שלום!!

שלום!!

אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים לשאלואלותיי...אבל אשאל ואם לא תדעו..אז תפנו לפורום המתאים אם מישהו\י במשפחה נפטר שמעתי שיש מנהג שאסור להסתכל במראה למה? והאם מותר להסתכל במראה במקלחת ולהיות במחשב ולראות טלויזיה ולשמוע מוזיקה?

איזה כיף לי שאני חולה

ואני יכול לענות ראשון ובכן דמעה יקירתי אסור בשום אופן להסתכל במראה זה גורם למת לחשוב שלא אכפת לנו ממנו אלא רק מעצמנו והוא מסוגל להתעצבן, לצאת מהמראה ולגרום נזקים בלתי הפיכים... כל זאת כמובן אלא אם כן תקני את משקפי הנגד עם הקמיהה של הבבא סאלי שאני מציע למכירה ב- 36 X ח"י שקלים שכמובן הולכים ישר לקופת הגמ"ח. * למתקשרים בשבוע הקרוב שי מתנה - ערכה לסילוק שדי יום רביעי ולביטול עין הרע באופן מוחלט ביותר (מוכח)

עדין חולה../images/Emo2.gif?

פשוט התאהבת בפוזה המיוסרת. ובניצול השותף שלך להביא לך גלוני תה למיטה ולהחזיק לך את היד.

ואסור להיות במחשב

וזה נורא מסוכן. אם הוא מחובר לחשמל אפשר להתחשמל ואם לא אז אפשר בטעות בגלל הצער הרב ברגע של פיזור נפש לנתק איזה חוט קריטי. חבל. בעניין המראות, באמבטיה זה הכי הכי אסור. המת עלול לקנא שאת עדין מקננת בגוף בשר ודם בעוד הוא מרחף בכף הקלע. ובנימה אחרת אני מבינה שאת חילונית, למה את מקיימת מנהגי אבל יהדותיים? אדם מת הוא אדם מת. ואם האבל שלך הוא להסתגר בחדר ולשמוע מוזיקה וכל היום לעמוד מול המראה ולבדוק איזה פרצוף הולך יותר טוב עם השמלה השחורה (שהיא סממן אבל לא יהודי בעליל) תעשי את זה. (מי ינזוף בי ראשון על חוסר הרגישות, יורי או אדמור?)

rigoletto111

New member
גם אני חולה היום

אני חושב שהקטע עם המראה זה אמונה תפלה שרוחו של המת עדיין מטיילת בבית ומציצה מהמראות ולכן נהוג לכסות אותן (כנראה כדי שהז"ל הנ"ל לא יראה שאנחנו לא מספיק עצובים לטעמו או משהו כזה)

admor

New member
והרוח רואה רק מהמראות?

היא הרי בבית היא לא זקוקה למראות בכדי להציץ על ההתנהגות שלנו.

barr1969

New member
שלום

אופסס, גם אסור להגיד שלום. ובמחשב אם הוא כבוי אסור להביט, שמא תשקיף בבואתך שמה. ומוסיקה? השתגעת? בא לי למות מהשאלות האלה. אם וכאשר,חבר'ה, האם תכסו את המראה שלכם גם באמבטיה?

Le Fay

New member
בניילון?

אחרת עלולים לפקשש את רוחות המתים (עד שהן באות לבקר! לא חראם?). ותתחדשי על הרכישה של גרשון (מסתבר שכסף יכול לקנות אפילו אינטליגנציה).

uri80

New member
אסור!!!!!111 להסתכל במראה

אם לא רואים את הבבואה זה סימן רע שאומר שאת הולכת להפוך ליצור מוזר הנקרא בלעז ואמפיר. הפתרון היחיד הוא לשים על עצמך 43 קילו של שרשראות שומים ובצלים, סגולה בדוקה להברחת ואמפירים ושאר בני אדם מסביבתך הקרובה...

למעלה