שלום

senior dingdong

New member
שלום

שמי עמית ואני גר בקריות עוד כחודשיים חברתי מגיעה מיפן ןבאה לגור איתי.... כיוון שהיא מגיעה על תקן תיירת ולא מבצעת עלייה די קשה לי לרשון אותה לאולפן. רציתי לדעת אם יש בפורום הזה מישהו שגר באיזור ושמסוגל ללמד עברית ביפנית ( היא גם דוברת אנגלית אבל עדיפות היא שתלמד ביפנית כמובן) מקווה לקבל תשובות בתודה מראש עמית. [email protected]

שרית(^_^)

New member
נדמה לי

שכל אחד יכול להרשם לאולפן ללימוד עברית, גם אם אינו עולה חדש, אלא סתם תייר שמעוניין ללמוד עברית. ההבדל היחיד הוא שלעולים חדשים דמי הלימוד מסובסדים ע"י המדינה, אבל הם לא אמורים להיות יקרים מדי גם כשאינם מסובסדים. אגב, שיטת הלימוד באולפן (אשר אליו מגיעים מן הסתם עולים ותיירים מכל קצוות תבל) היא לימוד של עברית בעברית בלבד, והשיטה שלהם היא אחת השיטות היעילות בעולם ללימוד שפה זרה. בהצלחה!

furrball

New member
כמו שנאמר

בישראל (באולפנים ובטח מחוץ להם) נהוג ללמד עברית בעברית, שזו שיטה ממש לא רעה. טוב אם יהיה מילון לפנות אליו, אבל זה יצטרך להיות מילון עברית-אנגלית, כי אין מילוני עברית-יפנית טובים (או בכלל). ואז אם יהיו לה שאלות אז היא כן יכולה להיעזר במישהו שיודע יפנית (אולי מישהו מכאן כן יסכים לעזור למשל)... או אולי מורים פרטיים שמלמדים יפנית ויודעים עברית בצורה מספיק טובה. לי בתור לומד יפנית דווקא היה מאוד מרתק לעזור, אבל אני גר במרכז (בת-ים) בכל אופן, בהצלחה!

GnomeBubble

New member
יש דווקא מילון עברי-יפני

אבל הוא לא בדיוק שלם. מדובר במילון של מירתוס, שנועד בעיקרון ליפנים שרוצים ללמוד עברית. יכול להיות שדווקא במקרה הזה הוא יכול להועיל (למרות שהוא בכל מקרה לא מומלץ לתלמידי יפנית), אבל צריך לציין שזה מילון עם היקף מאוד קטן, ולפי מה שאומרים (לא ראיתי את המילון בעצמי) הוא מכיל בעיקר מילים ישנות (דברים שקשורים לתנ"ך וכיו"ב).

dudusan

New member
אין צורך להיות עולה כדיי להירשם

לאולפן, כל אולפן ישמח לקבל אותה אם היא תהיה מוכנה לשלם, היא לא צריכה לדעת אנגלית כדיי ללמוד שם. חוץ מזה היא יכולה לקבל אשרת עבודה דיי בקלות בארץ אם תירשמו במשרד הפנים. אם אתה צריך פרטים פנה אליי במסרים.

eyal149

New member
יש לי רעיון בשבילך

אני לא נעול על זה במאה אחוז כי זה מן האנטרנט בלבד. אז ככה יש פה בארץ אולפן ליפנים בלבד וזה במסגרת המקויה.שוה לבדוק את הענין .איך שהבנתי זה בקבוץ חפציבה שגם משמש מרכז של המקויה. בכל אופן מצורף קישור וגם ניתן ללמוד ממנו הרבה על עברית ועל תרבותינו שלנו מנקודת מבט יפנית www.h3.dion.ne.jp/ ivrit

eyal149

New member
תודה .ידעתי שיש לי טעות קטנה בכתיב

אבל הכוונה טובה

למעלה