שלום.

שלום.

לפני 3 חודשים עברתי לשכונה חדשה. פגשתי ברחוב חתולה מקסימה שהמליטה לא מזמן כי הגור הקטן שלה בן החודשיים ( אז ) מסתובב לידה כל הזמן. ליידי , כך קראתי לה , מהיום הראשון שפגשתי אותה ועד היום נראית חלשה ,עייפה ותשושה. היא אוכלת , שותה , מצב רוח טוב ומתפנק אך תמיד עייפה. בנוסף היא גם מתעטשת כבר 3 חודשים , כמובן לא ברציפות אבל מידי פעם , לפעמים זה כולל הפרשות מהאף. אין לי רכב כרגע ואין לי אפשרות לקחת אותה לוטרינר בשלב זה.אפילו אם היה לי , מצבי הכלכלי לא מאפשר לי כרגע אפילו לשלם על ביקור , שלא לדבר על הטיפול שיתלווה בעקבות הביקור. שאלתי - מה אני יכול לקנות לה , ללא מרשם , כדי לעזור למצבה ? מה אני יכול לתת לה ? משהו שאם לא יעזור אז לא נורא אך חשוב שלא יזיק מאחר והטיפול יהיה " על עיוור " בלי שהיא תראה וטרינר. חשוב לציין שהיא משחקת , מתפנקת ואוכלת אך שוב - תמיד חלשה , " מסטולית " כזאת ,עייפה ומתעטשת המון , כבר 3 חודשים מתעטשת. לא נתקלתי בשיעול. התעטשויות , הפרשות מהאף , לפעמים ממש נזלת ,חולשה ,עייפות ומוזרות. זה הסיפור. 2 דברים חשובים - 1.החתולה ידידותית ביותר. 2.אוכל ומים 24 שעות. יש מספר תחנות האכלה מסודרות בשכונה. תודה על התייחסותכם , יהודה.

שלום יהודה

המצב שאתה מתאר מתאים לדלקת בדרכי הנשימה העליונות. המחלוה נפוצה יחסית בחתולים, ולפעמים אפשר לפחות בפעם הראשונה לנסות אנטיביוטיקה לתקופה ולראות אם זה עוזר. הגורמים לבעיות האלה שונים ומגוונים, מוירוסים, דרך חיידקים, פטריות, גידולים, גופים זרים, בעיות שיניים ועוד, ואם הגורם לא מושפע מהאנטיביוטיקה שהיא תקבל אז גם הכסף הזה ילך סתם ויתבזבז. העניין שיותר מדאיג זה החולשה. חולשה כזאת יכולה להעיד על בעיה נוספת ולא בהכרח קשורה דווקא לאותה מחלה. אתה מבין בעצמך לפי הניסוח שלך שהחתולה צריכה לראות וטרינר כדי באמת לעבור טיפול מסודר. גם לתת לה אנטיביוטיקה בלי לראות אותה בכלל זה דבר בעייתי מבחינה מקצועית. יש סיבה שאנטיביוטיקה זה במרשם אחרת היית יכול פשוט לקנות אותה בסופר. אבל אולי תוכל למצוא וטרינר שיסכים למכור לך את האנטיביוטיקה בלי לראות אותה בכל זאת. אין לי רעיונות קסם אחרים, ואני כן חושב שזה הכרחי שהיא תגיע לבדיקה. בהצלחה

הבנתי.

כן , אני יודע שזה הכרחי שהיא תגיעה לוטרינר. כצעד ראשון אני אפגש עם אישה מהשכונה שמאכילה את החתולים ומכירה אותם ואשאל אותה לגבי מידע שאולי יש לה על החתולה , ההיסטוריה שלה , גיל , האם היא איבחנה את הבעיה שלה ולקחה אותה כבר לוטרינר. לא יצא לי לדבר עם האישה הזאת חוץ משלום ולכן סיכויים טובים שיהיו לה דברים מעניינים לומר לי בקשר אל ליידי. בלי קשר לאישה - הבנתי ממך שאין משהו שאני יכול עצמאית ללכת ולקנות לה ללא מרשם בלי עירוב של וטרינר , כן ? הבנתי ממך שבכל מיקרה איתה או בלעדיה אני אהיה חייב לראות וטרינר ,כן ? כלומר יש 2 אפשרויות לטענתך - 1. לקחת אותה לוטרינר לבדיקה. 2.לגשת לוטרינר לנסיון קבלת מרשם ללא בדיקה. אין אפשרות נוספת ?

למעלה