שלום..

miss peach

New member
שלום..

אני לא יודעת אם זה ממש קשור לכאן, אבל לא מצאתי איפה לשאול. אני בתיכון עולה לכיתה י"א, רציתי לדעת אם יש תנאים מיוחדים למודיעין ולממר"מ ואם זה הצבא מזמן או שכל אחד יכול לגשת להיבחן לתפקיד או משהו. תודה לעונים ויום טוב:p

onix 88

New member
יעזרו לך יותר בפורום מתגייסים

אבל אני אנסה לעזור. למודיעין לא כל אחד יכול להתמיין, יש דבר כזה שנקרא איתור חמ"ן, וכשמו כן הוא, הוא זה שמאתר מועמדים למודיעין לפי הנתונים האישיים שלהם (קב"א שנקבעת בצו הראשון) ומזמן אותם למיונים למסלולים השונים. אבל אם הם לא מאתרים אותך, יש אפשרות לשלוח להם פקס מנומק, גליוןציונים אחרון וכו', ולקוות לטוב. לגבי ממר"ם, אני מני שאת מתכוונת לתכניתנית, בשביל לקבל את התפקיד במנילה צריך קב"א מסויימת, ולסמן את האשכול במקום הראשון במנילה, אז רוב הסיכויים שתזומני למיונים (שלא דורשים ידע קודם במחשבים), אם תעברי, תתחילי קורס של חצי שנה (לא על חשבון הפז"מ) ותהיי תכניתנית. בהצלחה!

miss peach

New member
תודה:] רק מה זה קב"א?

שלפי זה נקבע הכל..? סליחה על הבורות, אבל עדיין לא היה לי צו ראשון ואני לא יודעת מה זה קב"א.

onix 88

New member
קב"א- קבוצת איכות

היא נעה בין 41 ל56, והיא נקבעת מהד"פר- דירוג פסיכוטכני ראשוני, שאלו בעצם המבחנים הפסיכוטכניים שאותם תעברי בצו הראשון, ומעוד כמה גורמים שנשמרים די בסוד, כמו מס' שנות הלימוד, בגרות מלאה וכו'. בכל אופן, אני מציע לך להשקיע כמה שיותר בצו הראשון, ככה שתצאי עם הנתונים המקסימלים,ושום אופציה לא תחסם בפנייך (לפחות מבחינת קב"א). בהצלחה!

miss peach

New member
אוקיי ובאיזה תחומים המבחנים

האלה? והאם אפשר ללמוד אליהם? וזה משנה אם אני ב3 יח' במתמטיקה?

onix 88

New member
האמת שהבנתי שזה השתנה מהתקופה

שאני עשיתי (לפני שנה), ועכשיו שאלה אליכם חברי הפורום, זכורים לכם במבחנים שאלות כאלו על חיי היום יום בפיזיקיה? כמו איך להחזיק פטיש נכון, איך תיפול הפצצה מהטוס וכו'? כי לי זה היה במחבחנים של הטיס אבל לא בצו הראשון. בכל מקרה, המבחנים מורכבים מכמה חלקים: מתמטיקה לא מאוד מסובכת, אבל צריך לעבור על אחוזים, לדעת לבצע את כל פעולות החשבון על דף (אין מחשבון), שברים וכו', זאת מתמטיקה די בסיסית, אין בעיה עם 3 יח"ל. אנלוגיות צורניות- כלומר יש שתי צורות שיש ביניהן קשר מסוים ואז נותנים לך עוד צורה, ועוד ארבע אופציות להשלמה, את צריכה להשלים את הצורה החסרה לפי אותו נוסח שהיה בדוגמא, כלומר לעלות על החוקיות. אנלוגיות מילוליות- על אותו עקרון כמו הצורות, רק עם מילים. הבנת הוראות- לדוגמא: קחי את האות השניה של המילה השלישית במשפט זה, חברי עם השלישית במילה החמישית ותקבלי מילה מסויימת, מה המילה? (זה גם אמריקאי). הבנת הנקרא- אני חושב שיש 12 טקסטים, זה מתחיל מטקסטים קצרים והופך למאוד ארוכים וחופרים, ועל כל טקסט שלוש שאלות אמריקאיות. ואם מה שאומרים נכון, אז גם שאלות של פיזיקה בחיי היום יום כמו שציינתי למעלה. יש ספר של קידום להכנה למבחנים הפסיכוטכניים, יכול להיות יעיל אם את רוצה להגיע הכי מוכנה. בהצלחה!

miss peach

New member
אתם ממליצים לקנות את הספר הזה?

ותודה רבה רבה לך על התגובות !!!

onix 88

New member
בבקשה../images/Emo13.gif

וכן, אני ממליץ, תמיד טוב לדעת לקראת מה הולכים, בייחוד אם יש לך שאיפות גבוהות בצבא. בהצלחה!

miss peach

New member
סבבה:] ומתי בערך אני

אקבל את הצו? עכשיו אני בת 16 וחצי עולה לי"א מקלבים לפני גיל 17 או אחרי?

gilgula

New member
לקראת גיל 17

אצלנו הרוב קיבלו בכיתה י"א, ובהתאם לגיל...

onix 88

New member
../images/Emo91.gif- לא קשור לשרשור

שיר יפה בביצוע יפה: Eric Clapton with Sting & Billy Joel - Change the World

LuLiLoPiLaTo1

New member
לא מוצאת את הגירסא שלהם בYOUTUBE:(

אבל אני חולה על השיר הזה!!שיר מדהים!
והמילים

למעלה