שלום

lion 7

New member
שלום

רק לפני ימים אחדים הייתי מאלה שמבקרים כאן בלי להגיב.. מאז הקמת הפורום הזה גם אני חלמתי על דו קיום חוץ מחברי עבודה או סתם מכרים משני הצדדים ערבים ויהודים, תמיד היה נחמד לדעת על מקומות של אחווה בין שני העמים שנלחמים מזה הרבה שנים במזה``ת וגם בשאר מקומות בעולם. אני באתי מבית שגדל על אי גזענות והיינו מבקרים משפחה אחת מכמה למשל ממוצא מצרי, היתה לי ילדות יפה ועם זכרונות שלא שוכחים לעולם, מעצם החינוך הפתוח אני חונכתי על אהבת האדם אשר הוא, לא משנה מוצאו או עדתו ,כך זה תרם הרבה להיות לי באופקיי הפתוחים ולהתחבר עם אנשים שונים, הן במוצא וללא הענין של הדת, דת? מה זה דת? הרי דת זה דבר הנמצא רק במקדשים למינם. אלה היו ימים ובבוא הזמן בחגי המולד התארחו תמיד אצלנו בבית ההורים שתי משפחות בני אדם קודם כל, אחר כך מוצאם יהודים שלא שונים מהמשפחה השניה שהיא מוסלמית , וכך נרקמת לה הידידות וההתחברות הרבה שנים. למרות המצב העדין במדינתנו היפה, שום דבר לא מזיז לנו או שום דבר מפריד אותנו ביחד.. בודאי אנו לא מושלמים ולכל אחד יש את הדעות הקדומות מהתרבות שבה גדל, לא הרבה זמן צצה במדינה מה שנקרא התנועה האיסלאמית , ופתאום חברים!! ומשפחות התחילו להשתנות מטבע הדברים של כל מיני שמועות מאנשי הדת שלהם, המשפחה המוסלמית אחת מכמה שלא רצו לנתק קשר על אף חמתם של קרוביהם הפנטים,אולם האשה התלבשה עם הזמן מין צעיף לראש כלחץ מהקרובים! בלי הקדמות ובלי כלום, מצד שני הוסבר לנו מצד המשפחה השניה על סוד, על הלחץ מצד אחות דתייה מלבקר אצל הגויים בחג הנורא מכל הקריסמס. בקיצור האמת שתי המשפחות שהושפעו מקרוביהם הדתיים, לא הפסיקו לבקר, אולם השתנו עם הזמן... ידידינו היהודים שבאו מרקע ימני מהסביבה שגדלו בה, התחילו להבין שיש להם מה ללמוד חוץ ממה שאבו מספרים או דעות קדומות, בוא בזמן הם הבינו שיש אנשים חיים בתוך גיטאות, והבדלי תרבות ובניהם כבר מבינים מה זה סנטה קלואס ומתנות לא רק בטלויזיה.. עם הזמן הפכנו למשפחה אחת מלוכדת ואוהבת. ברם ההשפעה מכל מיני תקריות במדינה לא פגעה ביחסים אלה , אלא תרמה לחיזוק הקשר כבני אדם וחברים. מצד שני הקשר היה רופף מצד המשפחה השניה, המוסלמית שמדברים אותו דיבור משלי, למדו חלקם גם בבית ספר מיוחד קתולי.. זה היה שונה ביחס לתקריות בעולם מסביבנו.. טון הדיבור על המערב רק גבר , והנה עוד תקרית (המשך>>

lion 7

New member
המשך

והנה תקרית הפגיעה בכנסיות , אני לא שמעתי שום התנצלות על מה שקרה מצד החברים אלה, אלא תירוץ כי האפיפיור השמיץ.. ואלוהים יודע מה הסתתר גם.. השאלה היא האם אתם מאמינים שעם כניסת הפן הדתי לעולם האיסלמי במיוחד בישראל האנשים יחבקו אחד את השני ויבקרו כמו ימים שהיו.. האם אתם מודעים לאסון המאים מסביבנו על מדינה יפה (בעיני שנות השבעים והשמונים היו השיא) לדבר על דו קיום?? מה אתם אומרים? תודה

lion 7

New member
המשך

והנה תקרית הפגיעה בכנסיות , אני לא שמעתי שום התנצלות על מה שקרה מצד החברים אלה, אלא תירוץ כי האפיפיור השמיץ.. ואלוהים יודע מה הסתתר גם.. השאלה היא האם אתם מאמינים שעם כניסת הפן הדתי לעולם האיסלמי במיוחד בישראל האנשים יחבקו אחד את השני ויבקרו כמו ימים שהיו.. האם אתם מודעים לאסון המאים מסביבנו על מדינה יפה (בעיני שנות השבעים והשמונים היו השיא) לדבר על דו קיום?? מה אתם אומרים? תודה

NorthernStar

New member
הדת כגורם מפלג

או האיסלאם הפוליטי - נכנס אל תוך הפוליטיקה הפנים פלסטינית (בתוך הקו הירוק ומחוצה לו) בסוף שנות השמונים, ובאופן גורף יותר משנות התשעים. התוצאה היא פילוג פנימי והחלשת המאבק הלאומי הפלסטיני. כבודם של המאמינים במקומו עומד כמובן, אבל המאבק לא הסתיים, כידוע. לפי דעתי הפילוג הזה הוא עוד אחת בשרשרת טרגדיות שעוברות על הפלסטינים מאז 1948, והפרשה האחרונה היא עוד אחד מביטוייו.

lion 7

New member
אני יודע את זה

רק רציתי להתריע על סכנה שהולכת ונהיית סרטן.. אני מפחד כאזרח טוב מהבא, ואוהב את מדינתי למרות שהיא לא מושלמת, אני מקבל יחס יותר טוב מזה שחי במדינה מצרים לפחות אני מרגיש בן אדם פה שחותר לשויון זכויות לא דרך אלימות.. אני מודע שהממשל הוא לא שלם , אני עדיין אופטימי והשאלה היא למה הדת שלי לא השפיעה עלי לרעה. אני לא מאמין שזה רק הדת אלא הרצון בתוך תוכנו לדו קיום.. מהדת אני יכול לצטט מה שאני רוצה תלוי לאיזה כוון ולאיזה מטרה אם להרס או לבנייה, אנו חיים כרגע בעידן ימי הביניים נוסח האיסלאם הוואהאבי, שזורע שנאה ומדון, שבטיות ותקופה דומה מלפני האיסלאם שנקראת אלגאהליה (בורות).. אנשים מנסים לשנוא לא לאהוב, להרוס במקום לבנות, להראות עד כמה הדת היא דבר מפריד בין האנשים שחולמים על דו קיום,,,‏ אני לא אופטימי במזרח השונא זה..

למעלה