שלום,

*Alona*

New member
שלום,

אני בת 37.5 וחליתי לפני שנתיים וחצי בסרטן השד. בעלי ואני מעוניינים להביא ילד משותף לעולם אבל כנראה שנצטרך לשקול לעשות זאת באמצעות פונדקאות מכיוון שהריון כרגע מסכן אותי. אסור לי לבצע טיפולי הפריית מבחנה ולכן רציתי לשאול לגבי מהן האפשרויות לתרומת ביצית בארץ או בחו"ל ... ורציתי לדעת האם אחותי יכולה להיות עבורי פונדקאית ? תודה, אלונה.

מירבי*

New member
ברוכה הבאה לפורום../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

הרוב הכמעט מוחלט של תרומות הביציות מתרחש כרגע מחו"ל, לא שמעתי בשנים האחרונות על תרומת ביציות חוקית בארץ. פונדקאות עם תרומת ביצית אפשרית ו-10-15% מהזוגות שניגשים לתהליך הפונדקאות משתמשים גם בתרומת ביציות מחו"ל. פונדקאות בתוך המשפחה אסורה על פי חוק, אסור שתהיה קירבת דם בין אחד מההורים המיועדים לפונדקאית. בהצלחה

*Alona*

New member
האם ניתן לבצע את ההליך של הפונדקאות

בארץ, ואת תרומת הביצית בחו"ל או שמא שניהם צריכים להתבצע בחו"ל? והאם ניתן להעריך את עלות התהליך כולו (תרומת ביצית + פונדקאות) ? תודה, אלונה.

מירבי*

New member
פונדקאות בארץ

תהליך הפונדקאות מתקיים בארץ, ההכנה של הפונדקאית לתהליך החזרת העוברים גם הוא מתקיים כאן ע"י הרופא המטפל שהזוג יבחר. אם החזרת העוברים תתבצע בחו"ל, נסועים רק בסמוך להחזרה ותוך תיאום עם הרופא, במידה ומייבאים את הביציות המופרות לכאן, הרי שההחזרה תעשה בארץ. לגבי הסכומים, מה שקשור בתרומת הביציות- את צריכה לברר את זה מול הרופא שאיתו את מחליטה לעבוד. בהצלחה

למעלה