שלום

infatuation

New member
שלום

לאחרונה בן הזוג שלי העלה רעיון לעבור לגור בגרמניה, בעיקר כי מעניין אותו לעבוד בתחומו שם. אני מניחה שלבעל מקצוע לא תהיה בעייה ממש לקבל ויזת עבודה. אבל לי אין מקצוע. האם זה יהווה בעייה? אם אני אחליט שאני רוצה ללמוד שם, זו תהיה נקודת יתרון לקבלת ויזה? ואם כן, הבנתי שהלימודים בגרמניה הם בחינם, זה תקף רק לגבי תושבים או גם לבעלי ויזה?
 

berlinale

New member
לימודים ושאר ירקות בגרמניה

לא אמרת אם לבן זוגך יש אזרחות של האיחוד האירופי (או לך) או אם הוא מקבל את אישור העבודה בגלל relocation. בכל מקרה, בתור בת זוג שלו, בעיקר אם אתם בני זוג "חוקיים" (כלומר נשואים), לא תהייה לך בעייה להשיג אישור שהייה ואולי גם עבודה. אם לא, אז עשוייה להיות בעייה כלשהי, למרות שהבנתי שהם אמורים להכיר בידועים בציבור, אבל אני לא בטוחה לגבי זה. הבעייה היא, שאם אין לך בכלל שום מקצוע ושום השכלה, אז יהיה די קשה באמת להשיג אישור עבודה. אם תחליטי שאת רוצה ללמוד שם, אז תוכלי לקבל אשרת סטודנט (שמקנה לך אפשרות גם לעבוד בצורה מוגבלת). הלימודים לא בדיוק חינם (זה שונה ממדינה למדינה בתוך גרמניה, אבל צריך לשלם משהו), אבל הם זולים בצורה משמעותית מן הארץ, והמחיר הוא לכולם - גם את תשלמי 200 אירו לסמסטר.
 

infatuation

New member
לא אין לו אזרחות

ועוד לא ידוע אם הוא יקבל ויזה פשוט הנחתי שיהיה לו קל יותר מלי. ואנחנו לא נשואים, אבל כבר שנתיים וחצי יחד, ועד שהמעבר הזה יקרה זה בטח יהיה 3 שנים או יותר. ואני, כרגע רק השכלה תיכונית אבל לא נראה לי שזה מה שיקנה לי ויזה
קשה לקבל ויזת עבודה בגרמניה?
 

Nobilis

New member
הערה

נעזוב לרגע את נושא ויזת העבודה בצד, ונתמקד בעצם מציאת העבודה. אני מניח שלא הוא ולא את דוברי גרמנית שוטפת. מקומות העבודה בגרמניה שאינם דורשים ידיעת גרמנית מעטים ביותר. על המקומות המעטים הללו מתמודדים אנשים מכל העולם, לרבות מגרמניה עצמה. אזרחים בריטיים ואיריים, לדוגמא, שגם הם מתמודדים על מקומות אלו, דוברים אנגלית (השפה בה מדברים במקומות עבודה שכאלו על פי רוב) כשפת אם ובנוסף לא ידרשו ממקום העבודה ויזת עבודה (בניגוד אליכם). צרפי לכל זה את העובדה שגרמניה מוכת אבטלה ומצב שוק העבודה בה קשה, ותקבלי סיטואציה קשה ביותר למחפשי עבודה במצבכם. ויזת העבודה היא הדאגה הקטנה בהקשר הזה.
 

infatuation

New member
גרמניה מוכת אבטלה?

בעיקרון אנחנו ניסע רק אם הוא באמת ימצא קודם עבודה. כנראה עם קשרים... אבל עלי זה לא יקל למצוא עבודה, כמובן שאנחנו גם נתחיל ללמוד גרמנית ויש לנו עוד הרבה זמן לחשוב על זה ולברר על הכל. תודה רבה לכם על התשובות!
 

אלוניס

New member
אחוזי האבטלה בגרמניה

גבוהים בהרבה מהארץ. בחלק מהערים הגדולות (תלוי לעיתים גם בתחום המקצוע) יש אבטלה של 16% ובכללי - 11-12% אבטלה. זה אומר שעל כל משרה יש כל כך הרבה מתמודדים שלמעסיקים אין שום סיבה לקחת מישהו בלי גרמנית מעולה ויכולות מרשימות. גם אלמנטים אחרים כמו גיל (יעדיפו צעירים ורווקים) וכו' משפיעים. ביום שישי הייתי בלשכת התעסוקה וכל מה שהיה להם להציע למישהי שכבר לומדת גרמנית כבר כמעט שנה (ויש לי אישור שהייה ועבודה לשלוש השנים הבאות) זה עבודות בניקיון. כי אין לי פה שום הכשרה מקצועית מקומית. הגרמנית שלי ממש טובה אבל לא מספיקה אפילו לעבודה שנחשבת בארץ פשוטה כמו מזכירות. גם ידע בתוכנות מחשב מצריך הכרתן בגרמנית. חשוב לא רק עניין מציאת העבודה אלא גם השאלה איפה תגורו. גרמניה ענקית, יש הרבה הבדלים ביוקר מחייה, מנטליות, מזג אוויר ועוד דברים בין אזור לאזור. במקביל ללמידת שפה נחוץ שיהיו לכם משאבים כספיים לתקופת ההסתגלות הראשונה. זה אומר לפחות שכר דירה של 6 חודשים וכסף למחיה שוטפת כרזרבה. את מוזמנת לשאול כאן שנית כשזה יהיה רלוונטי יותר ותדעו ספציפית לאיזו מדינה פדרלית בגרמניה תגיעו.
 

infatuation

New member
תודה רבה

אני מתחילה להיות פחות אופטימית אמנם לגבי המעבר הזה, אבל זה גם בהחלט מלמד הרבה ומעלה עוד נקודות למחשבה.
 
למעלה