שלום,

שלום,

אני לא יודעת אם אני במקום הנכון,אבל מקווה כאן לקבל תשובה.. לפני כמה ימים קרה מקרה שעד עכשיו מפחיד אותי חבר שלי בא אליי..צפינו בטלויזיה ונרדמנו אני לא יודעת כמה זמן עבר אבל אני התעוררתי לבד (בלי שאף אחד יעיר אותי) ואז ראיתי שחבר שלי מבוהל מאוד שאלתי מה קרה והוא סיפר לי--> הוא התעורר רצה לזוז אבל קלט שהוא לא יכול לזוז..מנסה בכל הכח להזיז את הרגליים ואת הידים והן לא זזות. הוא אמר שההרגשה היא כאילו מישהו החזיק בכח אותו וככל שניסה להזיז אותם יותר הוא הרגיש את האזורים מתחממים בנוסף הוא שמע צחוק של מישהו ואז אני התעוררתי וזה נפסק הוא בטוח שזה לא חלום כי הוא ראה את הטלויזיה דולקת והוא כבר היה ער אני כבר כמה ימים מפחדת להרדם..זה מאוד מפחיד אותי מה זה??? תודה

נשמע כאילו הוא זה שצריך לפחד

ולא את. אמנם אין סוף לתופעות ההזויות שאנשים מעלים כאן בפורום, אבל עוד לא נתקלתי במקרה כמו שתיארת... יש בפורום חבר בשם איציק שאולי יוכל לעזור בנושא...למרות שנראה לי, שזה מצריך בדיקה יותר מעמיקה מפורום באינטרנט.

נכון..

אבל הוא פחד לאותו לילה ואז נרדם ואני לא יכולתי להרדם ועד עכשיו זה מאוד מציק לי כי זה היה בבית שלי ובחדר שלי אני מאוד מפחדת מכאלה תופעות במיוחד כאשר אני לא יודעת מה זה אומר

IBP1

New member
תשובתו של איציק.

זה נראה ונשמע כמו עוד מקרה של שיתוק שינה. העניין הוא כי לפעמים זה יכול להוות סימפטומים לדברים אחרים. המלצתי היא כך : גשי לרופא המשפחה ותבררי אותו על מרפאת שינה. הם היחידים המורשים בישראל על פי החוק לטפל במקרים כאלה. אזהרה : נא לא לפנות לטיפול בנושא ,אצל מי שאינו בר הסמכה בנושא. כי ממה שאני הצלחתי לברר בנושא. לפעמים הסימפטומים הללו הם בכלל בעיה אחרת יותר גרועה. לקופות החולים בארץ יש מעבדות מצויינות בנושא. ישנם גם חברות פרטיות המתעסקות בתחום שיש להם מעבדות כאלה. חלק מהן הם בעלי אישור של משרד הבריאות וחלק פועלות ללא אישור. המלצתי היא לפנות אך ורק דרך קופות החולים עצמן!

תודה לך! אין לך מושג כמה עזרת לי!

אמרת שזה נקרא שיתוק שינה וחיפשתי ומצאתי לינק שמסביר את התופעה כאן המאמר מאוד הרגיע אותי

IBP1

New member
האמת היא שאפילו קופות החולים מפנים

ללינק הנ"ל . אני שוב מזהיר ואומר קיימים בשוק אנשים הטוענים כי ביכולתם לרפא זאת בכל מיני דרכים ופוסלים את הטיפול הרפואי. אין להאמין להם ויש להיזהר מהם!!! אפילו הרבנים מזהירים בנושא זה!!!!!

שיתוק שנה זה דבר כל כך חמור?

זה קרה גם לי מספר פעמים עד שלמדתי לחסום את זה.

IBP1

New member
ישנם סוגים של שיתוקי שינה ....

המסוגלים לגרום למוות . שתדע כי אדם זקוק לשינה וברגע שאינו זוכה לישון ולהטעין את גופו הוא עלול למות. בל נשכח שלא כל אדם הוא בעל כישורים לכך.

אני דווקא מקפיד לישון

לפחות 7-8 שעות בלילה (כי אני קם מאוד מוקדם ואחרת אני אהיה כל כך מסטול בעבודה מעייפות שאני לא אשים לב מה אני עושה). אני לא חושב שאצלי זה היה כל כך קריטי. למדתי לעצור את זה תוך כדי (באמצעות הנעת שרירי הלסת- השרירים הכי חזקים בגוף) ובהמשך גם למנוע את זה, ואפילו לחוש מתי זה עומד להגיע כדי לפעול בעניין.

זה קרה פעם אחת

זה קרה רק פעם אחת מקווה שהראשונה והאחרונה תאמת הוא ישן לילה לפני שעה וחצי ועבד יומיים כמעט רצוף אז יכול להיות הלחץ השפיע על זה אבל לפני זה לא ידעתי שיש דבר כזה שיתוק שינה והוא עוד אמר ששמע צחוק של מישהו חשבתי שמדובר ברוחות או משהו כזה מקווה שזה לא יחזור על עצמו אם כן אני יפנה אותו לרופא

איציק,

בלינק מדובר שאחת התופעות היא נפילה תוך כדי שינה, עכשיו, גם לי יש לילות שבהן אני "נופלת" אלב לא מדובר פה על ימים שעברו אלא, כל כמה זמן מאז שאני ילדה קטנה אני זוכרת שיש לי את הנפילות האלו...

גם לי!!

אבל זה מין נפילה שאת מתעוררת ממנה בתזוזה,ואין שיתוק או משהו אמרו לי פעם שזה בגיל ההתבגרות כשגדלים(למרות שעכשיו אני כבר לא גדלה וזה עדיין קורה..)

IBP1

New member
את כנראה עוברת הטלה אסטרלית.

התחושה המוכרת של "נפילה" לתוך הגוף כאשר אנו מנמנמים ,יכולה לקרוא במצב ההוא אך לא מחייבת . אנו חשים כאילו הגוף ריחף באויר ואנו חשים כמו חבטה של נפילה גוף ממש נדרך ומנסה לבלום את "הנפילה" שאותה חשים היטב. המלצתי היא למי שעובר זאת יותר מדי ,לחשוב על לעשות הגנות.

The Sunshine18

New member
שיתוק שינה,

קרה לי לא מעט פעמים. פנה לפורום חלומות צלולים, שם תקבלי מידע מדוייק יותר.

למעלה