שלום,

Sm i l e

New member
שלום,

קראתי הבוקר מספר הודעות בפורום ומאוד התרגשתי ואף דמעתי מהתמיכה והקבלה שלכם את ילדיכם. אני כבר לא ממש ילד, למעשה כבר מלאו לי 30, ועדיין אני חש מעצור מלספר להוריי על דבר שהוא כ"כ מהותי וחלק מחיי, מחשש מאיך הם יקבלו את הנושא ומהתגובה שלהם. אני מאוד אוהב אותם והם מאוד יקרים לי, וגם עזרו לי במהלך הדרך כל כך הרבה ועם זאת אני חש שדעותיהם השמרניות בנושא גורמות לי לכאב. אני שומע לא אחת שהורים שינו את דרך המבט שלהם על הנושא אחרי שזה הגיע אליהם הביתה ושלמדו את הנושא, וכל הסטריאוטיפים שהם חיו איתם תקופה ארוכה התחלפו במשהו אחר. אני מודע לזה שזה נושא מאוד אינדיבידואלי שמשתנה ממשפחה אחת לשנייה, ולפעמים חש פספוס מסויים שאין לי את הכוח להיכנס איתם לעימותים האלו. מהיכרותי איתם ועם אופיים זה לא דבר שיהיה פשוט כלל. ואני מסכים מאוד עם התחושה של הילד בקבוצת מיעוט גם שהחברה הישראלית לא תמיד משדרת סובלנות אל ה-'אחר'. למרות שאני יחסית בארון, אני נתקל בלא מעט הומופוביה בעבודה, שגם עם היא לא מופגנת ישירות אליי, היא מאוד כואבת לפעמים. היה חשוב לי לשתף בדברים האלו, תודה שקראתם ואני שמח גם לקבל תגובות. שיהיה לכם יום נעים.

יעל Y

New member
החיוך ...ואני תוהה על העצב

והרגישות בכתיבה שלך. איך הכאב והצורך להגן מפניו מתערבבים בקשר. הם לא תוהים איך הילד כבר בן שלושים ו...? כן מאד קשה להתמודד עם הפחדים ובאופן טבעי הנטייה היא להימנע ולהמשיך להתנהג במסגרת 'הכללים' המשפחתיים. יעל

Sm i l e

New member
יעל, קודם כל תודה על התגובה...

אני מאמין שלא הייתי כותב כאן אילו לא הייתי מעוניין לשנות את המצב הנוכחי. והעצב - גם הוא קיים (ולא מעט), אין כאן מסכות, אבל זה מצב הרבה יותר מורכב משחור-לבן. במובן מסויים כנראה לא הייתי בשל עם הקבלה העצמית שלי בכדי להוציא את זה למקורבים אליי. דבר מסויים שבחור או בחורה אחרים רואים כמובן בגיל 17, לקח לי הרבה יותר זמן. קראתי קצת 'ביקורת' במשפט האחרון שלך ואולי זה סתם הרגישות שלי...בכל מקרה אני לא בטוח "שהנטייה להימנע ולהמשיך להתנהג במסגרת 'הכללים' המשפחתיים" היא לכאורה אולי פשוטה יותר, אבל היא סוחבת לא פחות..

טליאמתי

New member
../images/Emo24.gif

להמשיך ולהתנהג במסגרת הכללים המשפחתיים...זה לגמרי לא פתרון קל. כי בחובו של המשפט הזה קיימים עוד כמה שמסתתרים כמו למשל: לחיות בסתר, סודות, שקרים ועוד כהנה. ממש לא קל בעיקר כשמגיעים לגיל שבו מצפים למשהו נוסף מהחיים. משהו כמו חיים שלמים ונכונים... יחד עם זה, ככל שמושכים זמן רב יותר במצב הזה, כך קשה יותר לפתוח את הנושא. ואתה... הרי מגיעים לך החיים שאתה מייחל להם, לא? אני ודאי לא מתיימרת לומר לך: עשה כך או אחרת. פשוט תסתכל על החיים שלך, תשאל את עצמך את השאלות הכי נוקבות שאפשר, ואל תוותר לעצמך עד שתדע מה נכון לך. מחזקת את ידך.
טלי

כרגיל- כל מילה בסלע../images/Emo24.gif

,,,",,הרי מגיעים לך החיים שאתה מייחל להם, לא? ........ ............פשוט תסתכל על החיים שלך, תשאל את עצמך את השאלות הכי נוקבות שאפשר, ואל תוותר לעצמך עד שתדע מה נכון לך"........ שיהיה לך בהצלחה מכל הלב, מאחד שהיה שם,,, וכבר מזמן במקום אחר למרות הפחדים והחששות שהיו, מחזק את ידייך ומאחל לך חיים ניפלאים ואהבה,

יעל Y

New member
ממש ממש לא ביקורת

אלא תיאור של מציאות מלווה בפגיעות. אני מאמינה שהדינמיקה בינך לבינך , בין הימנעות לאפשרויות אחרות... בקצב שלך תוביל להתפתחות. אתה בהמון כנות ואומץ מסתכל על אי היכולת לצד הכמיהה לאישור. במשפט שלך 'לקח לי הרבה יותר זמן'... אני רואה את הסרוב שאולי קיים אצל כולנו להתבגר לקראת היציאה מהשלב שבו כל כך ברורה ההגנה של המסגרת המשפחתית. אין לי ספק שהזהות המינית מכבידה על 'לחצי הגדילה' לנוע לקראת התנסויות שעשויות ליצור מרחק, וככל שהאיום על המרחק גדול יותר כך גם הפחד לשנות את המצב. יעל

Sm i l e

New member
בוקר טוב ותודה לכולם על התגובות../images/Emo13.gif

אני מאוד מעריך ונרגש מקריאת הדברים שנכתבו כאן, מאוד מחמם את הלב. אני נמצא במסע התבוננות פנימה ובדיקה מה הכי טוב ובעיקר הכי נכון בשבילי, שכפי שכבר נאמר כאן, ההתייחסות המשפחתית שונה ממשפחה למשפחה. ואני באמת לא תמיד חושב שצריך לספר 'בכל מחיר'..אבל גם בעניין הזה אני לא שלם לחלוטין. האם חל שינוי בהשקפת עולמכם בנושא מהרגע שהילד סיפר (ואני בכוונה כותב 'ילד' כי לא משנה גילך תמיד תישאר הילד של ההורים..) לנקודה בה אתם נמצאים כעת?

ת ה ל ה

New member
תהליך לא פשוט

אני אמא לבן הומו בן 31 שיצא מהארון לפני 6 שנים אחרי מסע לא פשוט שעבר החל בנסיון להשאר בנורמה וליצור קשרים עם נשים ועד למסע מסובך של בחינה עצמית והתבוננות פנימה עד שממש הגיע למסקנה שהוא הומו ואז בעצם סיפר לי. אני יכולה להזדהות איתך בנקודה בה אתה נמצא בגלל הנסיון הזה עם הבן שלי ואכן זה לא פשוט. אבל לפחות לפי מה שראיתי אצלו וממה שהוא סיפר לי האנרגיה שהוא הוציא על לא לספר, על לחיות את חייו בארון עד שהחליט לצאת היתה כל כך גדולה וכל כך סוחטת שממש הפכה את חייו למסע מיגע ובודאי לא מאושר. אני מאחלת לך להגיע לרגע שבו תהיה שלם ובטוח בדרך שלך ותוכל ללכת בה עד הסוף כדי למצוא את הסיפוק והאושר. גם החשש לספר להורים לדעתי כאם לא מצדיק את הסבל והקושי שבהסתרה. בהצלחה דליה

Sm i l e

New member
דליה, תודה ..

על ששיתפת בסיפור האישי שלכם, אני לא יודע מה היו עמדותייך הנושא לפני 7 שנים, אבל אני באמת חש הזדהות רבה עם הדברים שאת מספרת על בנך.

למעלה