בכמה בציון שלו יהיה יותר גבוה ממי שעשה אותן תשובות בכל שאר הדברים אך במילים לא ידע כלום? 4. כמה טעויות בערך אפשר לעשות מקסימום ולקבל מעל 700? 5. מה אפשר לעשות עם בעיה של חוסר ריכוז ? בזמן המבחן אני מתמוטט אחרי 20 דקות של מבחן. תודה.

לגבי המילים

במצב כזה ימים ספורים לפני הבחינה אין לך הרבה ברירות גם אם תרצה ללמוד הכל לא תצליח.\ שווה ללמוד א תהמילים החמות לו רק מהסיבה שהם פשוט אוסף לש מילים מצומצם יותר ולאו דווקא מהסיבה שהן אלו המילים שיופיעו בממבחן. אם אתה לא יודע המילים הן לא רק מופיעות בשאלות האוצר מילים בהתחלה -מוב"י. כי אם ברוב פרק המילולי. אז קצת חבל. לעומתן המילים באנגלית הן הרבה יותר בכמות ולדעתי גם במצב בו תלמד את כל המילון באנגלית זה ממש אבל ממש לא יתן לך את מירב הנקודות בשאלות השלמת משפטים באנגלית אז לדעתי באנגלית לא הכי שווה להשקיע. לגבי החוסר ריכוז- בוקר טוב שעכשי ואתה נזכר שיש לך בעיה כזו. כי אולי היית יכול לקבל הקלות אבל בטח לא עכשיו. מה לעשות?? תנסה כמה שיותר להיות מרוכז ובמה שלא תאלץ לנחש. בטח לא חשבת שיש פתרונות קסם... אם זה נראה שאני קצת תוקפנית לא זו כוונתי, פשוט באמת לא הכי ברור לי אם אתה יודע למה אתה ניגש. עכשיו ברור שיש כאלה שיקבלו ציון גבוה בלי ללמוד ואולי תזכה להיו תאחד מבינהם. אתה שואל בקשר לציון 700 אנ ילא באמת יודעת. אבל אם את ה אורמ שאתה גרוע באנגלית וגם לא למדת כלל אז סיכוייך לציון כה גבוה הם קלושים למרות שכמו בכל דבר תמיד יש יוצאי דופן. שיהיה המון בהצלחה ותנסה כמה שיותר לנצל את הזמן שנותר ללימוד פורה.

היי ניטו

1- תלמד כמה שאתה יכול, עדיף לקרוא פעם אחת ברפרוף את כל המילון מאשר לשנן עכשיו רק את ההתחלה. 2- לא שווה. הסיכוי שתופיע בבחינה מילה שתלמד בזמן הקרוב הוא די אפסי, עדיף שתקדיש את הזמן הזה למילון המילולי. 3- זה לא מספר מדויק, אבל אני מניח שמישהו פה בכ"ז יעשה איזה חישוב ויתן לך הערכה (כנ"ל לגבי 4). קח בחשבון שיש הרבה שאלות שאפשר לפתור או לנחש נכון בהסתברות גבוהה גם אם לא מכירים את כל המילים בשאלה. 5- למה אתה מתמוטט? מה אתה מרגיש? לחץ? עייפות?

אולי יש לך בעית קשב וריכוז?

שווה להתיעץ עם מישהו. אם כן אז תוכל לבקש מהמרכז הארצי לעשות בחינה בתנאים מותאמים שבתקווה תקל עליך.

QAF Fan Block

New member
לא עדיך לך לחכות מועד אחד?

אני חושבת שעוד חודשיים יכולים לעשות לך רק טוב

למעלה