שלום

מצב
הנושא נעול.

Impulser

New member
שלום

שלום
אני עובד בתחנת דלק ויש לי שאלה. 1. במידה ובסוף היום חסר לי כסף כתוצאה מלקוח שאולי לא שילם ולא שמתי לב או כל דבר דומה. האם המעסיק רשאי לקחת ממני את הכסף שחסר בסוף המשמרת? 2. האם כאשר נגנב מוצר (מן המוצרים שתלויים בחוץ) האם המתדלקים באותה המשמרת צריכים לשלם על המוצר שנגנב? בקיצור שתי השאלות מתרכזות למעין אחת: האם כאשר גונבים מהתחנה המתדלק צריך לשלם? אשמח אם תענו לי על שתי השאלות בנפרד.

שלום גם לך

שלום
אני עובד בתחנת דלק ויש לי שאלה. 1. במידה ובסוף היום חסר לי כסף כתוצאה מלקוח שאולי לא שילם ולא שמתי לב או כל דבר דומה. האם המעסיק רשאי לקחת ממני את הכסף שחסר בסוף המשמרת? 2. האם כאשר נגנב מוצר (מן המוצרים שתלויים בחוץ) האם המתדלקים באותה המשמרת צריכים לשלם על המוצר שנגנב? בקיצור שתי השאלות מתרכזות למעין אחת: האם כאשר גונבים מהתחנה המתדלק צריך לשלם? אשמח אם תענו לי על שתי השאלות בנפרד.
שלום גם לך
ככלל, למעביד מותר לנכות עלות נזקים משכרו של העובד, רק אם החוב קצוב (כלומר - ברור בדיוק מהי עלותו), ואין חילוקי דעות לגבי קיומו של החוב. כמו כן, בכדי שהמעסיק יוכל לנכות סכומים אלו משכרו של העובד, חייבת להיות הסכמה בכתב של העובד כי הוא מסכים לניכוי כאמור. ובכל מקרה, למעסיק אסור לנכות יותר מרבע משכרו של העובד באותו החודש, ולכן, אם הסכום שיש לנכות הינו גבוה יותר - יש להורידו בתשלומים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה