שלום:)

fairytell

New member
שלום:)

חמתי אצלי והיא חולת צליאק ורציתי לשאול האם יש לכם מתכון מנצח לעוגיות על בסיס קונפלור.קמח תפוחי אדמה? אשמח לעזרה

לא חולה. אלא "רגישה לגלוטן".

מה.. אנשים שרגישים לעקיצת דבורה הם "חולים" במשהו? נורא מצחיקה לפעמים הרפואה הזו, שכל דבר הוא "מחלה". ולענייננו:

דובשניות

(כל המתכונים לקוחים מהאינטרנט, ואני לא רשמתי מאיפה לקחתי אותם... אז הקרדיט הוא לאחרים כמובן: דובשניות 3 ביצים 3/4 כוס דבש 1/2 כוס שמן כוס וחצי סוכר כפית אחת מחוקה של סודה לשתייה כפית אחת קינמון כפית אחת ציפורן 4 כוסות קמח ללא גלוטן או שלוש כוסות קמח ללא גלוטן וכוס קמח תפו"א הכנה: 1. מערבבים הכל היטב ומוסיפים את הקמח. 2. מכניסים את הבצק המוכן מכוסה למקרר לשעה 3. בידיים רטובות מכינים כדורים ומניחים בתבנית ברווחים. (אם לא מרטיבים את הידיים אז הבצק מאוד נדבק אליהן). 4. לאפות גבוה בתנור בחום בינוני 5. כשזהוב, להוציא מהתנור, להפריד מהתבנית בעודן חמות ולהניח להתקרר

עוגיות בריאות ללא גלוטן

רכיבים: 2 חלבונים 1/2 כוס סוכר חום (ניתן להפחית לפי הטעם או להחליף מעט מהסוכר בסטיביה) 250 גרם תערובת: שקדים קצוצים, אגוזים שונים קצוצים, שומשום, קוקוס. 1/2 כפית זנגוויל טחון 1/2 כפית מחוקה קינמון טחון 1/4 כפית הל טחון (החלפתי באגוז מוסקט מגורר) אופן הכנה: שמים בקערה את החלבון והסוכר וטורפים קלות מוסיפים תוך כדי בחישה את תערובת האגוזים והתבלינים. שמים נייר אפיה על התבנית. יוצקים תלויות מהתערובת בעזרת שתי כפיות תוך הידוק כל כדורון אופים 15-20 דקות עד הזהבה בחום בינוני – 170 מעלות.

עוגיות שוקולד צ'יפס ללא גלוטן

חומרים 2 ביצים 1/4 2 כוסות קמח ללא גלוטן 1 כוס סוכר רגיל 1/2 כוס סוכר חום קורט מלח 1 חבילה מרגרינה או חמאה 1/2 כפית סודה לשתייה 1 כפית תמצית וניל 1 חבילה שוקולד צ'יפס או חבילה וחצי שוקולד מריר מרוסק חופן סוכריות M&M (לא חובה) אופן ההכנה 1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס. 2. בקערה מערבבים את המרגרינה עם הסוכר והביצים לתערובת חלקה. מוסיפים את תמצית הוניל, הסודה לשתיה והמלח. מוסיפים את הקמח ומערבבים - התערובת דביקה, לא נורא. מוסיפים את השוקולד והסוכריות 3. בעזרת שתי כפיות מניחים עוגיות על תבנית משומנת או על נייר אפייה ואופים בערך 10 דקות או עד שהעוגיות משחימות.

נצר1

New member
דווקא לדעתי, כן חולה.

אותי מקומם כשמנסים להפחית מחומרת הצליאק על ידי זה שקוראים לזה רגישות (בדומה לרגישות לחלב). צליאק זו מחלה לכל דבר, שגם עוברת גנטית - בניגוד לאלרגיה שזה מה שאתה התכוונת בדוגמא שנתת לאנשים שרגישים לעקיצת דבורה.

נטלי22

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם כל מילה. צליאק היא

מחלה לכל דבר, והייתי משווה אותה יותר לסכרת או למחלות כרוניות אחרות, מאשר לאלרגיה למשהו.

meitush123

New member
לא ממש כמו סכרת

אם אני אגיד שזה כמו סכרת יחשבו שאני מסכנה

יש כאלו שחושבים שאנחנו יותר מסכנים

ליאורא כמדומני סיפר שכשאבחנו לו את הסוכרת אמרו לו שזו צרה קטנה ומזל שאין לו צליאק. זה נובע בעיקר מבורות של אנשים, סוכרת יותר מוכרת, כבר נתקלתי באנשים שלא האמינו שהתזונה שלי היא לא מתוך בחירה. גם לא שמעתי על אף חולה סוכרת שאומרים לו באופן קבוע "במקומך הייתי מתאבד", אבל יכול להיות שאני לא מכירה מספיק.

בלי קשר לדברי הנכונית שכתבת

בספרות המקצועית אין מושג כזה צליאק - יש רק מחלת צליאק או מחלת הכרסת.

fairytell

New member
תודה על המתכונים:)

קחת ללא גלוטן לא מצאתי,אבל אנסה. יש לי מתכון לבראוניז שוקולד שעובד נהדר עם קורנפלור וקחת תפוחי אדמה, וחיפשתי משהו חדש:) זה בהחלט אתגר לבשל בשבילה כי היא אינה מסוגלת לאכול מוצרי גלוטן,ולא נוגעת באורז,תירס או תפוחי אדמה וכמעט לא בביצים. אז יש המון ירקות וסלטים ובשר בבית:)

fairytell

New member
זה כבר מטעמי דיאטה:)))

אבל לא לי להתערב כי היא פשוט נעלמת וזה עושה לה פלאים בבריאות. מה שכן,אני שוברת את הראש במתכוני סלטים וכ"ד. מוכנה לתת את מתכון הבראוניז שלי ללא קמח,עובד נהדר. אפילו קנינו לחם ללא גלוטן והיא לא נוגעת.

מסכימה! ../images/Emo140.gif

אני הייתי חודש בבית חולים עד שגילו שזה צליאק. זאת מחלה שהמרפא היחיד שלה זה לא לאכול גלוטן. לי נוח להגיד שזאת מחלה. אין פשרות כאן.

אלון

"לומר על חולה צליאק שהוא רגיש לגלוטן יהיה כמו לומר על חולה אסטמה שהוא רגיש לאבק". מזכיר לך משהו?

shavririt

New member
אם היא בדיאטת הרזייה- גם עוגיות לא

בוודאי גם עוגיות היא לא תאכל.. עדיף לברר איתה לפני שנכנסת לאפות לה במיוחד. גם הן מקמח תפו"ד, תירס וכו'..כמו הלחם. בכל מקרה- המרשם שלי- שתי כוסות קמח נ"ג (תפוא"ד או מרמולייט) 100 גרם מרגרינה 2/3 כוס סוכר 2 ביצים קטנות כפית א.אפייה 1 סוכר וניל או ת. וניל 3 כפות מיץ תפוזים גרידת ק. לימון (לא חובה) ללוש הכל ובמידת הצורך להוסיף מיץ או קמח- לבצק גמיש ליצור עיגולים או צורות, אפשר גם לפזר אגוזים, פרג ועוד. לאפות בחום בינוני כעשרים דקות עד שיזהיבו קלות (בתבנית מעל נייר אפייה).

למעלה