שלום

B i g B

New member
שלום

עשיתי אתמול טסט פנימי, הבוחן אמר לי (ולמורה שלי) שאני לא מסתכל מספיק במראות, מה שלא נכון, אני מסתכל די הרבה. העניין הוא שאני לא מסובב את כל הראש כדי להסתכל במראה האמצעית אלא רק מזיז את העיניים. האם לדעתכם אני צריך לעשות בטסט "הצגה" שלמה של הבטה במראות? לסובב את הראש ממש בכוונה וכאלה? תודה.

yany11

New member
ממש לא

אתה צריך להתנהג לגמרי רגיל לא צריך לעשות כל מיני הצגות, טסטרים בדר"כ לא אוהבים את זה, הטסטר צריך לראות אם אתה מסתכל במראה גם בלי שאתה מסובב את הראש, ככה אני עשיתי בטסט ועברתי.

שמעתי משהו ממישהו שהיתה לו את אותה

בעיה. גם לאח שליה היתה את הבעיה הזאת והוא כיוון את המראה למעלה בצורה שבשביל לראות הוא חייב להזיז את הראש וככה הוא לא שכח גם להזיז את הראש... ואצלי בטסטים שנכשלתי רשמו לי שלא הסתכלתי מספיק במראות אבל בסימן הראשון (הפחות גרוע לא זוכר מה הסימן בטופס של הנכשל). בקרון לא מכשילים על זה אבל אם כבר מכשילים אותך אז רושמים את זה. המקרה היחידי שיכשילו אותך על מראות זה אם לא הסתכלת בכלל ואתה נוהג בצורה מסוכנת. ויש דרכים להעביר לטסטר מסרים בלי לדבר. לדוגמא: אני בטסטים כשהיה תמרור עצור לחצתי קלאץ' קצת לפני הזמן והעברתי לראשון ונתתי מבט קטן במראה למעלה והזזתי את הראש (למראה). ככה הטסטר לא נלחץ ועובר למצב היכון על הבלם והוא יותר רגוע כי הוא רואה מה אתה מתכנן. אפשר ליישם את זה על כמה דברים "בהצגה" אצל הטסטר (אני א קורה לזה הצגה...זה יותר שפת גוף)

dor119

New member
תפסיקו לחשוב מה יחשוב הבוחן . . .

לא צריך להראות לבוחן שאתה מסתכל ולא לעשות הצגות !! הבוחן מספיק מנוסה ורואה גם אם אתה מזיז רק את העיניים . תפסיקו עם המשחקים או עם המחשבה , מה יחשוב הבוחן . אתם תעשו מה שאתם יודעים ובצורה שאתם יודעים ותשאירו לבוחן לעשות את עבודתו .

זה לא נקרא לעשות הצגות...

מנסיון מה שעשיתי זה עוזר.. לא צריכים לעשות הצגות עם המראות ולהגזים כי כמו שהבוחנים מנוסים בלראות על מה התלמיד מסתכל הם גם מנוסים בלזהות הצגות כאלה... מה שאני התכוונתי זה שפת גוף.. זה לא הצגה. אתה יכול לשלוט ברושם שהטסטר מקבל ובתת מודע שלו... אם יכנס תלמיד עם ישיבה בצורה שתראה בטחון עצמי הבוחן יקבל רושם יותר טוב מאשר תלמיד עם מבט מפוחד/מבוהל על הפרצוף שנראה כאילו לא יודע מה הוא עושה. ככה הבוחן מקבל רושם טוב עוד לפני שהפעלת את המנוע... וכמו שאמרתי בהודעה למעלה גם זה עם העצירה בתמרור עצור...זה לא הצגה אבל ככה הבוחן יהיה יותר רגוע ויראה שהוא לא צריך להיות מוכן על הברקסים. הרי קרו כבר מקרים שהתלמיד התכוון לעשות משהו אבל הבוחן לא זיהה את זה ושם ברקס והכשיל...אם אתה מודיע לטסטר מראש על מה אתה מתכנן לעשות (בשפת גוף כמובן...) אז הוא יהיה יותר רגוע. וזה לא רק בתמרור עצור ובצורת ישיבה (זקופה יותר ומראה על בטחון) זה בהכל! וזה לא פועל רק על טסטרים אלה גם בעוד הרבה דברים בחיים. 80% מהתקשורת בין אנשים זה שפת גוף! אני לא יודע ממש איך להסביר את זה. אני לא יודע אם הסברתי את עצמי נכון.

ChilD SouL

New member
אתה מדבר שטויות...

הסתכלות במראה זה דבר חשוב. מאיפה הספקולציות שלא מכשילים על זה
גם אתה עשית סטטיסטיקה עם 2 וחצי אנשים
חברה שלי נכשלה 3 פעמים על אי-הסתכלות במראה.

skipo1

New member
בטח זה היה בנוסף למשהו אחר

ואם היא נכשלה 3 פעמים על זה תגידי לה לזרוק את הרישיון לפח!

ChilD SouL

New member
אהמ...

לא. 3 פעמים על אי-הסתכלות במראה. ולזרוק ת'רישיון אחרי שהיא סופסוף עברה
כן, בטח.

יש הבדל

היא בחורה... חחחחחחחחחחחח סתם יש הבדל בין אחד שמסתכל במראה אבל לא מספיק לבין אחד שלא מסתכל במראה במצבים שחובה להסתכל. יש הבדל נגיד..לעבוד נתיב בלי להסתכל במראה לבין לא להסתכל במראה העליונה בזמן עצירה. ולי הוא רשם שהסתכלתי במרראות כמו שצריך אבל לא מספיק...כנראה הייתי צריך להסתכל יותר זמן ולא מבט חטוף כי זה יכול גם להבהיל את הטסטר (גם הוא צריך לבדוק במראות שהוא יכול לעבוד נתיב וזה קצת מבהיל אותו אם אתה עובר נתיב והוא לא יודע אם אתה יכול לעבור..כי אם לא הוא חייב לגעת לך בהגה..)

ChilD SouL

New member
אהמ...

בזמן עצירה חשוב להסתכל במראה, במידה ואין רכב שקרוב אליך ולא יספיק לבלום לפני שאתה תעצור ואז יכנס בך.

לא אמרתי שזה לא חשוב...

כנראה לאמ צאתי דוגמא מספיק טובה. אני יודע שחשוב להסתכל על המראה בזמן עצירה (ויש לי את ההרגל הזה עדיין אחרי שהוצאתי את הרשיון...חשוב אחרי שמוציאים רשיון להקפיד על הדברים האלה כי זאת בדיוק התקופה שמפתחים הרגלים...) התכוונתי להגיד שיש הבדל בין מקרים שונים. יש דברים חמורים יותר ויש כאלה שפחות...

ChilD SouL

New member
ברור...

אבל להיכשל על אי-הסתכלות מספקת במראות זה משהו רלוונטי.

mikeyy

New member
../images/Emo45.gif במיוחד אם רמזור מתחלף לאדום

בפתאומיות

זה קורה תמיד ברמזורים בעיר

כבר קרה לי... נכנסתי לצומת כשהיה ירוק וסיימתי אותה באדום. הירוק לא הבהב ולא כלום. ואם הייתי עוצר הייתי כבר בתוך הצומת. הבעיה בדברים האלה שהנהגים מהצד השני לא מחכים שיתחלף לגמרי מירוק. אם רק נדמה להם שהרמזור הולך להיות ירוק הם כבר מתחילים לנסוע (בעיקר נהגים צעירים). הם לא חושבים על זה שהנהגים האחרים יכולים לעבור בצהוב ויכולה להיות תאונה (זה בעיקר בבינעירוני)

NewUser4

New member
תשנה גישה

עזוב הצגות. אין צורך בהצגות, הבוחן יודע היטב אם אתה מסתכל במראות. ניתן להבין מהפעולות שלך אם הסתכלת במראה או לא, וחוץ מזה אפשר לראות כשאתה מסתכל במראה. תשב פעם ליד איזה חבר שלך שנוהג ותראה שכשהוא מסתכל במראה רואים את זה. הגישה שלך היא הבעייה. במקום להגיד "הבוחן אמר לי שאני..., מה שלא נכון". מה זאת אומרת שזה לא נכון? הבוחן שיש לו נסיון בהוראה, ובבחינה של בחינות פנימיות אומר משהו אחד, ואתה פוסל אותו בקלות שכזו? במקום לחשוב על הצגות ולהגיד שאתה נוהג מושלם, תחשוב על דברי הבוחן ותיישם אותם שכן כנראה ואינך מסתכל מספיק במראות. בשביל זה יש לך מורה, תעבוד איתו על זה.

למעלה