שלום!

sharonhaimov

New member
שלום!

נכנסתי עכשיו בפעם הראשונה לפורום הזה, מתוך התעניינות במפלגה החדשה. בכל מקרה אני תומך ופעיל במפלגת "ישראל ביתנו". אותי מעניין לדעת, למה אתם תומכים ב"תפנית", ובכלל מה המצע של המפלגה? מבחינת בטחון, כלכלה, חינוך, חברה.... אשמח לקבל תגובות! תודה!

כל התשובות על המצע כאן:

אתר תפנית אני, אישית, תומך בתפנית בעיקר בגלל המאבק בשחיתות. כמו כן עמדותיה המדיניות והכלכליות-חברתיות קרובות עקרונית לעמדותיי.

שלום לך ../images/Emo150.gif

למה אנחנו תומכים בתפנית? כי זאת אחלה מפלגה.... קודם כל הדגל של המפלגה הוא המלחמה בשחיתות. יש לנו כמה הצעות חוק שאנחנו מעוניינים לקדם בכנסת אם ניבחר, בקשר לשחיתות: 1. ביטול זכות השתיקה לנבחרי ציבור. 2. הטלת עונש מינימום של 5 שנות מאסר על עבירות שחיתות לנבחרי ציבור. 3. תקופת צינון של 3 שנים לפחות במעבר בין תפקידים ציבוריים לפוליטיים. 4. שינוי שיטת הבחירות לאזוריות – ארציות, שתעקוף את מרכזי המפלגות ותחזיר את זכות הבחירה האמיתית לאזרחים. בעניין הבטחוני אנחנו בעד היפרדות חד צדדית, במסגרת התכנית הזו בעניין החינוך http://tafnit.org/apage/490.php target=_blank>תמצא כאן את התכנית של תפנית לרפורמה וכל הדברים האחרים תוכל למצוא באתר המפלגה: http://tafnit.org אני בטוח שאחרי שתעמיק במצע של המפלגה, תעביר את התמיכה מישראל ביתנו...

sharonhaimov

New member
אז ככה:

אני מעריך מאוד את הרעיון של מלחמה בשחיתות, אך לדעתי יש צורך להגדיל את השכר של חברי הכנסת משמעותית, אך במקביל לבטל את ההטבות שלהם. כך החכ"ים לא יצטרכו לקבל כספים ממקומות אחרים, בנוסף גם צריך להסיר חלק מההגבלות בנוגע למימון מפלגות. בנושא הדת והמדינה, ממש לא ברור, מצד אחד שמירה על אופי דתי, מצד שני פתיחות זעירה. צריכים לנקוט עמדה, הדת חייבת להיות מופרדת מהמדינה. בהחלט יפה שתפנית החליטה שלא ללכת על האידיאולוגיה הסוציאל דמוקרטית או הסוציליסטית וללכת לקפיטליזם ושוק חופשי, אבל דבר אחד הטריד אותי, היה כתוב במצע שהכסף יבוא גם מקיצוץ בביטחון, אבל גם מהגדלת חלק מהמיסים, אז כל המטרות של פיתוח נכסי השקעה במשק הולך לטימיון בגלל חוסר כדאיות בהשקעות בארץ. בנוגע למצע המדיני, אני מסכים שצריך לעשות משהו כי הפלשתנאים לא עושים משהו, והפינוי של גושי ההתנחליות נראה לי מוגזם קצת, אי אפשר לפנות כל כך הרבה אנשים מביתם. (בגלל זה תוכנית ליברמן פותרת את הבעיה בהזזת גבולות ושבועת אמונים למדינה). בכל מקרה, הגעתי למסקנה שתפנית, שהיא מפלגה לדעתי, מעולה עם אנשיה, אבל עדיין, אי אפשר לבסס את הבחירה רק בזכות מלחמה בשחיתות. אני בהחלט מקווה שתפנית תעבור את אחוז החסימה, כי היא מייצגת חלק מעמדותי, אבל עדיין, לדעתי היא צריכה זמן כדי להתגבש ולהראות יכולת ביצועית אמיתית. בהצלחה בבחירות!

למעלה