שלום

porky169

New member
שלום

אני ניר בן 17 וחצי אני חולה בטוראט מאז שאני זוכר את עצמי אמנם אצלי זה טוראט קל אבל זה הפריע לי תמיד להשתלב בחברה ושמעתי גם שבעלי טוראט מתקשים למצוא חברים וכך גם אצלי לצערי החברים היחידים שיש לי אלה חברים מהאינטרנט שלמזלי פגשתי חלק מהם. יש לי שאלה שההורים שלי לא מצאו לזה תשובה גם יש לי אובססיה כזאת שאני אוכל את הגוף שלי למשל אני אוכל את העור שלי את הציפורניים שלי(גם של הידיים וגם של הרגליים, אני אוכל פצעים ואפילו נזלת!) אנשים שראו אותי עושה את זה חושבים שאני משוגע אבל היום אני כבר לא עושה את זה. אני עושה את זה רק בבית שלי. האם האובססיה הזאת קשורה איכשהו לטוראט כי אם כן יש לי את זה מגיל 4 בערך

porky169

New member
ועוד משהו

לפני כמה זמן שחררו אותי מהצבא בגלל זה על פרופיל 21 האם יאפשרו לי להתנדב למרות הטוראט? לאחרונה שמעתי שמגייסים אנשים חירשים ועיוורים! אז למה אותי לא מגייסים?

היי ניר ../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

הבת שלי בגילך וגם אותה שיחררו מהצבא וכמובן שאיפשרו לה להתנדב. עיניין השחרור לא היה מקובל עלינו ולכן ערערנו על הקביעה וזומנו לוועדה. הוועדה הסבירה לנו שבספר הפרופילים של צה"ל, מי שיש לו טוראט + OCD, משוחרר באופן אוטומטי. לא קיבלנו את הפסיקה ונתבקשנו לערער שוב. כתבנו מכתבים לראש אכ"א ולמפקד לשכת הגיוס וגם לקצין רפואה ראשי. לבסוף שוב זומנו לוועדה (שנקראת וועדת ערעורים עליונה) והם פסקו כי נופר תוכל לשרת, אבל לא ביחידה קרבית ונקבע לה פרופיל 64. עוד לא החלטנו אם נסתפק בזה או שנמשיך להילחם על מנת להעלות את הפרופיל. בכל אופן, אם תרצה לשרת כחייל מן המיניין, תוכל לפעול באופן הזה. כמובן שיש לקחת בחשבון שכל מקרה לגופו. ולגבי התנדבות, תוכל לברר בבסיס קליטה ומיון. במקרים מסויימים עדיפה ההתנדבות על השירות הרגיל, שכן מראש אמורים לקלוט אותך ביחידה שבה תוכל להשתלב למרות ועם הקשיים שלך. המפקדים שם אמורים להיות פתוחים ומכילים. תוכל להמשיך ולהגיע לרופא המטפל שלך (אם אתה מטופל) ולא להיות נתון לחסדיו של רופא צבאי שלעיתים אף אינו יודע מהי התסמונת. בקיצור, כל האפשרויות פתוחות : הכל תלוי בך ובמצבך. ב ה צ ל ח ה !!!!!

ש ל י ק

New member
ניר ברוך הבא לפורום../images/Emo140.gif

לא כל כך הבנתי היכן היה הקושי שלך להשתלב בחברה... האם הילדים לא רצו בקרבתך או שלך היה קשה להפתח ולהתקרב? בכל מקרה אני חושבת שאתה לא צריך לוותר לעצמך וכן להיות בין חברים שיקבלו אותך כפי שאתה ואני בטוחה שיש לך המון צדדים חזקים וחיוביים. לגבי האובססיות שלך אני שמחה לשמוע שאתה מצליח להשתלט על זה מחוץ לבית ואני גם חושבת שיש מקום לטיפול פסיכולוגי לבד או בשילוב תרופתי שיעזור לך ללמוד לשלוט בדחפים כדי שתוכל להנות מחיים אכותיים וטובים.

porky169

New member
היה לי קשה להתקרב

ובגלל זה אני נשרתי מהלימודים בכתה יא זתומרת שלא התחלתי את כתה יא כרגע אני צריך להיות ב יב

ש ל י ק

New member
מצטערת לשמוע... אתה משלים באיזה

דרך את הלימודים? היית רוצה לחזור וללמוד בבית הספר? כי יש כאן את ד"ר מיקי אברמוביץ ושביק שבוודאי תוכלנה לייעץ לך לגבי לימודי המשך. שמחה שהצטרפת לביתנו

porky169

New member
ממש לא הייתי רוצה

אם הייתי חוזר זה היה יותר גרוע המצב החברתי שלי על הפנים כל הזמן מציקים לי(לא בגלל הטורט אלא בגלל דברים אחרים אבל בגלל הטורט אני לא מסוגל לסבול את זה)

ש ל י ק

New member
התקלת אותי... תראה אני עדיין חושבת

שלא כדאי לך לוותר לעצמך על הנהות, לימודים וכל דבר אחר בגלל הטוראט או בגלל ילדים מציקנים או בגלל כל דבר אחר ולגבי לימודים יש לך גם אפשרות ללמוד במסגרת תללים נדמה לי או במקומות נוספים ומצטערת שאני לא מכירה ויכולה להמליץ. אני לא יודעת אם אתה מטופל בטפול פסיכולוגי או רפואי, אבל שווה לך שוב בשביל לקבל כלים ועזרה להתמודדות וכמובן שיש לך אותנו שכל אחר מאיתנו עבר ועובר ביום יום דברים דומים/שונים עם הטוראט אני למשל מאוד משתדלת לא לתת לטוראט להשתלט עליי אלא מנסה בכל דרך לחיות לצידו ולא בתוכו כך אני מצליחה להנות,לשמוח להיות עם חברים (למרות שבגלך אני זוכרת שגם לי היה מאוד קשה להתקרב לילדים ועם השנים השתנתי).

maromnn

New member
תשמע, בקשר ללימודים

אם זה בראש שלך עכשיו ללמוד, אתה יכול להרשם וללמוד לאוניברסיטה הפתוחה; לא צריך תעודת בגרות או פסיכומטרי. ומה שטוב באוניברסיטה הפתוחה (או"פ) זה שאתה בוחר לך את הקורסים, והלימודים הם ממש גמישים ולא משעממים כמו בתיכון. סה"כ את החומר של הקורס אתה לומד לבד בבית (לכל קורס יש ספרים שהם נותנים לך) ובמהלך הסמסטר יש מפגשים, פעם בשבוע או פעם בשבועיים כדי לחזור על החומר ולעבור על בעיות שהיו בהמלך הלמידה העצמית. כדי לנסות ולהתעניין. האתר של האו"פ: www.openu.co.il

maromnn

New member
++++

* להרשם וללמוד |הדגשבאוניברסיטה הפתוחה. שכחתי כמובן להגיד, שאם עושים מספר מסויים של קורסים במקצוע מסויים, למשל מדעי המחשב, אז אתה מקבל גם תואר (אם אתה בונה לך שם תוכנית לימודים מסודרת, אבל שוב, זה ממש גמיש לגבי הזמן).

היי ניר,

מה שאתה מתאר נשמע כמו OCD (הפרעה טורדנית-כפייתית). לרבים מהטוראטניקים יש גם OCD, ומשערים ששתי התופעות מקורן באותה בעיה במוח. אגב, OCD הרבה יותר נפוץ באוכלוסיה מאשר טוראט ! כך שאתה "לא לבד". יש בתפוז פורום מיוחד לעניין OCD: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/anashim.asp?forum=15&pass=1

הלנה

New member
הי ניר ברוך הבא לפורום ../images/Emo24.gif

אני חושבת שהאובססיה שתיארת היא לא יוצאת דופן לאנשים עם טוראט. בקשר לחברים... לי יש חברים נפלאים שאני מאד אוהבת.. ובמקרה גם יש להם טוראט... נשמח אם תישאר איתנו.

ניר היקר שלום../images/Emo45.gif

בע"ה אני אלין בת 28 וחצי מזה 23 שנים כמעט לוקה בטוראט חמור מאד אני מבינה לליכך טוב מאד ואותך בפרט בקשר לאכול את העור ופצעים. אני פצעתי את עצמי בידים וכיום אני גרמתי לעצמי כמעט דלקת פצע ענקי אני חבושה בשני הידים וזה מגביל אותי לעשות כל מני דברים. כל אחד אומרים והטוראט שלו אין שני אנשים עם טוראט שיש להם את אותם הטיקים. אצלי זה צרחות , קללות, יריקות, נגיעות באנשים,חפצים,סידור דברים, וכל מני דברים. לא היו לי ואין לי בעיות חברתיות להיפך יש לי המון חברים וחברות טובים, תנסה אולי לא להתנזר מהחברה אולי מה שעשית בתור הרגל או בושה מתוך זה ש"אני שונה מהרגילים" ותיצור קשר עם אנשים מחוץ לאנטרנט לא שאני שוללת חברים מהרשת גם לי יש כמה כאלו וטובים. בקשר לציפורניים, לפחות אצלי אם אני לא חשה את הכאב אז הטיק שלי כאילו לא יוצא "מושלם וטוב".הגעת למקום הנכון בזמן הנכון כאן תוכל לשפוך את הלב ולקבל תמיכה מלוקיי טוראט והורי לטורטניקים, והמון המון אהבה תמיכה והעיקר ה ב נ ה ! מאחלת לך בהצלחה בהכל.

דר קסלר

New member
טורט "קל" ???!!!

שלום ניר, קראתי את תיאוריך שנשמעו קשים ולצערי מוכרים במקרים רבים. לגמרי לא ברור לי מדוע הגדרת את מה שקורה לך כקל. כנראה כך התיחסו לזה בעברך. לטורט שני רכיבים: הרכיב של הטיקים (הקוליים והמוטורים) שמגדירים את התסמונת. לצד זה קיים רכיב נוסף המלווה לעיתים קרובות את התסמונת והוא בעל מספר אפשרויות רב כגון: כפייתיות, בעיית קשב, בעיות רפואיות ספציפיות, בעיות פסיכולוגיות ( בעיות למידה, חברתיות, פחדים וחרדות ועוד)או פסיכיאטריות ועוד. מהתיאור שנתת ניתן להבחין בבעיה נפוצה הקיימת אצלך והיא נטיה לכרסם ציפורניים העומדת בפני עצמה או כחלק מהתנהגות ספציפית של פציעה עצמית (התנהגות SIB , אכילת פצעים עור ועוד). לנזלת יתכנו התיחסויות שונות ולכן לא אפרט. חומרת שני הרכיבים שציינתי הקיימים בטורט אינם תלויים זה בזה. יתכן טיקים קשים ואפס בעיות נילוות ולהפך, כפי שכנראה קיים אצלך, טיקים קלים ובעיות נלוות משמעותיות וכבדות. ניתן לטפל כיום לטפל היטב בשני רכיבי הטורט - ואני תקווה שיהיה לך בהצלחה. ד"ר קסלר , נוירופסיכולוג

ברוך הבא לפורום../images/Emo24.gif שמחה שכיבדת

אותנו בנוכחותך. נשמח יותר אם תשאר עימנו, ולקחת חלק פעיל בנושאי ההסברה וההתייחסות לנושאים מבחינה מקצועית.

למעלה