שלום

תיקתקית

New member
שלום

יש לי שאלה קצת שונה בקשר לרוק מוזיקה קלאסית: יש סוג של שירים שמשלבים בהם תזמורת (בעיקר כינורות וחצוצרות) ומשלבים עם מוזיקה עדכנית, בד"כ רוק. למי שבמקרה ביקר בטעם העיר והיה בדוכן של מילקי, הציבו שם לזמן קצר תזמורת קלאסית שניגנה ביחד עם הדי-ג'יי קטע מסויים, בועיני זה היה מדהים. רציתי לדעת האם תוכלו לתת לי את שם הז'אנר, אם קיים בכלל, ושמות יצירות כאלה שאתם מכירים. תודה מראש

epitaph

New member
אמממ...

משהו בסגנון הזה? יש ללהקת Renissance כמה שירים עם תזמורת או ש"דמויי תזמורת", אני לא ממש יודע אם זה הסגנון שאת מחפשת אז אני אמליץ רק על שיר (לא זוכר כרגע אם יש להם אלבום שלם כזה) שהיה הלהיט שלהם בזמנו Carpet of the Sun. ממליץ גם לבדוק את האלבומים: The Moody Blues - Days of Future Passed Camel - The Snow Goose After Crying - Bootleg Symphony, Almost Pure Instrumental אם אני אזכר בעוד אני ארשום...

Welsh

New member
רנסנס, מודי בלוז וקאמל

הפצצת בהמלצות משובחות
גם קולוסיאום עשויה להיות המלצה מוצלחת, בהנחה והבנתי מה היא בערך מחפשת...

epitaph

New member
לא זכור לי שהם שילבו תזמורת...

למרות שקולוסיאום זו המלצה משובחת בלי קשר.
עוד שלושה אלבומים שיש בהם שילוב של תזמורת: Deep Purple - Concerto For Group And Orchestra Caravan - Caravan & The New Symphony וגם Metallica - S&M למרות שלגבי האחרון למרות השילוב יש תחושה שאין ממש שילוב, כלומר ברוב השירים התזמורת עושה את הקטע שלה ואז מטאליקה נכנסים בלי יותר מדי קטעים משותפים. אגב, עוד שיר שנראה לי שיכול להיכלל בהגדרה, Deep Purple - April מתוך אלבום הסלף טייטלד.

Welsh

New member
יכול להיות שאתה צודק

יש לי את האנתולוגיה ומכל השילובים שהם עשו שם בין כל מיני סגנונות יכול להיות שטעיתי ודווקא בתחום הקלאסי הם לא נגעו, העניין יבדק במהרה
אם אני לא טועה בכלל הדיפ פרפל המוקדמים (ואפריל ביניהם) עשויים גם הם לענות על ההגדרה ובלי קשר caravan זה תמיד טוב, מה שקצת קשה לי לכתוב על מטאליקה

epitaph

New member
אני מכיר טוב רק שלושה אלבומים שלהם

של קולוסיאום הכוונה ולפי מה שאני זוכר אין ממש קטעים קלאסים, אומנם יש את כלי הנשיפה של דיק הקסטל-סמית' (הוא מצליח להישמע כמו תזמורת בעצמו לפעמים, זה כן
). יכול להיות שאתה מתכוון לאלבום הראשון שהוא היחיד שלהם שלא יצא לי לשמוע. אגב, יצא לך לשמוע את Mogul Thrash, שיצאה מתוך קולוסיאום?

Welsh

New member
הכנסתי את האנתולוגיה למערכת

ברצועה השניה Beware The Ideas Of March לקחו את הנעימה המרכזית של whiter shade of pale ערבבו אותה עם קטע מוכר במוזיקה קלאסית שאני לא זוכר את שמו ואטמו עם קטע ג'אז שעושה שמח. זכרתי שיש משהו כזה
את Mogul Thrash אני לא מכיר, מעולם לא שמעתי אותם ועליהם, כדאי להכיר?

epitaph

New member
זה מהאלבום הראשון...

את Mogul Thrash כדאי מאוד להכיר אם אתה אוהב את קולוסיאום, הסגנון מאוד דומה גם לקולוסיאום, בעיקר בתקופת האלבום The Valentine Suite. את הלהקה הקים ג'יימס לית'רלנד שהיה הגיטריסט והסולן אחרי שפרש מקולוסיאום וצירף אליו גם את ג'ון ווטון על הבאס (לפני שהיה בפאמילי וקרימזון) שאפילו שר בשיר אחד. הם הספיקו להוציא רק אלבום אחד לפני שהתפרקו שכלל בין היתר גם קאבר ל Elegy (שכנראה גם מופיע לך באנתלוגיה). בקיצור, מומלץ, אני מחכה לעותק החוקי שלי מקצת אחרת אבל ההזמנה קצת מתעכבת בינתיים ככה שעד אז אני נאלץ לשמוע את האלבום שהשגתי בדרכים חוקיות פחות...

RoieL

New member
חוץ מהורדה באינטרנט [?]

אני בכל מקרה, למדתי על בשרי לא להתקרב לקצת אחרת.. לוקח להם כמה שנים טובות לספק מוצרים..

תיקתקית

New member
בינתיים הקשתי לקאמל - מצויין

האמת שזה לא מה שהתכוונתי אליו, אלא לדברים הרבה יותר דרמטיים ותיאטרליים מבחינת התזמורת. אבל זה כ-ל כ-ך יפה
אני מקשיבה כעת לRhayader - אהבתי את החליל.. אשמח לשמוע עוד המלצות. ותודה

epitaph

New member
בבקשה וברוכה הבאה. ../images/Emo13.gif

עוד אלבום שחשבתי עליו, נראה לי שיתאים בדיוק למה שאת מחפשת, מאוד תיאטרלי ודרמטי והלהקה עצמה מצליחה להישמע כמו תזמורת שלמה ומשלבת גם הרבה כלי נשיפה, פסנתר וכלי מיתר. בקיצור שווה לבדוק. ללהקה קוראים Univers Zero, ממליץ להתחיל עם האלבום Ceux Du Dehors.

RoieL

New member
Atom Heart Mother

[האלבום]. יש שם ללפחות 2 שירים עם תזמורת, פשוט מדהים.

RoieL

New member
ושמות השירים

אם את מחפשת מוזיקה לא בדיוק חוקית- summer 68', Atom Heart Mother, אני יכול להישבע ששמעתי קטע קטן של כלי נשיפה ב- Fat Old Sun, ובכלל, האלבום הזה שווה האזנה..

epitaph

New member
הזכרת לי...

ואני באמתלא יודע איך לא חשבתי על זה ישר. King Crimson - Lizard, השיר, לא האלבום. פשוט קטע גאוני עם הרבה כלי נשיפה, פסנתר והמון בלאגן שעושה רק טוב.

Anuerysm

New member
כן גם אני מת עליו

יש גם לקראת הסוף סולו גיטרה נחמד מאוד

epitaph

New member
פרט מעניין...

שמת לב לזה שברוב היצירה הזאת אין גיטרה? רק בהתחלה ובסוף...

למעלה