שלום

2 Mיכל

New member
אני לא יכולה להתחיל עכשיו..

אני צריכה ללמוד המון לפיזיקה (ב-28), אני לא יודעת כלום. רק אז אני באמת אוכל להתחיל.

חיחיחיחיחיחיחי איזה ביאוס...

בכל מקרה בהצלחה אני פרשתי ועברתי לכימיה

רן88

New member
אני מכיר את הגישה הזו...

אבל בתכלס, את לא יכולה לפנות לך 40 דקות ביום (אפילו לא כל יום)? את יודעת שכן, אז תראי קצת פחות טלוויזיה/תהיי פחות על המחשב/תדברי פחות בטלפון/מה שאת לא עושה כשאת לא לומדת. הכל עניין של סדר עדיפויות.

2 Mיכל

New member
אני רואה טלויזיה שעה וחצי בשבוע

והולכת למחשב כמעט רק בערב, בסביבות 9. נכון שבעיקרון אני יכולה לפנות לי זמן כי אני לא כ-ל הזמן לומדת, אבל אני גם לא בטוחה שהשבוע הזה, שבו אני אקח מקסימום שלושה שיעורים, יהיה מה שישנה.

רן88

New member
לכן היה הסלאש האחרון

"מה שאת לא עושה כשאת לא לומדת"... תראי, זה הכל עניין שלך, סדר עדיפויות שלך, רישיון שלך, לי שום דבר מזה לא ישנה. אני רק ממליץ לך להתחיל עכשיו, למרות הלחץ. כן, שלושה שיעורים בשבוע ישנו, כי הם יורידו לך שלושה שיעורים ואם פתאום תסעי לחופשה בקיץ אז תראי איך כל שיעור חשוב (כי זמן אין לך יותר מדי). שיהיה בהצלחה בכל מקרה (בבגרויות ובנהיגה).

M o l

New member
אני הוצאתי רישיון בשיא הבגרויות

בכיתה יא' ודבר אחד לא הפריע לשני. לדעתי להפך, השיעורים הללו שוברים את שגרת הלימודים לטובה.

aviGODFATHER

New member
אם את רוצה ככה אז כדאי לך

לעשות הרבה שיעורים (4-5 בשבוע). קחי בחשבון את האפשרות שגם אפשר להיכשל בטסט וחודשיים וחצי זה לא תמיד מספיק זמן בשביל להגיע אפילו לטסט ראשון (אני אמנם הגעתי תוך חודשיים וחצי לטסט אבל נכשלתי ולקח לי עוד חודש בשביל להוציא רישיון). בין שני טסטים - שבועיים, אבל בגלל שאת כנראה לא התלמידה היחידה של המורה שלך שרוצה טסט לא בטוח שתחכי רק שבועיים אלא יכול להיות שתצטרכי לחכות קצת יותר. כמובן שכדאי לך לשתף את המורה שלך במצב שלך ואולי הוא יתחשב בך יותר מתלמידים אחרים... בהצלחה

aviGODFATHER

New member
אההה ועוד משהו חשוב...

תמיד אפשר לדחות בחודש-חודשיים את הגיוס וב4 וחצי חודשים יש לך סיכוי ממש ממש טוב להוציא רישיון...

2 Mיכל

New member
אני יודעת, אבל כבר יש לי תפקיד,

אני לא יודעת אם זה יתאים לתאריך החדש ואני לא רוצה להתגייס לכלל צהלי בגלל דחייה, ואני כן רוצה לסיים את השירות מוקדם. תודה בכל מקרה

m o s h 1 0

New member
זה מאוד גבולי.

בקצב של 4 שיעורים בשבוע במשך חודשיים את מספיקה לעבור את כמות השיעורים שאת מחוייבת לעבור, אבל מי אמר שתרגישי מוכנה כבר אז? קחי בחשבון שלא בטוח שתצליחי לקחת 4 שיעורים בשבוע בקביעות, אולי למורה לא יהיה זמן בכל שבוע ואולי לך יצוץ משהו. ואז מגיע עניין הטסט, או הטסטים. את תהיי מאוד לחוצה עם זה, ואם חלילה לא תעברי טסט ראשון - את כבר מתגייסת ומי יודע מתי יתאפשר לך להמשיך ולקחת שיעורים והאם זה יהיה יעיל בצורה כזו - כי זה מאט את הקצב. זה יכול ליצור הפסקה לא קצרה ואולי אפילו כזו שתרגישי שאת מאבדת ממה שכבר למדת וצריכה עוד הרבה תירגול. יכול להיות שזה גם ילך לך מאוד זריז ושאני סתם מבלבלת לך את המוח
כל אחד והקצב שלו, רק אם תנסי תגלי מה הקצב שלך והאם זה היה כדאי. אבל את דעתי האישית בשורה התחתונה - חודשיים זה ממש לחוץ ולא מספיק, אולי אפילו יתגלה כבזבוז.

2 Mיכל

New member
אולי, בגלל זה שאלתי.

בעקבות התשובות כאן אני חושבת בכ"ז להתחיל. אולי זה באמת יהיה בזבוז מסויים, אבל לא נראה לי שטוטאלי. כעבור 4 חודשים מתחילת הגיוס אני אוכל להמשיך לקחת שיעורים כי אני אהיה בבסיס פחות ו... זהו בעצם. אני מקווה לטוב
.

LuLiLoPiLaTo1

New member
גמאני באותו מצב אבל שאלה../images/Emo26.gif

כולם אומרים ידני, אבל אני אנהג באוטומט ומניחה שלא יצא לי אף פעם בידני..למה בכל זאת ידני? זה הרי יותר קשה בכל זאת.. תודה מראש!
ד"א בפ"ת גם אפשר לעשות תיאוריה? ויש המלצה למורים מכפר-סבא?תודה

aviGODFATHER

New member
../images/Emo26.gif

דבר ראשון - זה לא כ"כ קשה. עובדה שמעטים הם האנשים שלא מסתדרים על הילוכים ועוברים לאוטומט. והרי גם ככה את צריכה לעשות לפחות 28 שיעורים (גם באוטומט) ואם עושים כ"כ הרבה שיעורים אז למה לא ללמוד גם את ההילוכים? (נראה לי די הזוי לבזבז 28 שיעורים על אוטומט). זה שעכשיו יש לך אוטומט, וזה שאת מתכננת שיהיה לך רכב אוטומטי במשך כל החיים שלך זה לא אומר שלא צריך לדעת לנהוג על ידני. אם מתישהוא יהיה לך מצב שבו תצטרכי לנהוג על אוטו של חבר\ה (וחוקי מרפי ידאגו לכך שזה יצא רכב ידני) חבל שלא תוכלי לעשות כך. עוד דבר - לפעמים תרצי להשכיר רכב או שתקבלי רכב מהעבודה, ושוב חוקי מרפי ידאגו לסדר לך אוטו ידני ואת לא תוכלי לנהוג בו אם לא יהיה לך רישיון רגיל. בגדול - למה לך להיות מוגבלת? מניסיון, ההילוכים זה דבר שמתרגלים אליו עם הזמן, ותוך כמה חודשים של נהיגה את כמעט לא שמה לב אליהם. אם את רואה שזה ממש קשה לך אז תעברי לאוטומט אבל תאמיני לי שזה לא כזה סיפור. סליחה על החפירה

למעלה