שלום

בֶל

New member
שלום

אני כותבת עבודת חקר על הקרבות בלטרון. אתם יודעים איפה אני יכולה למצוא מפות של האתר וראיונות של אנשים שהשתתפו בקרבות? תודה מראש על עזרתכם

אריה יצחקי ערך מחקר וכתב ספר

אבל מצד שני, אני לא בטוח שהוא יעזור כי הוא בענין אחר בימים אלו..... אני מציע לך לגשת למוזיאון השריון, אני ערכתי אמנם רק מחקר על הטנקים שאחד מהם הסתבר שמופיע בפנקס למפקד טנק שלי, משמע, שזה היה הטנק שלי בתקופה מסויימת והיום הוא במוזיאון, אבל יש להם חומר רב, וזו נקודה טובה להתחיל. אגב, את לא במקרה לו-בל?

עוד רעיון תוך כדי

יש להם שם מחשב עם פרטי הנופלים כמו הגיבורה הדסה למפל, מסיפורי הנופלים אפשר לצבור המון חומר.

shlulit59

New member
ארכיונים

ארכין ההגנה, ארכיון הפלמ"ח (שניהם מועברים כעת לארכיון צה"ל בתל השומר) והארכיון הציוני בבניני האומה

"לירושלים בכל מחיר" ספר של שמיר

שמיר, מח"ט 7 בתש"ח, כתב ספר ובו שמות רבים ועדויות רבות של לוחמים. גזרת לטרון היתה באחריות חט' 7 משך זמן רב ולכן יש בספר הזה כדי לשפוך הרבה אור. חטיבות גבעתי, אלכסנדרוני, הראל לחמו על מובלעת לטרון ולכל אחת יש ארכיון עצמאי. אני חושב שאלכסנדרוני יהיו מאד קואופרטיביים. נסי אותם. המרכז שלהם יושב היום בנתניה, שם גם האנדרטה המרכזית שלהם. על ארכיון הפלמ"ח המליצו לך ויש שם חומר רב כי הם עובדים עכשו בצורה אובססיבית על תיעוד.

pinzo01

New member
צרי קשר עם מרכז חט' אלכסנדרוני

יושב שם אדם בשם הניו והוא ימלא לך ספרים בנושא החטיבה וקרבותיה ..... מעבר לכך יש להם אתר באינטרנט

מוחות גדולים חושבים דומה...

מה אתה אומר על זה? אכן הניו (henyu) ישמח לעזור בוודאי

כמו שכתב מאיר

הספר של אריה יצחקי הוא החשוב והמקיף ביותר בנושא. שני כרכים, לא פשוטים לקריאה, אבל חשובים. בנוסף כדאי כמובן להיעזר בביבליוגרפיה שלו. כתבתי בזמנו עבודה בנושא הזה, אבל היא איננה זמינה לי כרגע, כדי לשתף בביבליוגרפיה. לגבי ראיונות: אנשים שהשתתפו. כדאי לפנות לעמותת אלכסנדרוני, שתוכל בוודאי להפנות אותך לאנשים שלחמו שם. היה מצוין אם שרון עדיין היה במצב דיבור כי אז יכולת לבקש ממנו. הוא מעולם לא סרב להתראיין בנושא והסיפור שלו מרתק.

EYTAN155

New member
בבית יגאל אלון אשר בקיבוץ גנוסר

אפשר למצוא עדויות/ראיונות של לוחמים,גם מקרבות לטרון.

בֶל

New member
תודה רבה לכולכם

בהחלט עזרתם לי ויש לי עוד שאלה- מה תוכלו לספר לי על המצודה הצלבנית שבלטרון (לה טורון דה שבלייה)?

הרבה

מה את רוצה לדעת? אם את רצינית בנושא, המוצא היחיד הוא ללכת לספרים. בסיס להתחלה - אנציקלופדיה אריאל בנוסף - חוברת מוצלחת בהוצאת אריאל על עולי הרגל לירושלים וחות מזה יש שיר צרפתי יפה "שבליה דה לה טבל רונד..."

למעלה