שלום:)

Pure Aqua

New member
שלום:)

שלום! האמת שאני חדש בתחום ויש לי מספר שאלות: 1. האם כדי להכנס לווילד אני חייב באמת לישון 5-6 שעות בלילה או שאפשר להגיע למצב הזה ישירות בלי הכנה מוקדמת? 2. האם אנחנו זוכרים חלומות צלולים יותר טוב מאשר חלומות רגילים כי זכורים לי עוד מהילדות(סביבות גיל 6-9) חלומות ששלטתי בהם וידעתי שאני בחלום. 3. כיצד אני עוצר את האינסטיקט של פתיחת העיניים בסוף השינה כי במידה ואני פותח(ואני אכן פותח) אני שוכח ישירות את החלום. תודה רבה וסופשבוע נעים, עידו.

לקשמי

New member
תשובות

1. אומרים שה-5-6 שעות שינה הראשונות נועדו בעיקר למנוחה של המוח, כי בזמן חלום צלול יש חלק במוח שנשאר ער. לא ידוע לי אם אפשר בלי זה, אני בכל אופן עוד לא התנסיתי בווילד (למרות שמדי פעם ניסיתי את זה אבל או שהפסקתי בגלל שפחדתי או שאיבדתי את הריכוז). 2. חלומות צלולים בדרך כלל הם זכירים יותר מחלומות רגילים. 3. לא יודעת לגבי האינסטינקט של פתיחת העיניים אבל בכל אופן יש לי עצה קטנה בשבילך לגבי זיכרון החלומות: גם אם פקחת את העיניים אתה יכול לחזור ולעצום אותן שוב ולנסות להיזכר במה שחלמת. לפעמים זה עוזר. לי למשל קרה כמה פעמים שפקחתי את העיניים אחרי החלום, וכמה שהתאמצתי להיזכר בחלום לא זכרתי. רק אחר כך כשהחלטתי לוותר ולחזור לישון, פתאום קפץ לי זיכרון מהחלום. עצה שנייה - אם אתה זוכר אפילו שבריר קטן מחלום, תמונה הכי קטנה, כדאי לך מאוד לרשום אותה ביומן החלומות (שרצוי שיהיה ליד המיטה שלך כל לילה). לי קורה הרבה פעמים שאני רושמת שבריר קטן של חלום שאני זוכרת ומתוך זה, תוך כדי הכתיבה פתאום עולים לי עוד זכרונות מחלומות שהיו לי באותה שינה. כך שזה ממש לא סתם שאומרים שיומן חלומות עוזר לזכור חלומות.

Pure Aqua

New member
../images/Emo189.gif../images/Emo24.gif

תודה רבה לקשמי! בכל מקרה, ניסיתי ווילד לפני כמה שעות והרגשתי שאני נכנס לזה אך עצרתי כי נורא פחדתי. זה כל כך מוזר לפחד ממשהו שהוא בסך הכל פרי הדמיון שלנו, אבל בכל זאת יותר מפחיד מכל רכבת הרים שעשיתי... תודה רבה לך!

gal064

New member
////

בקשר ל-2 מישהו הסביר פה בפורום שאנחנו זוכרים חלומות שטעונים מבחינה רגשית יותר טוב. הוא גם הסביר למה זה קורה :\ אני זוכר סיוטים שלי מגיל 5 עד היום

Pure Aqua

New member
מעניין

נכון! אבל למרות זאת, איך תסביר את זה שלפעמים אנחנו פתאום נזכרים במשהו כמו שרירותי כמו מקלחת או משפט ששמעת מלפני המון זמן?

למעלה