שלום!

SoosKatan

New member
שלום!

כלבתי, ויימרנרית גזעית עם הריון מדומה (כך נדמה לי), סביב העתינים העליוניים שלה יש כמו ריפוד והאיזור סביב העתין כחול סגול. היא בת שנה וחצי (לא מעוקרת), ואני כחובבת כלבים וחתולים ידועה, תמיד השכנים היו מביאים לי גורי חתולים בני יומם לראות עם אני מצליחה להציל אותם אחרי שעברו נטישה. לרב לא הצלחתי אך היו גם מקרים משמחים. עם הכלבה שלי אכן עם הריון מדומה (כי אין מצב שהיא נכנסה להריון) אז אולי חשבתי שהיא תוכל לעזור לגורים קטנים שמאכילים במזרק, היא תוכל להיות תחליף מדהים. לסיכום השאלה: העם הויימרנרית שלי, תוכל לייצר חלב בשביל גורים שצריכים את זה? כי עם כן, אני אשמח לדעת יש גורים במצוקה שהיא אולי תוכל לעזור. תודה, ליאור

תאורטית כן

מעשית - התאור יכול להיות מתאים גם לדלקת עטין, וזה לא משהו קטן ופשוט, לכן כדי לבדוק אם יש לה חלב תקין או שיוצאת משם מוגלה או יש דלקת, כדאי לגשת לוטרינר. אני מבין שהיא לא מעוקרת. יש סיבה? כלבות עם הריון מדומה נוטות לחזור למצב זה כל ייחום, וזה לא נחמד. בזמן הריון מדומה לא כדאי לעקר כי ההריון יכול להתמשך זמן ארוך בגלל זה. בכל אופן - אם כרגע יש לה חלב, והיא תסכים לקבל גורים - כולם מרוויחים! בהצלחה ארז

SoosKatan

New member
אז ככה...

נתחיל מזה שהיא לא מעוקרת כי היא כלבה עם שושלת, שמשתתפת בתחרויות וכרגע אנחנו מחכים לשבוע הבאה, לבצע לה צילום אגן (אתה בטח יודע למה אני מתכוונת, היפדוסלפיה או משהו כזה... אני לא מבינה בזה במיוחד), ועם היא תקבל A (חיובי) אנחנו נזווג אותה עם אלוף אירופה (זה כבר מתוכנן). זה היה למה היא לא מעוקרת. עכשיו אני לא יודעת עם זה קשור, אבל היה לה לפני חודש, חודשיים דלקת ברחם, היא הייתה עם רספרין (או משהו כזה) שבועיים וכרגע הכל עבר והיא במצב מצויין חוץ מהעתינים שקצת התנפחו, ולכן אני חוששת שזה הריון מדומה (ולכן חשבתי שהיא יכולה לייצר חלב, הרי הגוף שלה במילא חושב שיש לו עוברים\גורים). חשוב לציין שלפני שנה היה לה הריון מדומה (לאחר שהיא קבלה זריקה נגד הייחום, ועל זה אני קבלתי בראש, הבנתי שזה ממש ממש ממש לא מומלץ). וזה ההסיפור של כלבתינו האהובה...

אם את אוהבת אותה

כדאי לעקר. אני לא אחזור על כל הפרוט למה זה טוב לכל כלבה, אבל אם היתה לה דלקת רחם, אין בכך כל ספק. הסיכוי לטפל בדלקת רחם ע"י אנטיביוטיקה לא גבוה. נכון שיש סיכוי שזה יצליח כאשר מדובר בדלקת פתוחה, אבל אם הדלקת לא חוסלה לחלוטין הכלבה שלך נמצאת בסכנת חיים. חודשיים לאחר ייחום זה הזמן הקלאסי להתפתחות דלקת רחם, ונפיחות העטינים עלולה להיות קשורה לזה. אם זכור לי נכון, ההמלצה היא לזווג בייחום שלאחר דלקת רחם, אם הטיפול מצליח, כי אחרת הדלקת תתפתח גם בייחום הבא. היה משהו כזה שלמדנו מזמן, אבל אני לא נוהג להשאיר את האופציה פתוחה. אין לי עניין לסכן כלבות עם דלקת רחם. למרות יופיה, ייחוסה והנסיך המיועד, בריאותה קודמת לכל.

SoosKatan

New member
דבר ראשון,

נראה שהצילום יוצא A, כי עם לא, אנחנו מעקרין ישר. יש לי עוד כלבה (מעוקרת) מעורבת בבית ואני מודעת למצב הכלבים בארץ. כך שעם הי"ל לא יאשרו את ההמלטה, אנו לא נזווג אותה. דבר שני, לאחר ההמלטה הראשונה (עם יהיה) אנחנו מעקרים. דבר שלישי, תאמת שיש לי מן פחד כזה לעקר אותה כי כמו שאמרתי יש לי כלבה בת 8 בבית פודלית מעורבת שהייתה הדבר המקסים ביותר לפני העיקור, כמובן שגם עכשיו היא מקסימה אבל איבדה את שמחת החיים שלה. היא מעולם לא שיחקה, ולא משחק עם כלבים, היא לא מעוניינת בהם, היא אנטיפטית, וכל זה נגרם כתוצאה מהעיקור. אני לא אומרץ שאני לא יעקר, כי אני כן, אבל יש בי מן חשש לשמחת החיים של ברנדי (הויימרנרית). ועוד דבר נוסף, ברצינות, אל תדבר על בריאות כי בפרוש יותר בריא המלטה לכלבה ואז עיקור. אני יודעת שכלבה ללא עיקור במשך תקופת זמן ארוכה מגביר את הסיכון לסרטן הרחם וכל זה, אבל עם העיקור מתבצע לאחר ההמלטה וההנקה, זה אפילו בריא יותר לגוף. ושוב, כמו בהתחלה, אני לא יזווג אותה סתם, אך ורק עם אישור מהי"ל ושאני יודעת שלגורים יצאו תעודות והם ימסרו לבתים רציניים.

Twinsen2005

New member
דלקת רחם..

לפי מה שהספקתי ללמוד עליה, דלקת רחם, פתוחה או סגורה (לא ממש משנה לדעתי, זה רק מתבטא במהירות שבה מגלים אותה לא?) היא דבר מאוד מסוכן והוא נפוץ יותר ככל שהחתול או הכלב מבוגר יותר. כך לפחות הוסבר לי על ידי הוטרינר של החתולה שלי. לגבי עניין ההמלטה, אני חושב שאת לא מדוייקת, גם אני הספקתי לרדת מהרעיון שזה "הכרחי" כי נקבה תעבור המלטה. יותר הכרחי וחכם לדעתי הוא פשוט לוודא שהעיקור נעשה בזמן הנכון בחייה של הנקבה. וכאן לצערי יש יותר מדי דעות שונות, אפילו בקרב הוטרינרים. האם בגיל צעיר, האם לאחר מספר ייחומים או מחזורים.. נתקלתי אפילו בסיפור על וטרינר דביל (סליחה על המילה) שהמליץ להעביר חתולה עיקור רק כשהיא מיוחמת וזאת לאחר שקיבלה זריקת הורמונים, אני לא יודע איזה אפשרות יותר עדיפה, שהוא רודף בצע דביל או שהוא פשוט וטרינר ממש לא מעודכן. אני רק אוסיף שעל אותו בסיס שאני לא חושב שהמלטה כל כך הכרחית, אני גם לא חושב שהיא כזאת נוראית כמו שהרבה אוהבים להגדיר את כל התהליך כ-"אונס" או חוויה שהיא לגמרי "הורמונלית", בשלב הזה אני תוהה כמה גדול הוא המרחק מאיתנו בני האדם. על כל פנים, עם ההמלטה מאושרת ואתם ניגשים לעבודה, תעשו טובה לעצמכם בעיקר ותקראו כל פיסת מידע מדעי על הנושא וכל עדות חייה של אנשים שעברו את זה. כדי שתיהיו מוכנים, אני עובר את זה עכשיו שואב מידע מכל פינה שאני מגיע אליה, אין מה לעשות, כשזה נעשה בצורה כזאת צריך להיות עם היד על הדופק!! SoosKatan, איזה טיפול היא קיבלה לאחר שהתגלתה דלקת הרחם? איזה בדיקות עשו לה לאחר מכן ?

SoosKatan

New member
הטיפול שהיא קבלה היה

כדור "רספרין" פעמיים ביום, במשך שבועיים. בהתחלה היה יוצא נוזל סציך מאיבר המין והוא הופסק, והיא הבריאה. היא מרגישה מצויין ותאמאת, שאני די מסכימה עם מה שכתבת. אבל בניגוד אליך, אני כן חשבתי, וחושבת שעיקור הוא אכן הכרחי והל אין בעייה (ואפילו עדיף) שיהיה המלטה קודם.

למעלה