שלום

תת פעילות של בלוטת התריס

שלום נעמי, התוצאה אצלך מאד ברורה. קשה לי להאמין שיש פה מקריות או טעות. אמנם לא שכיח לראות טיפוס כה מהיר של TSH זה קורה. המצב היחיד שיכול להסביר עליה כזו תשהיה הפיכה זה מצב של דלקת של בלוטת התריס או לאחר לידה או גם כך, לרוב זה מלווה בסימפטומים אחרים, אבל יכול להיות גם ללא כאבים. אם את מרגישה מצוין, אפשר בהחלט לחזור על הבדיקה בעוד כמה שבועות ולראות לאיזה כוון נושבת הרוח. אם זה נשאר ללא שינוי, ללא ספק צריך להתחיל טיפול. טיפול זה באמת טריביאלי ואם הוא ניתן במינון הנכון גם לא גורם לתופעות לוואי. אבל בהחלט, במיוחד אם יש לך נטיה להשמנה, תת פעילות לא עוזרת לרדת במשקל.

N o e m i e

New member
שלום

עשיתי שלשום בדיקת דם, ורמת ה TSH יצאה 15 !! רמת ה FREE T4 יצאה 8.90 ידוע לי שה TSH גבוה ו ה T4 נמוך ושזה יכול להצביע על תת פעילות בלוטת התריס, ושהטיפול הוא אלטרוקסין. האם זה יכול להיות מקרי? לפני שנה ה TSH שלי היה 2.83.. יש לי כמה שאלות: 1.האם זה יכולה להיות סיבה אחרת לערכים האלה? 2.האם יש תופעות לוואי לאלטרוקסין? 3.מה יכולה להיות סיבה לעליה דרסטית של ה TSH בין שנה שעברה להשנה? 4.האם הענין קשור לשיעור יתר והשמנה? תודה רבה

אני אנסה לענות... לא בטוחה..

2. לאלטרוקסין אין תופעות לוואי רציניות (אני מתמשת בתרופה כשנה ואין לי אישית תופעות לוואי רציניות) 3. זה כל הזמן משתנה... 4. יכול להיות.. את צריכה לפנות לטיפול רפואי ומעקב!!

למעלה