שלום

איילת29

New member
שלום

יש לי שאלה שקשורה לתלת ממד בתחום האדריכלי: אני כרגע לומדת אוטוקאד 2000 דו-ממד ותלת-ממד במקביל. רציתי לשאול מישהו שמבין ויודע... באילו תוכנות תלת ממדיות משתמשים לרוב במשרדי אדריכלים? ! ? והאם כדאי לי להמשיך וללמוד את תלת הממד של אוטוקאד או ששווה להשקיע את הזמן הזה בתוכנת תלת ממד אחרת למטרה זו? תודה מראש
איילת

sss

New member
כדי ל

כדי לך לעזוב את לימודי תלת באוטוקד אם וחילה את לומדת את זה, את מעבירה שכבות לתוכנת תלת נורמלית וממשיכה, בהצלחה

xon25

New member
אז ככה

קודם כל נתחיל בזה שמשרדי האדריכלות כמעט תמיד לא מחזיקים אנשי תלת מימד אלא משאירים את העבודה הזאת למשרדי הדמיות. התוכנה הנפוצה היא 3DSMAX ולמיטב ידיעתי היא גם הכי מתאימה לאדריכלות. ישנה תוכנה מקבילה למקס המיועדת לאדריכלים בשם VIS אבל היא זהה למקס כמעט בכל בחינה רק עולה פחות... אני ממליץ שתעזבי את אוטוקאד בקטע של תלת מימד ותעברי למקס.

eldarinn

New member
לא מדוייק...

משרדי אדריכלות עושים שימוש בתכנת LIGHTSCAPE שהיא תוסף רנדר ע"ב רדיוסיטי לאוטוקד. התוצאות טובות מאד. לפרטים נוספים בדקי את אתר היצרנית של לייטסקייפ. אם את טובה באוטוקד ונוח לך ואת מתכוונת להשתמש בתלת מימד לתחום הארכיטקטורה בלבד, הישארי עם האוטוקד והתמקצעי בלתל מימד. בהצלחה!

איילת29

New member
תודה רבה לכם !

אם כך אלמד קודם טוב טוב את הדו ממד של אוטוקאד ואחר כך נראה.... תודה :)

Mr Boggy Man

New member
אמממ....

אני לא גרפיקאי, אני בעיקר מתכנת, אבל מהידע הידוע לי אני מאמין ש3D Studio Max 4 יהיה הבחירה המושלמת

Zia

New member
שאלה...

שלום מעניין אותי לדעת היכן את לומדת אוטוקאד? וכמה עולילם הלימודים? תודה!

איילת29

New member
היי

קניתי שני ספרים עבים במיוחד:) של הוצאת פוקוס: המדריך השלם AutoCAD 2000 כרך ראשון: יסודות וכרך שני: יישומים מתקדמים. למדתי לפני כשנתיים בסיוון אוטוקאד 14 דו ממד. החומר תאורטית יושב בראש אבל זה לא מספיק..צריך לתרגל..הרבה. בזמנו, כשהייתי בקורס, לא תירגלתי, וחבל.. עכשיו אני לומדת לבד עם הספרים. מצורף דיסק עם תרגילים והחומר מוסבר בצורה בהירה ומובנת.. יש הרבה מקומות בהם אפשר ללמוד אוטוקאד- אפשר לראות בדפי זהב.. בהצלחה !

preacher

New member
אם זה לתחום האדריכלי

אוטוקד מספיק בהחלט, ויהיה לך יותר קל להעביר תוכנית לתלת מימד, ולהוסיף צמחיה ואנשים ודברים כאלה. הדברים ש-VIZ יותר טובה בהם הם, דבר ראשון, מידול יותר טוב של צורות חופשיות ואורגניות - אבל כל עוד את לא עובדת אצל פרנק גרי או משהו כזה זו לא צריכה להיות בעיה... אנחנו בארץ, רק ריבועים יש לנו בראש. דבר שני כל השימוש בחומרים יותר קל ויותר מתוחכם במקס-ויז. יהיו לך יותר אפשרויות להגיע לתוצאה ראליסטית.

אם יש לך זמן מיותר

אחת מהתוכנות שמתחילות לצבור תאוצה היא מיניקאד (יש לה כמה כלים נחמדים) אבל יקח זמן עד שכולם יאמצו אותה בהרבה חום ואהבה שיהיה בהצלחה

Mr Boggy Man

New member
אממ, אם את רוצה הנה אתרים שאולי

יכולים לעזור לך: http://www.distorter.net/builder/ -בני צורות בתלת מימד http://grikat.narod.ru/ -אתר של מעצב תלת מימד, ראית פשוט מ-ד-ה-י-ם....

איילת29

New member
תודה

תודה preacher, בומס ו boggy man :) (אציץ באתרים..) רשמתי את שמות כל התוכנות ואתייעץ גם עם קולגות.. אם תשמעו על אדריכל נדיר שמעוניין להעסיק אדריכלית צעירה חסרת ניסיון במחשב..אשמח אם תיידעו אותי
אני בינתיים מתאמנת ומתאמנת... שוב, תודה לכולכם איילת

למעלה