שלום...

nickey

New member
שלום...

גרה בת"א כבר שנתיים... עם עבר של שלוש דירות. לפני שבוע דיברתי עם חברה שלי על אפשרות לעבור לגור ביחד יותר קרוב למכללה שלנו... מה שאומר שצריך לכוון את החיפוש בעיקר לאיזור פלורנטין או יפו וזה ממש לא לטעמי מטעמים בטחוניים וחברתיים. וכמה ימים אחרי זה קיבלתי אפשרות לשכור דירה במחיר ממש טוב, באזור מרכזי למדי בת"א (קינג ג'ורג') יחד עם עוד 2 חברות... איך אני מספרת לחברה שלי על הדירה האחרת שכבר קבעתי עליה עם חברות אחרות? סיפרתי לה על ארוחת ערב שעשיתי לחברות שלי והיא התחילה לעשות לי קטעים... אם מזה היא התחרפנה שלא הזמנתי אותה אז מה יקרה אם אגיד לה שאני הולכת לדירה אחרת עם חברות אחרות ולא איתה כמו שקבענו בהתחלה? אני נמצאת עכשיו בדילמות ולא יודעת מה לעשות...

nickey

New member
../images/Emo208.gif

אולי מישהו יידע לענות על כך?

nickey

New member
האמת שאני לא יודעת

מצד אחד אני לא רוצה לפגוע בחברתי ללימודים, אבל מצד שני אני יודעת שיהיה לי יותר נוח עם חברותיי האחרות, אותן אני מכירה כבר המון שנים, ראינו היום את הדירה, מאוד חמודה, מרווחת למדיי, רק מצריכה כמה שיפוצים, שזה לא בעיה. אבל שוב - איך אני מספרת לחברתי בלי שהיא תכעס עליי?

היי

מניסיון אישי אני ממליצה לך ללכת לפי הנוחות (חברות טובות, מיקום, שכ"ד סביר) מאשר "להתקע" איתה במקום שמראש את לא מסמפטת מהטעמים שציינת. נסי להסביר לה את השיקולים ואם היא גם בהליכי חיפוש הציעי לה שתעזרי לה בחיפושים ואפילו במקו םקרוב למיקום של הדירה שמצאתן. "זה כואב זה יכאב אבל בסוף זה ישתחרר" כה אמר ש.ארצי. (אולי זה גם מבחן חברוּת? עם כל הכאב והקושי..)

tea spoon

New member
הלוואי שהיה לי זמן להגיב לעוד דברים

אבל אין לי (אני עייפה!), והייתי בסיטואציה דומה מאוד לשלך, ואיך שאני רואה את זה - אין פה בכלל שאלה! את לא מדברת על להזמין איזו מנה במסעדה שאולי תתאכזבי ממנה, או לקנות נעליים בצבע שפחות אהבת - את מדברת על שותפה לדירה ועל מיקומה!! טובתך צריכה להיות הראשונה בסדר העדיפויות שלך בכל הנוגע לחיפוש דירה ואל תעשי את הפשרה ולו הקטנה ביותר בכדי להשביע את רצונו של מישהו אחר! נשמע שאפילו לא "קבעתן" שומדבר, סה"כ הפרחת רעיון באוויר, והיא תהיה די ילדותית, שלא לדבר על חסרת התחשבות ולא-חברית אם תחמיץ פרצוף ותעשה לך סצינות קנאה על האפשרות הזאת שהציגה עצמה בפנייך לאחרונה. אין ויכוח על אי הנעימות שכרוכה בלבשר למישהו שהיו לו ציפיות ממך בשורה כזאת, אבל זה עדיף מלשכור איתו דירה! בטח ובטח כשקיימת אופציה שקורצת לך הרבה יותר. לטעמי אין דילמה. יש דיון בהחלט, והוא נסוב פחות או יותר על איך לספר לחברתך על ההתפתחויות (ומבלי להרגיש שמץ של אשמה!). מקווה שאת כבר אחרי כל הסיפור, שהכל התסדר ושאת מעבירה דברים בתחילת שבוע הבא לדירה בקינג ג'ורג' :) ואם לא - בהצלחה בחיפוש הדירה!

למעלה