שלום

DRטל

New member
שלום

קוראים לי טל מבאר שבע רציתי לשמוע קצת עצות מאנשים שמבינים..אם תוכלו לעזור לי אני ישמח.. רציתי לקנות גיפ' ומצאתי אחד cj6 מודל 85 משהו כזה במצב מצויין מבנאדם מבוגר שכל חייו התעסק במכוניות ועכשיו הוא קונה תותחים וטנקים של הצבא הבריטי ישנים מאוד והוא משפץ אותם...הגיפ אצלו כבר יותר מ 10 שנים והוא רוצה למכור כי זה לא רכב הספנות וזה סתם יושב אצלו בבית... כמה שאלות אם כדי לקנות אותו ב15000 אלף?? איזה תקלות נפוצת יש לו.??? אם יש ואיפה??? מה צריכת הדלק שלו..?? ודבר אחרון מה הכי כדי לבדוק לפני שקונים גיפ זקן??? תודה מראש לכל העונה!!!!

miki69

New member
יקר

זה כבר רכב שכל חצי שנה טסט הרבה כסף להשקיע והרבה שעות עבודה

lizard

New member
בסה"כ נשמע כאילו מדובר על

סוחר רכב. מציע בחום לקחת את הרכב לבדיקת מוסך (ולא מכון) המתמחה בסיקסים. את החייב לוודא מה מצב השלדה, הבודי והמנוע. חוץ מזה, אלא אם כן הרכב מצוםה בזהב, אל תקנה יותר מ10 אלף. פשוט לא שווה. ב30 אלף אתה מביא סופה רגילה ממודל מוקדם יחסית. יש המון חברה שמוכרים את הסיקסים שלהם. רכבים מושקעים וטובים (אם כי לפעמים לא נראים כל כך טוב) שהתחזוקה שלהם תעלה לך מינימום של השקעה. הסיקס שלי, מודל 86 נקנה ב10 אלף. עד היום הוצאתי עליו איזה 10 נוספים ואני עכשיו בתהליך יישור קו עצבני ושידרוגים. מאמין שאסיים בסופו של דבר בסביבות ה35-40 אלף לא כולל קניה.

DRטל

New member
היום לקחתי את האוטו לבדיקה

וגילינו כמה בעיות.. אחת הייתה שצריך להחליף גיר ...המנוע עייף יש לו חמישים אחוז עוד ...צריך לרתח את השילדה בחלק הקידמי איפה שמתחבר הטמבון (אם אפשר לקרוא לזה ככה) יש נזילה מהמחסה שסתומים ונזילה בין הגיר למנוע וזה מהמחזיר שמן ונזילה מההגה כנראה צינור או מהמשבאת הגה...ולבסוף קצת קוסמטיקה... בקיצור מה פחות או יותר ההשקעה בה בכסף אם משהו יודע זה יעזור לי ודבר נוסף אבא שלי בעל פנצרייה ופרונטים בבאר שבע ויש לו הסמכה של מכונאות וכו' בקיצור עבודה לא יהיה רק חלקים... בתודה טל!!!

lizard

New member
לא להתקרב. אתה תמצא משהו אחר

לא הייתי (טוב כן שלמתי אבל זה בגלל חוסר הנסיון שלי אז) משלם אפילו שקל על רכב שכזה. תבין, מנוע זה בין 3.5 אלף לאוברול שמבוצע עצמאית ל5.5 בעבור מנוע אחרי אוברול יוצא צבא (מש"א וימ"ח) אוברול קומפלט לגיר זה עניין של כמה אלפים. אבל אם מדובר רק על החלפת חלקים ולא החלפת ציר ראשי, גגש"ים וכדומה אלא רק סינכרונים, נועלים, אטמים ומיסבים אז זה יגמר בערך בסביבות ה1000 שקל, אולי קצת יותר. שילדה חייבים לבדוק עם פנס חזק ואחרי ששטפת אותה עם גרניק. לפעמים המעכרים ממלאים סדקים בגריז וחול שזה נראה ממש אמיתי. קח בחשבון שהתושבות בודי (שמחברות את הבודי לשלדה) בשלדה עצמה ובגוף כנראה גמורות. הגה, מקווה הגה כוח, יעלה לשפץ בסביבות ה500-1000 שקל. בתקווה. תשים איזה 15-20 אלף בצד לצורך השיפוץ, תחזוקה שוטפת וטסטים. יש רכב טסט כן?

DRטל

New member
יש טסט...

נראה לי אני ירד מהסיפור...יקר כל העסק הזה.... מה אי אפשר למצוא רכב כזה קצר פשוט ויפה שלא צריך לזרוק כל כך הרבה כסף???? אם יש למשהו המלצות אני ישמח תודה רבה...טל!!! תודה רבה רבה ל-lizard

lizard

New member
אפשר למצוא אבל קח בחשבון,

שכל רכב שתמצא, בטח שבטווח המחירים הזה, הוא גרוטאה. פשוט רכב אחרי 20 שנה לא יכול להיות לא גרוטאה, אלא אם כן הוא חדש מניילונים או מושקע בטירוף (רק שאז הוא לא יהיה בטווח מחירים שציינת). ההמלצה שלי היא לחפש רכב מושקע מבחינה מכאנית ולא מושקע מבחינה וויזואלית. למרות, ופה יש המון שיחלקו עלי, שקל יותר לתקן בצורה טובה ויסודית חלקים מכאנים מאשר את הבודי. בכל מקרה, תמשיך לחפש. אתה לא יודע מה תמצא. אבל אל תתפה לסגור עסקה לפני שאנשי מקצוע שאתה סומך עליהם בדקו את הרכב ביסודיות.

למעלה