שלום

MS6

New member
הימין דוגל בלאומנות?

הימין דוגל בלאומיות ברוב העולם לא בלאומנות...

צודק וראוי לדקדק בכך

לא יודע אם זאת ההגדרה המקצועית והלשונית הנכונה, אבל לרוב "לאומנות" היא הגרסא הקיצונית ל"לאומיות", והערתו של משה הייתה במקום.

MS6

New member
אגב חבר'ה../images/Emo124.gif

סבא של יאן היה המאבטח של ז'בוטינסקי...

וסבא שלי היה חבר של הבן שלו

וגם הכיר את זאב בעצמו ואחרי זה שהוא עלה ארצה הוא הבין שכדי להסתדר אתה צריך להיות מפא"י והלך והוציא פנקס חבר בהסתדרות

MS6

New member
ממש לא נכון...

לא כל מי שהוא לאומי הוא לאומן...

mean girl 16

New member
ברור.. ../images/Emo45.gif

ממש לא מחייב. לאומיות היא הרי זיקה ללאום ושאיפה להגדרה עצמית ומדינה, ואילו לאומנות היא ביטוי חריף וקיצוני שלוקח את הלאומיות לשלילה ותוקפנות קיצונית כלפי עמים אחרים. ובקיצור, הערתו של משה הייתה נכונה ומאוד במקום. ימין לאומי לא מתבטא בעויינות ואיבה כלפי עמים אחרים, שזה כבר ימין קיצוני.

MCCCCP

New member
את האמת אני חושב שאנחנו די הכל :)

אני יודע שזה לא נשמע טוב (שאנחנו גם לאומנים גזענים) אז תקראו את זה עד הסוף כדי להבין אותי נכון. אני יעבור סעיף סעיף: פטיריוטיזם ולאומיות - אנחנו דוגלים באהבת האדמה והמדינה בגרסאת ברהמ, שהיא אומרת ששני ערכים אלו (אדמה ומדינה) הם קודש הקודשים והם מעל לכל, ערכים אלו חשובים יותר מכל ערכי האדם (סטאלין היה זה שהנחיל מסורת זו ברוסיה והוא אחד מאלילנו הגדולים). אבל אנחנו יהודים ואנחנו לא גרים עוד בברהס החילונית ולכן דעתנו מעט שונה (שעת הסניף הישראלי). סדר הערכים הוא כזה: א) אלוהים - ערכי היהדות הם מעל לכל מוסד וחומר ועליהם אסור (!!!) לעבוד לא משנה לאיזו מטרה. כמבון שבערכי האל נכנסים גם ערכי האהדה בין יהודים ובני משפחה וכו וכו. ב) האדמה והמדינה - שהם הדבר הקדוש הבא אחרי האל ופקודתם (אם לא עוברת על חוקת האל) מצווה. ג) רק כאן מגיע ה"אני" - ערך האינדיוידואליות של האדם בו נכללים ערכים וגעות אישיות וכו. וזה אולי אפילו ישמע לכם קצת קיצוני ובלתי ניתן למימוש, אז הנה לכם דוגמא: אני!!! כפי שאני רואה זאת אני בדרך להגשמת אידיאל זה. מצוות ה' הם ערכי העל שלי והמדינה מכתיבה לי את ערכי האחרים (אין עדיין ביטוי לעניין המדינה אבל אני חושב שזה מגיע). אפילו הצלחתי להתנתק מעניין התלות שלי במשפחתי (שאותם אני שונא XD) ושנה הבאה אני אנסה להיות עצמאי לגמרי (אני עובד עכשיו כדי לממן לימודי פנימיה לשנה הבאה). שמרנות חברתית - כן גם בזה אנחנו תומכים. בשנים האחרונות הרבה מאד גורמים הביאו לשינוי עצום בחברה הישראלית לרעה (גם לטובה אבל זה לא קשור, על זה החברה הישראלית מקבלת חח :p). שינויים אלו פגעו מאד בחברה וגרמו לפילוגים רבים שאותם יש לתקן ולהחזיר את החברה למצב מאוחד ופשוט בה אין אויבים מבפנים. ועכשיו לעניין הפחות נעים, שנאה לאומנית - כם גם חלק זה קיים במפלגתנו אבל הוא לא מופנה אל החברה שלנו, אלה אל האויב הערבי (ואפשר לומק גם הדרוזי) שסובב וחונק את מדינתנו. ושוב זאת לא שנאת "אנטיערבים" שדוגלת במחיקתם מהעולם, אלא שנאת האויב אשר קיימת בכל מדינה בעולם (חוץ משוויץ ועוד כמה:p). את עניין הערבים ניתן לפתור בדרכים הפשוטות ביותר כמו עידוד הגירה או שיעבוד למדינה (לא כמו עבדים אלא יצירת מקומות עבודה שיעבדו למען המדינה). אני חושב שעמדתנו הימנית מובנת. ואני מקווה שאתם רואים כי השוני ביננו לבין המחנה הלאומי לא כל כך גדולים כפי שנראה בהתחלה (אם אני טועה תקנו אותי). פבל

והנה שאלת חידוד לי אליך פאבל בני

דעותיכם ועמדתכם ברורות, אך על פיהן נדמה שאתם אמורים להעריץ דווקא את שלטון הצאר, שהוא דומה יותר למה שאתם מאמינים בו (יותר דתי, יותר לאומני, יותר שמרני, יותר "גזעני"), ולא את שלטון הקומינסטים - שלמרות מעלותיהם על תשכח שהם עדיין אדומים - אויבי הדת והשמרנות האמיתית, וכמובן גם אויבי הלאומנות במובן מסויים (מפעלים לפועלים אדמה חלקלאים ושלום לכל העמים, ע"ע מק"י). אז למה דווקא קומוניזם? הרי זה ברור שאם הייתם חיים בזמן מלחמת האזרחים הארורה, הייתם הצד "הלבן" ולא בצד "האדום". אני אומנם מצפה לתשובתך, אבל אני גם אציג השערה משלי - הקומוניזם הוא הדבר הקרוב, אנשים עוד זוכרים אותו וערגים אליו, בגלל המצב הרע ששורר כיום אנשים זוכרים רק את הביטחון והגאווה שהיו אז אבל מתעלמים התעלמות מאד אנושית ממה שהיה קשה. אידיאולוגית - הייתם אמורים להיות "לבנים" אבל בגלל שאתם שואפים להיות תנועה פופולרית - וכיסופי העם ההמוניים יבואו רק לקומוניזם, בגלל שזה מה שמוכר וזכור לו. זאת דעתי, מדובר בשיקולי רגש פשוטים ופחות דיוק אידיאולוגי.

ותן לי להחמיא לך

נראה על פניו שאתה אידיאולוג אמיתי, דבר מאד לא שכיח בקרב חסידי הימין הקיצוני באירופה. הימין הקיצוני באירופה מונה בערך 80% בריונים אלימים ופורקי עול, ו20% אידיאולוגים אמיתיים. ד"א כמה אתם מונים בישראל? התנועה שלך?

MCCCCP

New member
תודה על המחמאה

אני מרגיש מיוחד XD ובארץ אנחנו כעט בסביבות ה 100 חברים רשומים (חברי מפלגה הרשומים במוסקבה ובעלי כרטיס חבר) ועוד כמה מאות מתענינים פעילים. אולי גם אתה תרצה להצטרף? אתה נשמע כמו בחור אוביקטיבי משכיל, ואנחנו אנשים כאלה :p פבל

דוחה את הצעתך באצילות, חבר פאבל

אינני חבר בשום גוף פוליטי מאורגן, ולא אהיה כזה. אני אישיות ממלכתית

הבהרה - וחוץ מזה

כל עיקר הדיון כאן היה אינטלקטואלי ותו לא - עמדותי לא שיחקו תפקיד כאן, ואין כלום מתוך הדיון הזה כדי להעיד על דעותי.

MCCCCP

New member
תשובת חידוד

אני חייב לציין שאתה צודק! ההסבר שלך נכון לגמרי. בגלל שאנחנו לא חיים בתחילת המאה הקודמת אני לא חושב שיש לנו עמדה בנושא (אני גם לא חושב שצריך). באמת הזכרון הטרי הוא של ברהמ ולא של האימפריה הרוסית ולכן קשה מאד להיתייחס (וברור שלא לאהוד) את הפוליטיקה של לפני 100 שנה - הזמנים השתנו. חשוב גם לציין שהקשר ביננו לבין מקי הוא בעבר הרחוק. אומנם יצאנו מאותן תנועות ציוניות אדומות אין ביננו כמעט הסכמות (תאמין לי אני נסתי לכשנע אותם במהלך חודשים שאנחנו לא נאצים מטורפים). אני אנסה להתיחס לענין נציונל בושלביזם תחת אידאילוגיה מונרכית. בתקופת הצאר ובכלל בכל מונרכיה עתיקה אין באמת מקום למפלגות עם כאלה תחת שלטון המלך - תנועות אז היו או בעד הצאר או נגדו. ובגלל שאנחנו מיצגים בכל זאת את המוני העם וכמיהתם למדינה הינו משתלבים יותר בצד שנלחם למען העם. כמו כן שים לב להבדל בין מארקסיזם ולניניזם לבין סטאליניזם. אנחנו לא מאמינים באותו קומוניזם טהור שבו דגל מארקס, משטר זה לא יכול להצליח אם לא ישלוט מעליו גוף מאוחד חזק (אם כל אדם יממש את כל זכיותיו ויפעל בחופשיות מלאה, מהר מאד יעבור המצב לאנרכיה). רעיון זה מומש בצורה אמיתי בתקופתו של סטאלין שביסס את שלטונו והפך לגוף היחיד ובכך הבטיח יציבות פנימית. שוב אני חוזר - אין ביננו לבין קומוניזם אוטופיסטי כלום! פבל

KaiserDino

New member
אידיאולוגיה של בית"ר

כמובן שאיני מוסמך לענות בעניינים אלו של דרך או אידיאולוגיה של הביתרי"סטים האהובים , אך דעתי הנחרצת בנושא היא שיש לתנועה עתיד מפואר אם רק תלך בנתיבים הנכונים . האתגר החשוב של העם היום הוא אחדות והבנה טובה יותר של מצב העניינים . אי אפשר להגיע למצב כזה דרך מערכת החינוך הבינונית והלא מקצועית על פי רוב שיש לנו במדינה בימינו . אני מבין ממשה ורוב המכובדים הנוספים כי בית"ר דוגלת בעמידה איתנה ואי וויתור על שטחים שלנו . מצויין ! אבל בואו לא נשכח עובדה פשוטה המסבירה את כל התמונה ... בכל ההפגנות כמעט נגד פינוי היישובים היהודיים ברצועת עזה במסגרת ההתנתקות , היוו הציבור הדתי לאומי יותר מ 98% , כן - גם בכיכר רבין!!! הייתי שם ו"בעיר החופש " הכתומים השתוללו אך היכן היו הלאומיים שאינם חובשים כיפה או הולכים עם שמלות ? אולי ישבו בפיצה האט בפרישמן .. יכול להיות , לא יצא לי לבדוק באיזור ההוא . מה חברכם מנסה לומר כאן ? בית"ר לא סיימה את המסע שלה ! התפקיד המיוחד של בית"ר הוא להוות גשר בין הציבור החילוני לדתי לאומי בישראל . בני עקיבא תנועה נהדרת , אך מזמן הבחנתי כי אינה מסוגלת להעביר תורתה לנוער שאינו בא מבית דתי ( מלבד מקרים בודדים יחסית ) . זה המצב ! המושג דו - קיום מתחיל לתפוס גם בענייני העם שלנו ... ולא רק ביחסים שבין יהודים והציבור הערבי . כמובן שאני , בנוסף אליכם - מאוכזב מאוד מהנושא . אבל יש תקווה ... והיא בתנועה כמו בית"ר שהדתי לאומי וודאי ירגיש קרבה אליה , ובתור מסגרת ימנית שהקים גדול הדור מר ז'בוטינסקי ( או שנקרא לו ראש בית"ר ) גם מהצד השני אפשר להצטרף . קונצנזוס צריך להיבנות על ידי כל שכבות העם ובית"ר כרגע הכי קרובים לתת מענה לכך . נצטרך לערוך פעולות של גיוס כספים בארץ ובחו"ל לשם מטרה זו ולא להתבייש שהחזון הוא להחזיר את התנועה למה שהיא אכן הייתה פעם בפולין למשל - הוד והדר , רוח ועוצמה . עם עבודה נכונה ומאמצים כבירים שינותבו באפיקים מוצלחים , אפשר להפוך את בית"ר למעצמה בהווי הישראלי ואף האמריקני . סמכו עלי חברים יקרים , ברגע שהציבור החילוני ירגיש זיקה לאדמה כמו הדתי לאומי - המילה התנתקות ושאר צרות ... יהיו רק בלקסיקוני הנוסטלגיה וישולבו עם מילים של זוויתי ממונדיאל 70' . אם לא בית"ר אז אף אחד מבחינתנו - זה צריך להיות מקביל ל " למות או לכבוש את ההר " המוות מתבטא בהמשך הבורות וחוסר הידיעה של הנוער היהודי והאדישות כלפי כל נושא עקירת היישובים וסידור הגבולות מחדש . ההר בא לידי ביטוי בכך שהעליה אכן קשה אך מלמעלה רואים את כל רובדי האוכלוסייה ואת התמונה הכללית - ההסטורית , עכשווית ואם יש יום ראות טובה ... למרחקים רבים שהם העתיד . העם צריך את בית"ר עמיתי והאמינו לי ... people would come !!! רק if you build it בהצלחה דינו

למעלה