שלום!

punk princess

New member
שלום!

תודה לכם שפתחתם פורום חשוב זה. אני מקווה שבו אוכל לשאול שאלות המתרידות שאולי לא הייתי שואלת בפורום(- תרתי משמע) אחר אז זאת שאלתי הראשונה- לאחרונה התודעתי לפורום "דרך לוחמים" העוסק במדיטציה, מודעות פנימית, אומנות הלחימה הסינית, הילות, חלומות ועוד כל מיני דברים העוסקים ברוחניות. הופניתי גם לספר של קרלוס קסטנדה- מסע לאיכטלן (משנתו של דון חואן). שאלתי היא האם ישנה סתירה בין הדברים הנ"ל לבין חיי דת אורתודוקסיים (שלפי הבנתי אותם אתם מיצגים) ושאותם אני חיה. תודה רבה מראש,

תשובה לשאלתך:

שלום לך, אולי בראש ובראשונה כדאי לומר שאיננו מייצגים פלג דתי מסויים, ואיננו סותרים פלגים שונים. המציאות היהודית על כל דורותיה הכילה רעיונות שכיום קוראים להם:"מדיטציות, הילות, הילינג ועוד." ישנו חומר רב בתלמוד הבבלי על כך ונשמח מידי פעם לתת קצת מידע אותנטי בנושאים אלו אם יהיה להם ביקוש. ולכן הסתירה היחידה (לפי דעתי) בין העולם האורתודוקסי לבין מיסטיקת העידן החדש היא באופן ביצוע הדברים, הרעיונות הסמליים שמאחורי ביצוע הדברים ועל כן זה הדרך. לכאורה אין סתירה משמעותית בכל מה שתורם להתפתחות האנושות. שי.

יש בספרים אלו הרבה דברים שדומים

מאוד לפולחן היהודי דתי אורתודוכסי, ת"ח גדול שהראיתי לו את הספר מצא המון כאלו, אבל זה מתוך טומאה וזה מה שנקרא "מתנות" שנתן אברהם לבני הפילגשים.. יש ספר "מדיטציה וקבלה" של הרב קפלן ששם הוא משווה בין הרבה דברים כאלה. כל טוב, ברכה והצלחה

אמיתי 21

New member
עוד חיזוקים לסטוד על הדברים שלו ../images/Emo13.gif

דמ"י עש"ו אשריך סטודנט אבל צריך לענות תושבה יחד עם הסבר תורני לא מספיק להגיד שתלמיד חכם אחד אמר אז כמו שאמר בספר בראשית שלמדנו פרשה שעברה וז"ל ולבני הפילגשים אשר לאברהם נתן אברהם מתנת וישלחם מעל יצחק בנו בעודנו חי קדמה אל ארץ קדם עכ"ל וכתב הזהר הקדוש על הסוד הדבר פלגשים זה פלגי שמות קדוש והרי זה שמות של טומאה וגם יודע מה עושים ההודים ובלעם ועוד אנשים גדולים בקישוף ובמידיציות ובכל מני דברים אלו שהם הולכים לבית קברות ומטאים את עצמם ובועלים אתונות כמו הבדואים וגם ועוד כמה דברים כדי להגיע למרגא טומאה ועוד צריך לדעת עוד מה אמר הפסוק הוא ישלח מעל ליצחק כי טמאה בוקעת עד לרקיע הרי שהם קיבלו את חלקם אז הם נפרדו ממנו ובגלל זה לא כתוב מיצחק ועל דרך זה נבין שאחנו לא צרכים את המתנות של הפלגשים הרי אחנו בנים לקדוש ברוך הוא אז לחיים ושלום

אמיתי 21

New member
עוד דבר מהגמרא בסנהדרין על הנושא../images/Emo13.gif

דמ"י עש"ו עוד תושבה בעניין בני הפלגשים וכל העניין שם וזה מהגמרא וז"ל (4) תלמוד בבלי מסכת סנהדרין דף צא/א באו בני מצרים לדון עם ישראל לפני אלכסנדרוס מוקדון אמרו לו הרי הוא אומר וה´ נתן את חן העם בעיני מצרים וישאילום תנו לנו כסף וזהב שנטלתם ממנו אמר גביהא בן פסיסא לחכמים תנו לי רשות ואלך ואדון עמהן לפני אלכסנדרוס אם ינצחוני אמרו להם הדיוט שבנו נצחתם ואם אני אנצח אותם אמרו להם תורת משה רבינו נצחתכם נתנו לו רשות והלך ודן עמהן אמר להן מהיכן אתם מביאין ראייה אמרו לו מן התורה אמר להן אף אני לא אביא לכם ראייה אלא מן התורה שנאמר ומושב בני ישראל אשר ישבו במצרים שלשים שנה וארבע מאות שנה תנו לנו שכר עבודה של ששים ריבוא ששיעבדתם במצרים שלשים שנה וארבע מאות שנה אמר להן אלכסנדרוס מוקדון החזירו לו תשובה אמרו לו תנו לנו זמן שלשה ימים נתן להם זמן בדקו ולא מצאו תשובה מיד הניחו שדותיהן כשהן זרועות וכרמיהן כשהן נטועות וברחו ואותה שנה שביעית היתה ושוב פעם אחת באו בני ישמעאל ובני קטורה לדון עם ישראל לפני אלכסנדרוס מוקדון אמרו לו ארץ כנען שלנו ושלכם דכתיב ואלה תולדות ישמעאל בן אברהם וכתיב אלה תולדות יצחק בן אברהם אמר להן גביהא בן פסיסא לחכמים תנו לי רשות ואלך ואדון עמהם לפני אלכסנדרוס מוקדון אם ינצחוני אמרו הדיוט שבנו נצחתם ואם אני אנצח אותם אמרו להם תורת משה רבינו נצחתכם נתנו לו רשות הלך ודן עמהן אמר להם מהיכן אתם מביאין ראייה אמרו לו מן התורה אמר להן אף אני לא אביא ראייה אלא מן התורה שנאמר ויתן אברהם את כל אשר לו ליצחק ולבני הפילגשים אשר לאברהם נתן אברהם מתנות אב שנתן אגטין לבניו בחייו ושיגר זה מעל זה כלום יש לזה על זה כלום מאי מתנות אמר רבי ירמיה בר אבא מלמד שמסר להם שם טומאה אמר ליה אנטונינוס לרבי גוף ונשמה יכולין לפטור עצמן מן הדין כיצד גוף אומר נשמה חטאת שמיום שפירשה ממני הריני מוטל כאבן דומם בקבר ונשמה אומרת גוף חטא שמיום שפירשתי ממנו הריני פורחת באויר כצפור אמר ליה לחיים ושלום

punk princess

New member
אמיתי,

תודה על הפירוט וההתיחסות לשאלתי. היה לי קצת קשה לעקוב אחרי מה שאמרת. תוכל לנסות לכתוב בשפה פשוטה יותר ועם פיסוק או לדלג שורות?? תודה

אמיתי 21

New member
ניסיון אחד ../images/Emo13.gif

דמ"י עש"ו וכך כתוב "ולבני הפילגשים אשר לאברהם נתן אברהם מתנת וישלחם מעל יצחק בנו בעודנו חי קדמה אל ארץ קדם " עכ"ל וכתב הזהר הקדוש על הסוד הדבר פלגשים זה פלגי שמות קדוש והרי זה פלג שם זה טמאה כי בלי היחוד אז יש אחיזה לקליפות ,ודעי לך מה שעושים ההודים כדרכו של ובלעם הרשע וכמו שאר המכשפים ובמידיציות ובכל מני דברים האלו , הם הולכים לבית קברות ומטאים את עצמם ובועלים אתונות ( כדומת : הבדואים ) עשים דברים עם נחשים כדי להגיע למרגה של טומאה וע"י זה הם עשים את בדברים לשהם ברוחיות על מצד מס"א ( ס"א = סטרא אחרא ) ועוד צריך לדעת עוד מה אמר הפסוק "ישלח מעל ליצחק" כי טמאה בוקעת עד לרקיע ובזה יובן שהם קיבלו את חלקם אז הם פרדו ממנו ומסיבה זו לא כתוב מיצחק אלא מעל ליצחק . ועל דרך זה נבין שאחנו לא צרכים את המתנות של הפלגשים הרי אחנו בנים לקדוש ברוך הוא ויש לנו את התורה שלנו כמו שכתבתי שם בשם בגמרה בסנהדרין לחיים ושלום אבל רק לידע כללי יש בקבלה שלנו גם מדיתציות אבל אחנו נמנעים מלעשות אותם בגלל שאין אחנו מוכנים על מסיבות היודעות לנו שאין אנחנו מספיק מקדשים את החיים שלנו וגם חוסר הידע שלנו בעולמות הרוחנים אז צריך לזהר מדברים כאלו כי דבר כזה שא"ס ברוך בולע את האדם ואחרי זה אנשים יוצאים משובשים

למעלה