שלום

דוידו 16

New member
שלום

הייתי רוצה לדעת מה בדיוק האיסורים שחלים על הומואים בתורה ולמה? תודה מראש

יודיX3

New member
איסורי התורה- הומוסקסואליות

כמובן שהתשובה לשאלתך תלויה בפרשנות של אותו פרשן/גישה/זרם ביהדות לתורה. הרי לך גישת הרב שרלו שמדבר על גישת ההלכה היהודית להומוסקסואליות. מנגד תוכל למצוא גישות רפורמיות הנותנות לגיטימציה למערכות יחסים הומוסקסואליות.

יש רק גישה אחת

והיא התורה הקדושה שעברה בעם היהודי מדור לדור ממשה רבנו שקיבל מפי הגבורה. והרפורמים שהחליטו לשנות ולעוות את היהדות אין לשמוע להם. ואם תעיין בתורה הקדושה ותראה מה כתוב בה בפירוש על עניין זה, רק מפשטות המילים תראה שהאיסור הזה הוא גדול מאוד (ואת זה ניתן ללמוד גם מצד העונש על איסור זה שהוא סקילה שהיא המיתה הכי חמורה בבית דין) , ותראה שאין שום צד להקל בהתרת איסור זה. לכן אל תשמע לרפורמים שהם מפרשים את התורה לפי רצונם ובמקום לשאוף להתדבק בתורה ולעלות מעלה מעלה במעלותיה, הם מורידים אותה אל חומריותם ומנסים לעשות אותה כטוב בעיניהם. אבל אל דאגה, עין רואה ואוזן שומעת וכל מעשיך בספר נכתבין. הם יקבלו את עונשם גם על עיוות התורה וגם על איסור גדול ביותר שהוא חילול שם שמיים ברבים וגם על זה שהם מחטיאים את הרבים. ואותו דבר גם בקשר לקונסרבטיבים.

יודיX3

New member
פתטי

אני לא רפורמי ולא אורטודוכסי ולא קונסרבטיבי אבל המלחמה הפנימית הזו בין הזרמים כל כך פתטית. אלוהים מסתכל מלמעלה וצוחק על ההצגה הזו.

אני רק מסביר כדי שהציבור לא יטעה

תראה לא צריכים להיות זרמים, משום שיש תורה שבכתב ותורה שבעל פה שניתנו למשה רבנו ב 40 יום שהיה בסיני ואחר כך הורידה ולימדה לעם ישראל. ועל פי תורות אלו הלכו, הולכים וילכו כל הדורות של העם היהודי. וזה שפתאום באו יהודים שהחליטו לשנות ולשים דברים אחרים כרצונם, הרי הם כופרים בתורת ישראל שעמדה לעם ישראל במשך כל הדורות. וזה שלפי דעתך יש מלחמה על פי מי ללכת, התשובה היא ברורה מאליה שצריכים ללכת על פי התורה שקיבלנו בסיני, אבל פשוט, היות ויש היום הרבה מאוד אנשים שלא יודעים ומכירים מהי התורה שקיבלנו, אז האורטודוכסים פשוט מסבירים לאותם אנשים, ואז נוצר רושם כאילו יש מלחמה. אך התשובה ברורה מאליה.

יודיX3

New member
אין בעיה. בדף הקישורים (לינק מצורף)

ישנם אתרים (באנגלית) בהם תוכל לקרוא על גישת היהדות הרפורמית להומוסקסואליות. כנס פה. אשתדל בעתיד לתרגמם לעברית.

מה, אתה לא מבין?

זה לא משנה מה אומרים הרפורמים בקשר לזה, משום שהם מעוותים את התורה ומתאימים אותה לרצונם ככל העולה על רוחם. כבר כתבתי, תראה מה כתוב בתורה הקדושה על איסור זה ואז אתה בעצמך תבין שאין שום צד להקל באיסור זה. יש רק יהדות כמו שקיבלנו במעמד הר סיני. ואלו שמשנים אותה, אין מוגדרים כיהדות.

למעלה