שלום:)

Sunny Bagel

New member
שלום:)

רציתי להתייעץ איתכן בנושא שמעסיק אותי. לפני כחודש קראתי כתבה בעיתון כלשהו ופתאום נפל לי האסימון. מה שיש לי זה אנדומטריוזיס. לצערי כבר שש שנים אני סובלת מאד מרוב הסימפטומים המתוארים של המחלה ולדעתי היא תורשתית. ובכן, אחרי ההקדמה, השאלה שלי היא כזו: האם ללכת להיבדק? הרי ידוע שאין טיפול למחלה. האם זה באמת יעזור לי במשהו להיבדק? אני במילא סובלת. האם זה משנה אם הסבל יוגדר רפואית בעזרת ניתוח או לא? מי שעברה את זה- האם זה באמת "שווה" את זה? את כל הבדיקות, התורים, הזמן, הניתוח? אני בת 19, ואם אתחיל בתהליך זה יהיה בוודאי עכשיו. אשמח לחוות דעתכן. בתודה וחג שמח! סהר:)

קשהמאוד

New member
היי סהר, ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

אני הייתי ממליצה לך ללכת להיבדק זה לא אומר שאת צריכה לעבור ניתוח, זה רק אומר לבצע בדיקת US, ואולי גם CA135 בדביל לדעת איפה את נמצאת ולעקוב פעם בתקופה, כדי לראות ששום דבר לא השתנה. לגבי הטיפול, אחרי הבדיקה, תוכלי לדעת אולי כדאי לך לקחת גלולות ברצף ואז להפסיק לסבול. אני חושבת שבדיקה שווה את המאמץ, אפילו אם רק בשביל לדעת שהכל בסדר.

סדני

New member
היי סהר

קודם כל, ככל שתקדימי לאבחן אם אכן מה שאת סובלת ממנו זה אנדו' כן ייטב. הרי מה שמחמיר את המחלה זה הופעת המחזור בכל חודש. להגיד ששווה לגלות את זה- לא זה לא נעים לגלות שיש עלייך קללה כזאת אבל זה בהחלט עוזר. לגבי הבדיקה שהציעו לך זה- ca125 אשמח לעזור לך בהצלחה

Sunny Bagel

New member
תודה לשתיכן../images/Emo13.gif

גם על קבלת הפנים החמה
המצב הנוכחי הוא שאני במילא על גלולות ללא הפסקה, כך שהסבל הוא לא מדי חודש, אלא מגיע מפעם לפעם ללא שום קשר לוסת. אני אכן אלך להיבדק. תודה רבה

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

בודאי שכדאי ללכת ולהבדק. המחלה נוטה להחמיר עם השנים ותוכלי לקרוא פה בפורום כמה סבל היה יכול להימנע אם המחלה היתה מאובחנת בזמן והיה ניתן טיפול מתאים (דיכוי ומעקב). הסבל לא צריך להיות מוגדר באמצעות ניתוח, את לא צריכה לעבור ניתוח לפי מה שאת מתארת ובהנחה שאין מימצאים משמעותיים באגן שמחייבים התערבות כירורגית. אני מציעה לך לפנות למרפאה בתה"ש על מנת לקבל טיפול מתאים ועל מנת שימנע ממך עוד סבל. שמחה שמצאת אותנו ובהצלחה

ר ו מ י ה

New member
../images/Emo140.gif ברוכה הבאה, Sunny Bagel

מצטרפת להמלצותיהן של קודמותי בהצלחה

למעלה