שלום

yair24

Member
שלום

מישהו מכיר לינק לאתר טוב שאפשר ללמוד בו חומרה איך מחשב עובד ודברים כאלה? יאיר

גלי.11

New member
שלום יאיר - יש ספר טוב בשם הזה

ספר לסופר מתחילים שנקרא "איך המחשב עובד" נהדר למתחילים.

גלי.11

New member
הי.. יש ספר בשם הזה

ממש פשוט, מתאים למתחילים, סופר מתחילים, אבל מקנה בסיס טוב ´איך המחשה עובד´

yair24

Member
תודה ... את יודעת מי כתב אותו ?

ואיזה הוצאה וכולי?

shed

New member
אז ככה

מה שאתה מבקש ללמוד מאתר אחד - לוקח 4 שנים באוניברסיטה... אבל אפשר למצוא חומר קריאה שיעזור לך להבין מה הולך שם בתור המיקרו0פרוססור שאתה עובד איתו, ובמיוחד עם בקר ה-RS232 שאתה צריך לתקשר. www.ee.bgu.ac.il/~dcs יש שם המון חומר, (קבצי word או pdf). והעצה הכי טובה שלי: תתחיל מההתחלה - (סקירה מלאה על ה-8086). ואז תמשיך לחיבור זכרון, io, dma, פסיקות וכו´ וכו´ וכו´.

yair24

Member
אני לא מגיע עם 0 ידע

משהו אני כן יודע...בוא לא נשכח שאני סטודנט שנה רביעית...
ב4 שנים האלו עשיתי איזה קורס או שניים על חומרה. עשיתי קורס ארכיטקטורה ומבנה המחשב אבל אתה יודע איך זה אחרי המבחן (שדרך אגב הוצאתי בו 100) אתה שוכח את הרוב וצריך להיזכר כל החכמה היא להיזכר מהר. בכל מקרה אני אכנס לאתר הזה ואתחיל בקריאה של הPDFים (שזה דבר שאני עושה הרבה בזמן האחרון - לקרוא PDFים אינסופיים)
יאיר

shed

New member
לא להעלב, אני אמרתי 0????

עזוב אותך משטויות. כן עשית קורס, לא עשית קורס מה זה כבר משנה??? לך, תקרא, (אני בטוח שתמצא את החומר מ-ר-ת-ק), ובסוף, תגלה לי מי הרוצח??? נ.ב. על זה נאמר: כל סטודנט bgu יומו!!!

yair24

Member
תגיד?

זה יראה לך חוצפה מצידי אם אני אשלח EMAIL עם שאלות למרצה של הקורס שם?

shed

New member
מהכרותי האישית ואף הכואבת

עם המרצה בקורס, הייתי ממליץ שלא. מה גם, שהוא לא עונה יותר מדי על מיילים. אבל מצד שני, יכול להיות שזה רק אני.

antidot

New member
מה שלא תגידו אבל חומרה

לומדים בטכניון. הנה לך לינק לאתר הקורסים של הפקולטה להנדסת חשמל. ברוב האתרים של קורסים יש סיכומי הרצאות ולינקים שימושיים. http://www.ee.technion.ac.il/undergraduate_studies_e/undergraduate_studies_courses_Eng.asp?sort=0 תעיף גם מבט בעמוד המצורף. Antid0t

תמר,

New member
המלצתי

ספר בהוצאת "הוד עמי" - המחשב האישי למשתמש המקצועי. ספר מצויין עם הרבה נתונים על הרכבי חומרה וגם עם הדגמות לתוכניות (לא זוכרת באיזו שפה, אולי assembler) חיפשתי באתר של "הוד עמי", ונראה שהם לא מוכרים אותו. הוא כנראה לא מעודכן עם כל הרכבי החומרה החדשים, וכנראה לא מוציאים אותו יותר. לי אישית יש שתי גרסאות של הספר - הוצאה שלישית והוצאה רביעית.

למעלה