שלום

Future Tal

New member
שלום

אני רוצה להתאמן במדיטציה כבר דיי הרבה זמן ויש לי שאה שתמיד עולה לי בראש...אפשר לעשות מדיטציה תוך כדאי דימיון מודרך? כאילו..לשבת בשקט עם עיניים אצומות ולדמיין..נגיד את עצמי איפה שהו...או פוגשת אנשים וכל זה..זה ניקראה עדיין מדיטציה?

drall

New member
מדיטציה אינה דימיון מודרך

אם אתה רוצה לעשות דימיון מודרך , תעשה דימיון מודרך. אם אתה רוצה לעשות מדיטציה , ישנן טכניקות וצריך למלא אחר ההוראות. זה לא משהו שאדם עושה איך שמתחשק לו.

אינקה

New member
דמיון ומדיטציה

הדמיון מתרחש בחלל המחשבות בעוד המדיטציה נמצאת מחוצה לו, משום כך העברת מרכז הכובד לדמיון אינו מאפשר להגיע אליה. הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו כדי להגיע למדיטציה דרך הדמיון היא לדמיין כל כך חזק שהדמיון עצמו מתעייף. כאלו הם לדעתי תרגילי המאנדלה בהם אתה משווה לנגד עיניך צורות גיאומטריות מורכבות ו"קדושות". תירגולים כאלו נפוצים למיטב ידיעתי בבודהיזם הטיבטי ואולי אף אצל הסופים.

שלום טל

זאת חלימה יזומה בהקיץ
שהיא חלק מהחלימה בכלל שלנו כבני אדם המילה מדיטציה בדרך כלל כיום מתייחסת למצב שבו מכונת המחשבות בראש נעקפת. לכן לדמיין (אפילו באופן יזום ומודרך) זוהי פעולה שעדיין עוברת דרך המחשבות והדמיונות ובכך רק מנציחה את השליטה של המחשבות עלייך

Future Tal

New member
ומה בנוגע ללשמוע מוזיקה?

מותר? יש הגבלה של מוזיקה? יש סוגים שאסור?

אינקה

New member
תלוי בטכניקה

טכניקות התבוננות בדרך כלל נעשות ללא מוסיקה ולמדיטציות דינמיות יש מוסיקה מיוחדת להן. בקישורים של הפורום אמורים להיות לינקים למוסיקה שאפשר להוריד.

dharmax

New member
->

קודם כל, לא מדובר על איסורים (אני ממליץ להזהר בהמלצותיהם של אנשים שהשנאה מדברת מגרונם...כנראה שהתרגול שלהם רחוק מלהיות נכון). מה שכן מדובר בו, זה יצירה של תרגול שהוא מועיל ולא מזיק. בעקרון, תרגול מדיטציה כמו מדיטצית תובנה (ויפאסנה) ודמיון מודרך באמת ממש לא הולכים ביחד, בטח לא באותו תרגול (אותה ישיבה של תרגול) עצמה. אבל העולם גדול ורחב, ויש כל מיני דברים שבהם השילוב בין מדיטציה (לא בהכרח מדיטצית תובנה!) כן יכול להיות רלוונטי ומועיל. בערבוב של דברים, כמו בערבוב של כל מיני חומרים, יש להזהר, בכל מקרה :) לגבי מוזיקה - אותו דבר, בערך. ושוב, אם ברצונך לדון במשהו ברצינות - חוששני שזה לא הפורום הנכון ): ברכות

אני רוצה לעקוף את השאלה, ברשותך

השאלה "האם דמיון מודרך נקרא מדיטציה" היא שאלה תאורטית מעניינת, וכמו שראית, אנשים שונים יתנו תשובות שונות. אני מניחה שהכוונה שמאחורי השאלה היתה לקבל מידע על התועלת שיש בתרגולים מסוימים, שכוללים דמיון מודרך, או בתרגולים שנקראים מדיטציה. לכן הייתי מציעה לשים לרגע את השם ("מדיטציה", "דמיון מודרך") בצד, ולהתייחס לתועלת. קיימים סוגים שונים ומגוונים של תרגולים שיכולים להביא תועלת. חלקם משתמשים בדמיון באופן אקטיבי, ומעלים בהם תחושות, חוויות, דמויות או צורות. אחרים הם "עוקפי מחשבות" ואפילו מנסים, אקטיבית, להשקיט את החלק החושב והמדמיין. אחרים מתמקדים בראיה צלולה של הכאן ועכשיו, כולל החלק המדמיין, אך מבלי לעודד אותו או להתייחס אליו באופן פעיל כלשהו. כל אלה דרכים שונות, ואם משתמשים בהן נכון, ניתן להגיע באמצעותן לדברים טובים ושונים. מצד שני, אם משתמשים בהן לא נכון, אפשר להנזק - שוב, כל שיטה ומה שהיא יודעת לפתח או להרוס. הייתי מציעה לך לקרוא מעט יותר על שיטות של מדיטציה ו/או דמיון מודרך, ולנסות להתרשם ולראות מה יביא לך תועלת ומה ישרת את צרכייך האמיתיים. יש, אם איני טועה, פורום דמיון מודרך בתפוז.

אינקה

New member
המיקוד על תועלת הוא בעייתי בעיני

מכיוון שהמיינד המחפש תועלת אינו המיינד המחפש אמת. תועלת תהיה תמיד יחסית לשאיפות מסויימות ומבוססות על מיינד ניגודי, בניגוד להפסד מסויים או אי שביעות רצון קיימת. כך או כך ברגע שהכשרנו את ה"תועלת" היחסית אנו מאפשרים אין ספור תרגולים שמביאים "תועלת" ואפילו "הצלחה חומרית" "בריאות" "זוגיות" ומה לא. מה לא? לא היציאה ממעגל הסמסרה. לא היציאה מחיפוש תועלת אגואיסטית אל מרחב גדול יותר של תפקוד הרמוני והבנה עצמית. לכן אני מציע לעזוב את חיפוש התועלת ולהתמקד ב*מחפש התועלת*, באותו צופה טהור שלא יתגלה בשום אופן באין ספור תרגולים מביאי תועלת שאינם מדיטציה אמיתית.

ב"תועלת"

התכוונתי למה שמועיל ברמה העמוקה ביותר. לא למניפולציות עצמיות בנוסח "אני רוצה שתהיה לי חברה, אני רוצה להיות עשיר, אני רוצה שהחצ'קון הזה יעבור". אני מאמינה שיש בנו חלק שיודע להבחין בין התועלת השטחית, שרק מנציחה את סבלנו, לבין מה שמשחרר אותנו, ולכך רמזתי בביטוי "צרכיך האמיתיים" בסוף דברי.

אינקה

New member
אני בטוח שלזה התכוונת

לגבי ההבנה העמוקה מה מועיל לנו... אילו אכן החלק הזה בנו היה פעיל וצלול העולם היה נראה אחרת וכמובן גם חיינו המיידיים. אז גם לא היה צורך בשום שיטת תרגול ושום דרך - הדרך היתה זורחת מעצמה מידי רגע ברגע.

אני חושבת

שהחלק הזה קיים בכולנו, ומבליח מדי פעם. אנחנו לא חיים אותו כל יום כל היום, אבל לפעמים, אל מול משהו מעורר השראה או סתם ברגע של חסד, הוא הופך פעיל. זו, בעיני, המטרה של התרגול - להעיר ולעורר אותו

אינקה

New member
ואני הייתי אומר

שדרך התרגול הוא מעיר ומעורר את עצמו, למרות מה שאנו חושבים שאנחנו

למעלה