שלום

שלום

מהו השם הלועזי (המקורי..? ) של קראטה מסורתי? האם בקראטה מסורתי אפשר ללמוד שימוש בחרב בו סאי וכו' (כמו בג'ו-ג'יטצסו..) תודה מראש אורי (במשתמש של אחותי..)

ועוד שאלה אחת.. :)

איזה אומנות לחימה אתם מעדיפים מבין השתיים, קראטה מסורתי או ג'ו-ג'יטצסו? אורי

anush91

New member
לפי מה שאני יודעת...

רוב סגנונות הקארטה התפתחו מהמסורתי... בחלק משתמשים בכלי נשק למרות שקארטה זו אומנות "יד ריקה". רק אתקן את ניר ואגיד שבקיוקושין גם לומדים להשתמש בלי נשק, אבל הדרגות הגבוהות יותר. גם לפי מה ששמעתי בשוטוקאן גם משתמשים קצת בכלי נשק. אי אפשר להשוות בין קארטה מסורתי וג'ו- גיטסו , אלה שתי אומנויות לחימה שונות לגמריי, וכל אחד והעדפותיו. אם תשאל אותי, אני יותר בעד קארטה, אף פעם לא הצלחתי להתחבר לג'ו גיטסו אבל זו דעתי הסובייקטיבית. הכל תלוי גם בצרכים שלך ובשביל מה אתה רוצה ללמוד אומנות לחימה זו או אחרת. אני בטוחה שיהיו עוד שיסכימו או יחלקו על דעתי. בהצלחה.

א1ט1

New member
אין עניין של העדפה

כל אחד מתחבר למשהו אחר,תבדוק את שניהם ותראה מה ההעדפה שלך.

ובגלל זה שאלתי

מה *אתם* מעדיפים מישום שזה אינדיבדואלי, מהתבוננות על ג'ו ג'יטסו גם אני לא התחברתי לזה כל כך והרבה יותר לקראטה אולי כי למדתי 3-4 שנים גוג'ו ריו (מכיתה א' עד ג-ד.. אבל אני ממש לא זוכר כלום גם לא הייתי רציני בכלל..) תודה לעונים אמתין לעוד תשובות. לילה טוב אורי

anush91

New member
יכול להיות שבגלל שלמדת קארטה...

בילדותך, אז איפשהוא זה עדיין מושרש אצלך ובגלל זה אתה מתחבר לזה יותר. בכל אופן, תנסה כמה דברים ותחליט מה הכי מתאים לך.

XXX Nir XXX

New member
קצת על קראטה

יש הרבה סגנונות קראטה וכך גם הרבה שמות, רוב(אם לא כולם) סגנונות הקראטה הם מסורתיים או לפחות בעלי רקע מסורתי, שהמשיכו להתפתח כל אחד לכיוון שלו - יש יותר מסורתי ויש פחות מסורתי.(בין סגנונות הקראטה המסורתיים היותר עתיקים אפשר למצוא את ריוקו קנפו - קראטה אוקינווי מסורתי, שיש הטוענים שהוא המקור של הקראטה). בקשר לנשקים בקראטה - יש סגנונות הכוללים גם שימוש בכלי נשק (בדרך כלל היותר מסורתיים) - למשל ריוקו קנפו, גוג'ו ריו וזרמיו השונים ועוד. סגנונות שלא כוללים שימוש בכלי נשק - שוטוקאן ועוד (אני חושב גם קיוקושין וזרמיו אבל אני לא בטוח). כמה נשקים שלומדים להשתמש בהם בקראטה: בו, ג'ו, סאי, טונפה, נונצ'אקו, קאמה, נונטה- בו ועוד, הנשקים שעליהם לומדים תלויים גם בסוג הקראטה. לפי מה שאני יודע אין בקראטה שימוש בחרב. עניתי ככה בקצרה (אני לא מבין גדול בקראטה) יש פה אנשים שמבינים בקראטה הרבה יותר ממני אז נחכה לתגוב שלהם.... מקווה שעזרתי!!

XXX Nir XXX

New member
בקראטה כוונת המושג "היד הריקה" היא

לא יד ריקה מכלי נשק, אלא - כוונה "תהורה" שכשאתה לומד קראטה אתה לא לומד את זה כדי להזיק לאנשים. כשאתה עושה קראטה אתה נקי מכוונות רעות ולא משתמש בקראטה למטרות רעות. המשמעות - היד הריקה ממטרות רעות, היד הריקה מכוונות רעות וכו' בטח הבנת את זה ..... אין לי כוח לפרט יותר מדי

anush91

New member
למילה שתי משמעויות...

גם "יד ריקה" - פיסית ", וגם יד ריקה מהבחינה שניר ציין, המטרה היא הרי לא לפגוע באנשים אלא להגן על עצמך.

Tonjin

New member
כדאי גם שלא לשכוח שהסימניה המקורית

(או אחת מהן, שכן היו שמות שונים לאורך הזמנים) שבמילה קראטה באה לציין "סין" (וליתר דיוק אם אני זוכר נכון את שושלת טאנג הסינית) ומשמעותו המקורית הייתה "יד סינית"... לאחר שהוא תורגל באוקינווה כך וכך זמן ועם התגברות הרגשות הלאומיים והאנטי-סינים שונו הסימניות כך שהקריאה שלהן נשארה זהה והמשמעות קצת השתנתה...

Kenshinkan

New member
תשובה חלקית:

לא ברור למה התכוונת - להגייה, או לתרגום. בכל מקרה: קראטה (Karate) במקור היא אומנות לחימה של שכבת האצולה האוקינאווית. פרוש השם המקורי היה "יד סינית" ונהגה בניב האוקינאווי כ- Tou Di. ב- 1913 (אם אני לא טועה בשנה) מאסטר בשם Hanashiro Chomo התחיל לכתוב את הקאנג'י (סימניות סיניות) כ"יד ריקה", וב- 1936 המאסטרים הגדולים של הקראטה החליטו לשנות "רשמית" את הקאנג'י לזה של הנשירו בפגישה המפורסמת שנקראה לאחר מכן "Meeting of the Masters". עם המעבר של הקראטה ליפן הקראטה קיבל פאן יותר ספורטיבי ועממי. התהליך הואץ בעקבות מלחמת העולם השנייה, בה מתו הרבה מורים לקראטה גם ביפן וגם באוקינאווה. כמעט ולא תמצא שיטות קראטה יפניות שמלמדות כלי נשק, ואילו שיטות אוקינאוויות מסורתיות כן מלמדות כלי נשק כחלק מהסילבוס שלהן (כמונו וכמו החברה של סאן-שין-קאן, לדוגמא). בעז

למעלה