שלום !

SoosKatan

New member
שלום !

ים לי דני אוגרים סיבירים צעירים יחסית. הם מקבלים לאכול את האוכל היבש (גרעינים וכאלה) שמיוחד לאוגרים. רציתי לשאול עם אני יכולה להאכיל אותם גם בפירות וירקות אחרים. למשל חתיכה ממש ממש פיצקית של אבטיח? כשאני אוכלת תפוח, אז החלק שנשאר, אני יכולה להכניס את התפוח האכול (כמו שהוא) לכלוב? כי נתתי להם חתיכה קטנה שך תפוח והם מאוד אוהבים את זה! השאלה עם זה בריא? וכל מיני.. חסה, גזר וכל אלה.. אתה יכול לרשום רק מה אסור לת? ומה אפשר...? תודה רבה לך!

Itamar Levy12

New member
תשובות

הכל שאלה של כמות ומה שזה יגרום: כמות קטנה פשוט תעלה את רמות השתן(הרבה נוזלים יש בפירות וירקות טריים) מה שיגרום להחרפה ניכרת בריח אשר הם מפיצים. כמות ממש גדולה תגרום להם לשילשולים שעלולים לביא למצב לא בירא וושוב ריח מוגזם ופשוט דוחה. אני מעדיף לגדל מכרסמים על מזול יבש ב99% מהתזונה ורק גורים לפנק בשביל שלא יסבלו מהקושי עם המזון היבש הקשה. תמונה מאצלי צולם לפני שבוע. בהצלחה.

SoosKatan

New member
וואוו ! מדהים! <התמונה>

זה משתי המלטות שונות ? (שאלה מפגרת, ברור שכן =] ) כמה אוגרים יש לך? פעם ביומיים איזה חתיכה קטנה של תפוח\אבטיח או מה שלא יהיה, זה בסדר? הריח לא מפריע בכלל!! יש לנו נסורת כזאת מדהימה! זה לא ממש נסורת זה משהו ממש טוב... לדבי המלטות, אמרו לי בחנות שיש לי זכר ונקבה (לך תאמין למוכרים בחונות!) נראה לי ששניהם מאותו המין.... כשקיבלתי אותם הם היו באמת קטנים, אני רואה איך הם גדלו (עבר חודשיים בערך) ועוד אין להם גורים. אני לא מצפה כל כך מהר, אבל בכל זאת? עוד כמה זמן? הם כן מראים סימני הזדווגות.. אחד הולך אחרי השני\ה לכל מקום והם "רבים". או שהם באמת רבים אות שזה מן חיזור.

Itamar Levy12

New member
תודה ותשובות

כן זה משתי המלטות שונות :) אוגרים אין כרגע התמונות זה של חולדות. היית שם אוכל ואחרי יומיים פשוט מוציא ונותן יומיים רק עם מזון יבש. לפני התיאור אי אפשר להבדיל במין,צריך פשוט לתפוס את האוגר להפוך ולראות אם יש בליטה/מרווח מסויים בין פתח המין/הישבן (sex space זה נקרא בשפה של מרבים). אם הם היו זוג והם כבר בגודל מלא הם צריכים להתחיל לעבוד בקרוב,רק אל תצפי ליותר מידי בעונה הזה.. 20-24 מעלות זה הטמפ' המומלצת לריבוי מכרסמים,בקיץ הם בעיקר מתים מחום. בכל מקרה תמונה של החלק האחורה ממבט תחתון בהודעה פרטית ואני ישמח לנסות להבדיל את המינים. איתמר.

תשובה

הי קודם כל - ראיתי שאיתמר ענה לך לעניין, לכן לא הגבתי בסה"כ מה שנכתב שם זאת התשובה הנכונה - הכל עניין של כמות. כל עוד הם בסדר עם זה ולא מתחילים לשלשל זה טוב - בפירות טריים יש ויטמינים וזה יכול להוסיף. עם זאת תערובות קנויות מכילות הרכב מאוזן ומלא, לכן לא להגזים עם התוספות, אלא לתת כפינוק בלבד. ארז

למעלה