שלום =]

שלום =]

קוראים לי שקד ואני בעלת תחש (נקניק) בבית! זה ידוע שמסוכן מאוד לכלבים האלה במיוחד כל העליות למיטה ובמדרגות כי הם יכולים לקבל פריצת דיסק נכון?.. עכשיו, ספייק (הכלב שלי) הוא בן סביבות 5 או 6 לא ידוע לנו הגיל שלו והוא מאוד שובב הוא כל הזמן קופץ על מיטות כשאנחנו בבית וגם כשאנחנו לא... הוא לא יפסיק לעלות על מיטות אם זה תלוי בו וגם בנו כי אנחנו מאוד אוהבים לישון איתו.. אנחנו ממש ממש פוחדים שיקרה לו משהו בגב- מה אפשר לעשות?... יש סיכוי שהוא לא יקבל פריצת דיסק כל עוד הוא עולה על המיטות ועל הספות בואו נגיד בתדירות גבוהה?... ועוד משהו- הוא מאוד לא סימפטי אל אנשים; רק אתמול הוא נשך מישהו... מה אפשר לעשות איתו?! אי אפשר להזמין אורחים כי בפעם האחרונה שהזמנו שמנו אותו בחדר והוא עשה קילף את הקיר
וגם.. הוא כל הזמן מקיא ומשלשל אנחנו לא נותנים לו את האוכל שלנו רק את שלו אבל כל הזמן הוא מקיא! מה אפשר לעשות?? תודה מראש! שקד

דווקא הסוף יותר מדאיג!

מה זאת אומרת כל הזמן מקיא ומשלשל? נשמא שהוא צריך לראות וטרינר. לגבי פריצות הדיסק - זה נכון שזה גזע רגיש, אבל מכאן ועד למנוע ממנו להיות כלב יש מרחק - אני חושב שיהיה לכם קשה מאד למנוע ממנו את ההתנהגות הזו, ונצטרך לקוות שיהיה בסדר ולהיות רגישים - חשוב לתפוס את זה מוקדם אם זה קורה! לגבי הנשיכות - אפשר לנסות לעבוד עם מאלף, זו בעיה התנהגותית שכדאי לנסות לפתור בטיפול מסודר. אנסה להפנות את תשומת ליבו של יואב לכאן כרגע - מדאיג אותי נושא ההקאות - מתי זה התחיל, כל כמה זמן זה קורה?, קשור לאכילה? קצת יותר פרטים יעזרו. ובכל מקרה - צריך לקחת אותו לוטרינר לבדיקה

תשובות

מתי זה התחיל? בערך לפני ארבעה חודשים כל כמה זמן זה קורה? מקסימום חמש פעמים ביום אבל יש גם ימים שזה פחות כמו היום הוא הקיא רק פעם אחת אבל הוא השמיע הרבה פעמים קולות כאלה שהוא עומד להקיא ואז הגוף מתכווץ ומתנפח עד שיוצא משהו ואנחנו נותנים לו לשתות אבל לא תמיד זה עוזר... קשור לאכילה? אממ אני לא ממש יודעת מדי פעם אנחנו נותנים לו חתיכה מעוף אבל אני לא חושבת כי בהתחלה שקבלנו אותו נתנו לו את האוכל שלנו יותר פעמים והוא לא הקיא או שלשל... והנה עוד פרטים: הוא משלשל בדרך כלל בלילה לא תמיד אבל לפחות שלוש פעמים בשבוע, בדרך כלל באמצע הלילה הוא יוצא מהמיטה ומתחיל להקיא/לשלשל ואז הוא חוזר למיטה ואנחנו מגלים את זה בבוקר, בימים האלה זה קורה יותר אבל ההורים שלי לא מודאגים מזה כי זה כבר ארבעה חודשים וזה נראה להם רגיל כשהוא משמיע קולות/משלשל/מקיא. נראה לי שזהו... אני בעיקרון דואגת לו כשהוא עושה קולות כי זה נשמע כאילו הוא גוסס
... בקיצור הוא משלשל בערך 3-4 פעמים בשבוע בערבים ולפעמים הוא עושה "צרכים" בלילה והוא משמיע קולות די הרבה אבל זה קורה לו בתקופות.. תודה

מחשבה מאוד לא חכמה-מתנהג כרגיל?

והנה סתם שאלה היפוטטית נניח שאת היית משלשלת ומקיאה לפחות 3 פעמים בשבוע במשך חודשים ארוכים - אבל היית ממשיכה להתנהג כרגיל.... האם לא היית חושבת שאולי משהו בבריאות שלך לא תקין? האם לא היית פונה לרופא? אז אנא. להפעיל קצת מחשבה מעבר ולקחת את הכלב שלכם לבדיקה. אם הוא משלשל ומקיא כל כך הרבה משהו לא כל כך בסדר בבריאות שלו. איזה מסכן...

חינוך תחש

שקד ערב טוב. נתחיל מנושא העליה למיטות ולספות. הדבר הראשון שצריך לעשות כדי לפתור את הבעיה הוא להחליט שרוצים לפתור אותה. אי אפשר להגיד יש בעיה מצד אחד ומצד שני לכתוב "הוא לא יפסיק לעלות על מיטות אם זה תלוי בו וגם בנו כי אנחנו מאוד אוהבים לישון איתו". לפי מה שמצטייר מדבריך הכלב בהחלט לא מודע למעמדו בבית ולכן מנסה לעלות על המיטות והספות (כי מבחינתו אתם באותו המעמד) , הנשיכה היא בהחלט המשך ישיר של ההתנהגות שציינת. הדבר הכי לא נכון לעשות עם כלב בזמן שבאים אורחים הוא להרחיקו מהלהקה (משפחה). בצורה זו האורחים הופכים להיות טריגרים לתקיפה מפני שהכלב רואה בהם אויב שברגע שהם מגיעם הוא מנודה לחדר השני. התנהגות כזו בהחלט יכולה להוביל לנשיכות בעתיד. עכשיו נחלק את שאר התשובה לשתיים, מה אפשר לעשות כעזרה ראשונה ומה צריך לעשות בטווח הארוך יותר. לגבי העזרה הראשונה , בזמן שאתם לא בבית אפשר לסגור את הדלתות של החדרים ולשים נייר כסף (של תנורים) על הספות , דבר זה בד"כ מונע מהכלבים לעלות בגלל המגע הלא נעים עם האלומיניום. לגבי מה שצריך לעשות , הייתי בהחלט ממליץ להביא איש מקצוע (מאלף כלבים) שיבוא לביתכם ויעבוד ביחד איתכם ועם הכלב בכדי לפתור את בעית התוקפנות. אל תקלו ראש בעניין זה אפילו אם נראה לכם שהוא כלב קטן ו"מה הוא כבר יכול לעשות" . אם לא תעשו זאת עכשיו זה עלול להיות מאוחר מידי . כ"כ גילו של הכלב הוא גם לא לטובתנו. לגבי ההקאות הייתי מתייעץ עם ד"ר ארז מננהל הפורום. אם תרצו תצרו איתי קשר בפרטי ואנסה לעזור. בהצלחה ושבוע טוב יואב גורן.

למעלה