שלום..

yetush

New member
שלום..

לכל אנשי הפורום הנחמדים... פתחנו בפורום שלנו דיון נורא מעניין בקשר לחזרה בשאלה נשמח אם תשתתפו בו ותביעו דעתכם(בצורה יפה ולא פוגעת) כנסו לפורום שלנו

uri80

New member
מעניין. מזכיר לי כמה דיונים

שהיו לי בעבר עם חברים דתיים.

yetush

New member
בכל אופן..

תכנסו אלינו תגיבו קצת תראו פרספקטיבה שונה זה נראה לי דיון ממש מעניין..

אבזץ

New member
מה גרם להם "להישבר"?

אוי נעבך, גיוועלד! כל אחד וסיבותיו הוא. אין אחד דומה לחבירו, "כשם שאין פרצופיהם דומים וכו' ". אישית, במקרה ראיתי את אלוהים במחלקה הגריאטרית (כשביקרתי את אחותי הוולדנית). הוא לא הותיר עלי רושם מי יודע מה מחייב...

uri80

New member
כן, זו גם המילה שתפסה את עיני.

ויכוח אבוד מראש לעיתים.

להישבר? אוי אברוך

אנשים ש"נשברים" חוזרים בתשובה כשהם נהיים חזקים הם יוצאים בשאלה וחלאס חלאס חלאאאאאס כבר עם הדיונים המעצבנים האלה לא מיצינו?

yetush

New member
הי סליחה..

לא התכוונתי בכלל לזה.. הכוונה שלי היתה על אנשים מסוימים מקבוצת החוזרים בשאלה שהם נשברים בגלל אירוע טראומטי שהיה להם וחוזרים בשאלה אל תהפכו את המילים שלי! אני לא חושב שחוזרים בשאלה חלשים או כל דבר אחר והדיון שם לא היה בכלל רדוד אלא היתה לו מטרה נורא מסוימת בשבילי.. אני באמת לא באתי להתלהם או להתנשאות עליכם ואשמח שגם להפך זה לא יקרה.. בכל אופן לכל האנשים המקסימים שכן טרחו להשתתף בדיון שלי תודה רבה! ותודה רבה למנהל היקר שבא בעצמו והראה פרספקטיבה קצת אחרת מהדעות שהיו שם... אני לא יודע איך הדתיים שאתם מכירים או יצא לכם אבל ישנם דתיים שלא טורפים ולא נושכים .. שבוע טוב ושוב תודה!

boaZone

New member
הדתיים שאחנו מכירים הם

אבא שלנו ואמא שלנו והאחים והאחיות שלנו והדודים והבני דודים והשכנים והשכונה שגדלנו בה, והבתי ספר וישיבות שלמדנו בהם. אז באמת, אל תבוא ותספר לנו על "דתיים". תרשה, ברשותך, במטותא מכבודך, לספר לך סיפור קטן. אני למדתי באפרת, ישיבה שמחזיקה מעצמה מאוד, "מגדלי דור העתיד של הציונות הדתית" (ז"ל?). דגש גדול ניתן על חיזוק האמונה וההתמודדות מול הספקות. סמינרים גשרים וכל מיני קשקושים כאלה נאלצתי לעבור בחיי (מסכן שלי...). יום אחד הביאו איזה שחקן תיאטרון עבר, שחזר בתשובה והצטרף למטורפים של בת-עין. האיש, שאיני זוכר את שמו, נראה כאדם אינטליגנטי ומשכיל, שחקן לא רע, שהעברי מולנו קטע מההצגה שלו שהייתה קשורה איכשהו לחזרה בתשובה. בסוף ההצגה, ניתן זמן לשאלות. כל מיני שאלות נשאלו שם, והתשובה הייתה בעיקר "אני הייתי 'שם' ותאמינו לי שפה זה החיים האמיתיים ופה הרבה יותר טוב". עבדך הנאמן, ידידי מנהל פורום דתיים, לא יכל להתאפק וקצת התפרץ ושאל "אז אולי צריך להיות 'שם' בשביל לראות שהכל טעות ופה האמת?". "אולי" הספיק האמן לענות לפני שהרב א' התפרץ ואמר שאין יותר זמן לשאלות... האמת, יתושי? אני לא יודע מה האמת. ובעיני זה היתרון הכי גדול של היוצאים בשאלה על פני החרדים/דתיים ובטח על פני החוזרים בתשובה. "הענוה", אותה מידה שלימדו אותך לטפח, אותה מידה שכל הגדולים התהדרו בה. לנו יש האומץ להתסכל למישהו בעיניים ולומר "אני לא יודע אם יש אלוהים", "אני לא יודע מה הדרך", אני רק מנסה למצוא את הדרך שלי. ובטח ובטח שאיני יודע מה הדרך הטובה בשבילך. גדול גאוותני היוצאים בשאלה הוא הרבה יותר ענו מהקטן שבדתיים ובחוזרים בתשובה. מצד שני, יכול להיות שאני טועה.

yetush

New member
אתה טועה..

כי גם לדתיים יש ענוה נכון שבאותו שרשור היו שם כמה אדיוטים אבל אני לא חושב שזה כללי לכולם.. אגב מיהו אותו מנהל פורום דתיים המסתורי?

למסגר

אני לא יודע מה האמת. ובעיני זה היתרון הכי גדול של היוצאים בשאלה על פני החרדים/דתיים ובטח על פני החוזרים בתשובה. "הענוה", אותה מידה שלימדו אותך לטפח, אותה מידה שכל הגדולים התהדרו בה. לנו יש האומץ להתסכל למישהו בעיניים ולומר "אני לא יודע אם יש אלוהים", "אני לא יודע מה הדרך", אני רק מנסה למצוא את הדרך שלי. ובטח ובטח שאיני יודע מה הדרך הטובה בשבילך. גדול גאוותני היוצאים בשאלה הוא הרבה יותר ענו מהקטן שבדתיים ובחוזרים בתשובה. מצד שני, יכול להיות שאני טועה. למסגר ולתלות *** בשוליים: השפת אמת מסביר (בלשון חופשית שלי. מ.ה.), שענווה אינה להקטין עצמו אלא לדעת שגדולתו מכוח הבורא.

hemi32

New member
בזבוז של זמן ...../images/Emo177.gif

דו שיח של חירשים ... הררי מילים .. לא עצרו לחשוב ..

Le Fay

New member
הדיון שם כל כך רדוד שיוצא החשק...

יפה שכמה נפשות טובות מכאן טרחו בכל זאת.

uri80

New member
לא צריך לשפוט מהר מדי לחומרה.

כמו בכל מקום יש שם אנשים אינטילגנטים ולצידם כמה שקצת פחות. בזמנו פגשתי בצבא אדם שהפך להיות חבר מאד טוב במשך השנים. הבחור הגיע ממשפחה חרד"לניקית והיתה לו דעה מאד מגובשת על למה אנשים יוצאים בשאלה. במשך הזמן (כשאתה תקוע עם אנשים בכל מיני חורים בתיזנבי, יש לך הרבה זמן לשוחח) הבן אדם שינה את דעותיו לחלוטין. הוא לא היה טיפש, להפך, חכם מאד, אבל הוא גם גדל בסוג של בועה ולקח לו קצת זמן לצאת משם.

uri80

New member
בינתיים השרשור עבר לעמוד השני שם

ונראה לי שיש שם לא מעט אנשים ששמחים על כך.

boaZone

New member
מת על אנשים שיודעים את האמת

כולם סביבי, פשוט יודעים אותה, את האמת. במובן התנ"כי הם יודעים אותה. מזיינים לאמת את הצורה בבוקר ובערב. הופכים לאיזה תנוחה שבה להם, מעלים ומורידים את האמת במעלות הקדושה וטומאה, מעצבים אותה לפי הזוית האופנתית. ובסוף? בסוף גומרים בחוץ, כי כמו באקס-פיילס, האמת נמצאת רק שם בחוץ. ואני, הקטן, העני ממעש, יושב פה בצד ולא יודע כלום. <ואיך הייתה אומרת מתבחששת> ות'אמת? לוכפת'לי.

hemi32

New member
הלו ../images/Emo35.gif

דע מאין באת
ולאן אתה הולך
ולפני מי אתה עתיד ליתן
.. למה הכל סקס 'בחיים' ...

למעלה