שלום...

שלום...

שלום לכולם... מצטערת שניעלמתי הייתי קצת עסוקה.. זאת כבר הפעם המליון אבל יש לי בעיה האקספלורר לא מצליח לקרוא את הדף מקוה שהפעם זה יעבוד. רציתי להעלות נושא ולשמוע את דעתכם.. לפני כמה ימים קראתי בעיתון שדיקן אונברסיטת חיפה הורא לא לקיים שום פעילות פוליטית בשטח האונברסיטה לאור המצב הרגיש מאוד במדינה. ורציתי לדעת אם אתם בעד או נגד. אז ככה אני חושבת שהוא טועה שדווקא המצב ביומנו מצריך מאבק ואת קול העם, במיוחד במדינה שקוראת לעצמה דימקרטית אסור להשתיק אף אחד, די מאכזב אותי שהרבה אנשים ויתרו על מאבק ועל להשמיע את קולם ומשאירים את זה לכשיהיה הסכמי שלום כביכול. וחוץ מזה המ זה פעילות פוליטית הרבה סתם שיחה היום היא פוליטית...?

בתור מי שאמא שלו מרצה שם...

אני יכול לומר שלאוניברסיטה הזאת יש בעיה רצינית עם פעילות פוליטית בקמפוס. כל הפגנה קטנה עלולה להתלקח שם ולהוציא את המצב משליטה (כמו שכבר קרה כמה וכמה פעמים) - ובסה"כ מטרת האוניברסיטה היא לקיים לימודים ולא להביא את המהומות לחיפה.. המדינה אמנם דמוקרטית - אבל אוניברסיטה, בדומה לבית ספר, איננה מוסד דמוקרטי. את צודקת שאנשים מסתתרים היום ולא משמיעים את קולם - פשוט מפני שאף אחד כבר לא בטוח בשום דבר.

אבו-דני

New member
ילדונת בדמוקרטיה מדברים,רק שהערבים

-- מדברים בידיים, כשהערבים יפסיקו להיות אלימים יהנו מדמוקרטיה למהדרין

all

New member
סטודנטים הם אינם חומר הומוגני

מלימודי זכורים לי סטודנטים ממשפחות מרובות ילדים או כאלה שההורים שלהם עובדי אוניברסיטה שלמדו בחינם וחיו במעונות בחינם. חלק מהם לא עשה כלום חוץ מהתעסקות בפוליטיקה, אחרים בילו במסיבות מכל סוג ומין - מה כבר יכול להיות, נכשל במבחן, אז נבלה עוד שנה כאן, צלם עושים כאן חיים... סטודנטים אחרים, שילמו הון עתק עבור הלימודים שלהם, חלק מהם למדו ועבדו במשרה מלאה יום יום. כלומר 8 שעות+שעתיים נסיעה, חוץ מהלימודים. הקיצר, אילו הלימודים היו בחינם, אולי הייתי מסכים לפעילות פוליטית, אך מכיוון שהאוניברסיטה - "מוכרת" בכסף מלא את המוצר שלה וגובה את התשלום לפני אספקת המוצר, היא חייבת!!! חייבת לוודא שהצרכן יקבל את מלוא התמורה בעבור התשלום שלו ולכן גם חייבת למנוע כל הפרעה בלימודי הסטודנט המשלם. יכול להיות שיש מקום לפעילות פוליטית ליד האוניברסיטה או מטעם האוניברסיטה, אך במקום בו מתבצעים לימודים, הווה אומר במקום בו מסופקת סחורה שהתשלום עבורה כבר שולם, היא מחוייבת לאפשר לכל צרכן לקבל את הסחורה ללא שום הפרעה!

mimoon_m

New member
האוניברסיטה צריכה לספק גם ערך מוסף.

האוניברסיטה צריכה לספק גם ערכים לחברה, לתרום משהו לסטודנטים מעבר ללימודים עצמם, גם בתחום הפוליטי. כמובן שאסור שזה יפריע למהלך הלימודים התקין.

דזירה

New member
ילדונת....אהלן וסהלן!!!!

א. ברוכה הבאה חזרה. ב. פעילויות פוליטיות בימינו נוטות להיות אלימות לצערי - ומכאן אני מבינה את החלטתו של דיקן האוניברסיטה. אין זה אומר שסטודנטים צריכים להיות מנותקים מפעילות פוליטית - אך זו יכולה להתקיים מחוץ לכתלי האוניברסיטה. אומר לך את האמת - אני לומדת באוניברסיטה ולא יודעת אם הייתי שמחה להיות במוקד של איזו התפרעות על רקע פוליטי. אני הולכת לשם ללמוד לא להיאבק. מנגד - הייתי שמחה להשתתף בסימפוזיונים פוליטיים בקמפוס אם היו כאלה. ג. אנשים רבים עדיין נאבקים ומשמיעים קולם, אלא שכל המאורעות הפוקדים אותנו קצת משתקים את האמירות. ד. לשמחתי עדיין נותרה שמץ של דמוקרטיה בארץ - אנו עדיין יכולים לומר את דברנו מבלי להיפגע.

למעלה