שלום.

שלום.

מצאתי אתכן במקרה (מקרה מעולה). שמי צביה, בת 35, 3 ילדות בהריונות רגילים (כמעט, אבל זה כבר סיפור אחר). מאובחנת מזה 11 שנה, באמצעות לפרוסקופיה בבלינסון, שבה גם אובחן רשמית וגם טופל. אחר כך היה שקט שנים (למעט קצת "תמיכה" לכניסה להיריון). עכשיו, כבר חצי שנה שהוא הרים ראש ובגדול. ניגשתי שוב לרופא המעולה ההוא שאיבחן אותו לראשונה (היה אז רופא נשים שלי בקופ"ח ואבחן לפי תלונות בלבד ושלח לבלינסון) שאמר שהיום "לא מנתחים יותר" כגישת ברירת מחדל, ולא מעבירים את המתלוננת "ייבוש" הורמונלי" כמו שעשו פעם, ולכן המליץ על טיפול תרופתי בגלולות למניעת היריון רגילות בלבד, (בתקופה שהלכתי אליו הנקתי ולא לקחתי גלולות.) ואם לא מצליחים להפחית את התופעות בדרך הרגיליה, השלב הבא הוא "צירוף" של כמה מחזורי גלולות ברצף בלי הפסקה. בעקבות היעוץ שלו הטיפול שלי הוא גלולות יסמין, ואדקס פורטה 3 פעמים ביום סביב תקופת המחזור. עוזר קצת. יש לי תופעות לוואי מציקות בגלל הגלולות ואני חושבת על החלפת סוג. ובדיוק עכשיו מצאתי אתכן. השאלות הראשונות שלי אליכן: 1. האם מהידע שלכן הוא צודק לגבי "לא מנתחים"? 2. האם הטיפולים התרופתיים השגרתיים הם באמת גלולות? תודה מראש והולכת לחקור פה לגבי טיפולים אלטריטיביים ותזונה. מעולם לא תיארתי לי שיש קשר...

טוב, אז עכשיו אני אחרי כמה שעות

של קריאת בפורום. וואו! אין צורך שתענו על השאלות. יש לי תור בסוף השבוע לרופא בקופ"ח (אדיוט, פקיד) ואני הולכת לבקש ממנו כמה דברים: בדיקות דם. אולטרסאונד. מכתב לקופ"ח שהגלולות שלי הן טיפול במחלה (גם הכסף חשוב). עוד משהו?

שלום לך

יופי שמצאת אותנו קיבלת את התשובות מקריאה בפורום ואני שמחה על כך לגבי הרופא הייתי ממליצה לך לנסות להגיע למרפאת אנדו' בתה"ש ליעוץ. אפשר לקבל טופס 17 מהקופה לגבי הגלולות שהן טיפול במחלה ולא גלולות מניעה - לא עובד ניסיתי מבחינתם גלולות זה גלולות אבל אם תצליחי אשמח לשמוע אני במכבי ואת?

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

שמחה שמצאת מענה לשאלותיך בפורום בנוסף למה שזק כתבה, ממליצה לך לפנות אל רופא המבין בנושא האנדו' שיוכל ללוות אותך ולהיות ער לכל התפתחות במידה ותהיה. לגבי ניתוחים- הרופא שלך צודק זה לא ברירת מחדל ויש לשקול כל מקרה לגופו. לגבי "ייבוש הורמונלי"- אני לא מסכימה עם רופאך- רובנו מטופלת ע"י דיכוי הורמונלי ממשך של גלולות (ברצף!) או דקאפפטיל 3.75 המגיע כזריקה חודשית וישנן כאלו המטופלות גם ע"י דפו פרובה המגיע כזריקה הניתנת פעם בשלושה חודשים (אך לגבי יעלותו הדעות חלוקות). המטרה של כל המדכאים היא לדכא את המערכת ההורמונלית ובכך למנוע את המשך החרפת המחלה ואף לדכא מוקדים פעילים. כידוע אדקס פורטה הוא לא טיפול באנדו' ושווה לנסות דיכוי שעשוי למנוע את הכאב. ממליצה לך לפנות אל רופא מבין עניין שיוכל ללוות אותך ולשלוח אותך לכל הבדיקות שהזכרת. אנחנו פה

ברוכה הבאה ../images/Emo141.gif

מצטרפת לכל הנאמר ע"י קודומתיי, "יבוש" או דיכוי ברוב המכריע של המקרים כאן הוא בלתי נמנע. ממליצה לך על יעוץ בתל השומר - במרפאת האנדו'. בהצלחה

למעלה