שלום....

שלום....

שלום, אני גולש וותיק בפורום דתיים בתפוז, נכנסתי קצת לכאן ו... פורום נחמד.... במיוחד אני מתעניין בעזר האידיאליסט, שהוא ככל הנראה ליטאי ירושלמי מודרני בסגנון של "עולם הישיבות" יהיה נחמד להכיר אותו.... ערב טוב לכולם, בתי נייטין (וזה לא סתם מנוקד!!!!) יהודי לא ציוני

ezer

New member
סדר בניקוד

האמת שעל פי כללי הניקוד היה צריך להיות ברבים בתים עם פתח תחת הבי"ת מכיון שהיא תנועה סגורה בלתי מוטעמת, ויש הרי דגש חזק בתי"ו שאחרי הבית. לכן היתה הבי"ת צריכה לקבל פתח. אבל ... המילה בתים היא מילה יוצאת מהכלל, שתחת הבי"ת יש קמץ ולא פתח. לכן גם בסמיכות רבים מנוקד הבי"ת בקמץ. יוסיראן......לך ללמוד ניקוד בישיבה....יש סיכוי ששם תדע!!

עזר....

האמת היא שאני לא יודע את כללי הניקוד, וניקדתי זאת בקמץ רק בגלל שבהברה האשכנזית מבטאים "בתי" כ-"בותי" (הוא"ו עם חולם או שורוק), וכידוע שרק בקמץ מבטאים כך, כלומר שלא יתכן שהניקוד הוא בפתח, כי אז ההברה האשכנזית הייתה אחרת....
(וכנ"ל לגבי ניקוד התי"ו ששם נעזרתי בהברה החסידית בניקוד הצרה). זו הייתה ההסתמכות שלי, ועל פיה ניקדתי. לילה טוב, בתי נייטין

אכן, אתם צודקים ... יש שם קמץ.

בדקתי ומצאתי שאכן ב"בתי" (כגון "בתי כנסיות", "בתי מדרשות" ו"בתי אבות"), יש קמץ ב-ב´. מוזר (לאור הדגש החזק ב-ת´) אבל נכון. עזר - אם אני אלך לישיבה - זה לא יהיה כדי ללמוד שם ניקוד, אלא כדי ללמוד דברים אחרים. אביא - אם אתה קורא את ההודעה הזו - אולי אתה יכול להסביר מדוע המילה "בתים" יוצאת דופן?

ezer

New member
יוסאריאן, תלמד ןלא משנה למה.

יוס, לא איכפת לי שתלך ללמוד. העיקר זה הלימוד. ונסיתי לברר את הסיבה ליוצא מהכלל. עדין לא זכיתי למצוא. אתה מכיר את הספר "מוצא המילים" של אברהם שטרנהאל תראה שם בעמוד 156 את המוצא של המילה "בית".

מצאתי. המחבר הוא ד"ר אברהם שטאל.

ולא כפי שנרשם בהודעתך, אבל כבר הזמנתי אותו, מאתר: www.booksrus.co.il

ezer

New member
יפה שאתה הולך לחפש. יש לי מה למוד

ממך. אני מאחך לך תמיד את הרצון לחיפוש האמת. שתמיד תוכל לחיות עם הרצון לחפש האמת.

ezer

New member
שמע...

זה לא נותן דבר לא לך ולא להם ההתלהמויות האלו. אולי כדאי לשנות את קו המחשבה, ולסובב את הסגנון ואת הסמנטיקה שלכם. למשהו יותר עדין. אתה לא מכיר את משל השמש והרוח?

אני מכיר את המשל ההוא, ../images/Emo42.gif

אבל אני עדיין לא מכיר אותך!!!!!!!! אתה משהו בסגנון של הרב נויגרשל? לאיזה זרם אתה משתייך? פשוט מאוד ראיתי שכתבת "הרב אלישיב שליט"א" (אגב אני כמעט שכן שלו), ואולי גם הרב שטיינמן מבני ברק הוא "שליט"א" בעינייך, אני לא יודע....
הסבר נמק פרט!!!
בברכה, בתי נייטין... מכיר את השכונה הזאת?

ezer

New member
אתה גר אולי ב"דרי צעיל"?

או אולי בשומרי החומות? או אולי יותר קרוב לרב אלישיב שליט"א, רחוב אדמון? לפוליטקה איני נכס. בכל אופן לא כאן. איני חושב שראוי להציג את כל מה שהולך לא בצד החילוני ולא בצד הדתי.יש הרבה דברים שהם תורה שבעל פה. ומי שיודע מהו חילוני, בתוך תוכו, יודע עד כמה החרדים צודקים. קשה, קשה להפוך הרגלים. אתה משנה את ההרגלים שלך?

../images/Emo13.gif

אני גר איפשהו בשוק של מאה שערים, קרוב מאוד ל"תפארת בחורים"...... אני לא יודע למה אתה קורא בדיוק פוליטיקה, אצלנו זה נקרא "הלכות דעות", ואם אתה אינטלקטואל אמיתי שאינו סובל מקיבעון מחשבתי ואינך פוחד משינוי הרגלים וניפוץ תפיסות עולם שנקראות בטעות "דעת תורה" או "השקפה", אז אני בהחלט מזמין אותך לנהל עימי וויכוחים אידיאולוגים, ולשמוע מהי דעת התורה האמיתית שאינה משתנה לעולמים, וזאת התורה לא תהיה מוחלפת. בברכה, בתי נייטין

ezer

New member
יש לך קשר לאלו שמוציאים את..

סידור "וילנא"? או לאלו הקשורים לעיתון "החומה"? אולי לאיש אדום באידיש???

החומה, האמונה, קול השופר....

יש לי קצת קשרים....:))))))))))) בתי נייטין, יהודי לא ציוני, לא מזרחיסט, וגם לא אגודאי....

למעלה