../images/Emo45.gif
אני לא מסכים איתך, אבל אף פעם לא יצא לי להדביק את האייקון הזה, וזה היה נראה לי מגניב... נו טוב... בסדר. סתם צחקתי אני מסכים. לגמרי. אבל חושב שיש פה כמה רבדים. ובאמת ברובד נורא נורא עמוק הסקרנות היא באמת מפתח. אבל יש גם רובד יותר פשוט שבו אכן יוצא בשאלה בודד קצת. גם בגלל סיבות טכניות - קשה ליצור חברה חדשה בחמש אצבעות (בחמש האחרות הוא מאונן במצלמת אינטרנט...) וגם בגלל קושי נפשי להתחבר לחברה שחושבת במושגים אחרים. כמה כבר כתבנו כאן על זה? מאות דפים. כמה כתבנו על התופעה הזו שמישהו שאפילו לא בא מאותו מגזר כמו שלך מבין אותך יותר מאשר אדם שחולק איתך את המקום העבודה במשך שנים? כמה אנשים כבר הסבירו פה שהדת הזו, זו שאנחנו בורחים ממנה ככה, נכנסה לנו לחורים ולסדקים והפכה למשהו פסיכולוגי שלגמרי לא תלוי באלוהים. סתם מין הבנה בסיסית שקיימת בין אנשים שהריחו את אותו החמין בשבת בבוקר? כמה עוד נסביר שיש איזו חדות וערנות, איזו תחושה של עומק והצללה שחולקים אותה אנשים שגדלו בלי טלויזיה. שייצרו את הדרמה הפרטית שלהם משברי מבטים, קטעי שיחות, הבלחות של דף אינטרנט בסלולארי, "פגישה, חצי פגישה, מבט אחד חטוף, קטעי ניבים סתומים ודי" אנשים שגרדו וחפרו וחפרו פנימה והחוצה בטינופת של החיים, כשנערים חילונים "רגילים" ניגנו בנבל בבבית הספר לאומנויות? ועוד לא דיברנו על הרעש שאנחנו עושים לפעמים כדי לברוח. על זה שאנחנו מין "יונה במעי הדגה". איש בודד שנוסע בספינה רועשת ויושב לו בצד. בודד מאי פעם, שולח את עצמו לבדידות האולטימטיבית - בטן של דגה. תמיד לבד. תמיד צפוף בתוך אנשים (או דגיגים) תמיד יש רעש מסביב. המולת אדם או חיה. והוא לבד. הוא בורח. בורח מאלוהים פנימי שמקרקר לו בבטן. כמה אירוני. הבריחה הזו. אתה תמיד תצטרך אנשים מסביב, אבל תמיד תהיה לבד בתוכם. כי בעצם אתה בורח בתוך עצמך. אבל באמת שכל זה הוא פילוסופיה (לעניים) בגרוש. ובעולם האמיתי מדהים לראות "יוצאים" מכל הצבעים והמינים, בכל הגילאים ומצבי הצבירה שואלים בפה אחד את אותה שאלה "וחברה מנלן?" לא. אין לי פיתרון. (לא חשבתם ככה אה?) אני את שלי בניתי בעמל מטורף אדם אחרי אדם מעיסוקים שהשתתפתי בהם במשך השנים. וכמו שאמרה ענת בחכמה - הסקרנות פה היא באמת מילת מפתח. אבל הגרעין הקשה. הגרעין הקשה רבותי, החלק המשמעותי של החברים הקרובים שלי הם יוצאים בשאלה. חד משמעית. תקראו לזה "פתרון קל" בסדר. מקובל. קושי יש לי מספיק. וכל זה היתה הקדמה בכלל לספר לכם שישבנו היום בקפה (בשני מקומות...) ארבעה אנשים שנפגשו פה בפורום. (בזמן האחרון ודי מהר) וצחקנו באושר והרבה. והרגשנו ערבות הדדית. וזה מופלא וקסום, ונדיר, וכל כך מוטרף, וממלא ומספק, ומשכיח, ומסדר את הראש, והגם שבתוך כל זה אני מניח שהיתה לכל אחד הבדידות שלו, והגם שכל זה חדש ולא בטוח, אבל מה אני אגיד לכם חברים? הייאוש נעשה הרבה יותר נח. ותודה לליזר פלס... (-: