שלום

venuse5

New member
שלום

לפי מקור מידע יחסית אמין{אבא שלי}שמעתי שמפלגת מר"צ הולכים לתמוך בשימוש סמים קלים בארץ. האם ידיעה זו נכונה? אשמח מאוד אם מישהו\מישהי יענה לי תודה שחר

אף אחד לא תומך בשימוש בסמים

מרצ עוד ב-2003 שמה סעיף במצע שלה שאומר שהיחס החוקי למשתמשים בקנביס ומוצריו צריך להשתנות. כמו-כן מרצ מדברת במצע שלה על חינוך על הימנעות משימוש בסמים וכו'. יש להבדיל בין לתמוך בתופעה, לבין לחשוב שאין צורך להפוך את האנשים שלוקחים בה חלק לעבריינים.

והנה המידע כפי שהתפרסם ב"הארץ"

מרצ החליטה לפרסם סעיף ממצעה, ובו נאמר כי היא מציעה להפסיק את הפללתם של משתמשים בסמים קלים מסוג קנביס. סעיף זה נכלל במצע המפלגה גם בעבר, אך בעקבות היחלשות המפלגה בסקרים לחמישה מנדטים, מבקשים במרצ למשוך את קולותיהם של בוחרי מפלגת "עלה ירוק", שבבחירות הקודמות כמעט ונכנסה לכנסת, אך לא הגיעה לאחוז החסימה (מאז הועלה אחוז החסימה ל-2%, וסיכוייהן של מפלגות קטנות להיכנס לכנסת צנחו). לפי מצע מרצ, תינתן לרופאים סמכות לרשום מרשמים לחולים הזקוקים לקנביס באיכות רפואית, שיסופקו בידי משרד הבריאות או על ידי ארגוני חולים, ויוענקו אישורים לגידול קנביס בפיקוח משרד הבריאות והחקלאות. בצד הפסקת ההפללה של צרכני קנביס מציעה מרצ מאבק לא מתפשר והכבדת ענישה לסוחרי סמים קשים וליצרניהם, וכן למוכרים סיגריות, אלכוהול וסמים לקטינים. מרצ גם מציעה להחמיר את החקיקה ולהגביר את האכיפה של חוקים המענישים את מי שפעולתם בהשפעת אלכוהול או סמים משפיעה על בטיחותם של אחרים. בנוסף מציעה מרצ לאסור על פרסום סיגריות ומוצרי טבק, ולהעלות את המס על סיגריות. מרצ גם מציעה להקים ועדת מומחים ממשרד הבריאות, שתעקוב אחר סמים חוקיים ולא חוקיים המופצים בישראל, דירוגם על פי רמת סיכון בריאותי, ופרסום הממצאים בתקשורת, במועדוני לילה ובבתי הספר. ח"כ רומן ברונפמן, שפרש ממרצ לסיעת הבחירה הדמוקרטית, בירך על ההחלטה להדגיש את הסעיף במצע בפרסומי המפלגה, אך תהה מדוע איש במרצ לא תמך בו כשניסה לקדם מהלך דומה לפני כמה חודשים.

צורת ניסוח

שלא מתחייבת מה יהיה המעמד החוקי של קנביס ומוצריו אלא פשוט שלא יענישו אנשים שהשתמשו בו. צורה מסוימת של אי הפללה תהיה למשל להגדיר קנביס כמוצר שמותר לגדל באופן אישי אבל לא למכור. ואז הפללה תהיה על מכירה של קנביס ולא על שימוש. כמובן שאי-הפללה יכולה להיות גם חוקיות מוחלטת.

ערב רב

New member
אז למה לא לשנות את חוק העונשין?

אינני רואה כאן דרך ביניים - או שמפלגה תומכת בביטול הסעיף הפלילי בעניין, או שלא. מדיניות הענישה נמצאת בסמכותו הבלעדית של היועמ"ש ומרצ היא המפלגה האחרונה שהייתי מצפה ממנה להתערב בה.

יש כל מיני דרכים לעשות

דה-קרמינליזציה, ייתכן שהדרך הנכונה היא לבטל את הסעיף בחוק העונשין. ייתכן שיש דרכים יעילות יותר.

ערב רב

New member
עדיין לא הבנתי אם מרצ תתערב

במדינייות אכיפת החוק של היועמ"ש לממשלה.

KaRnAf ReShAtOt

New member
צורת ניסוח שנשמעת

מתחמקת ולא מספקת. או שזה לא חוקי ומענישים על זה, או שזה חוקי. לדעתי מרצ מתנהגים כאן ביתר פופוליזם.

אתה לא צודק

בהרבה מהמקומות בעולם המצב החוקי של קנאביס ומוצריו הוא כזה. באנגליה למשל פקודת הסמים מדרגת את סוגי הסמים השונים לקבוצות. קנאביס לאחרונה הועבר לקבוצה של סמים שאינם חוקיים, אך לא מפלילים על שימוש אישי שלהם. אאל"ט אפילו בהולנד החוקיות של קנאביס היא התעלמות משטרתית בתנאים מסוימים ולא שינוי של החוק.

KaRnAf ReShAtOt

New member
זה שזה ככה בעולם לא אומר שזה

טוב. מה זה שווה שיש חוק אם לא אוכפים אותו? ומה זה "אאל"ט"?

אאלט = אם אני לא טועה

ולא ניסיתי לטעון שזה מוצדק כי זה ככה בעולם. ניסיתי לטעון שחוקי סמים הם הרבה יותר מורכבים מ"זה לא חוקי", "זה כן חוקי". אין לי סבלנות לנסות להגן על העמדה שדוגלת בדה-קרמינליזציה, במיוחד כי אני לא תומך בה ומעדיף לגליזציה מלאה. אבל אני בטוח שאתה מספיק חכם כדי לחשוב בעצמך על טיעונים שיעדפיו דה-קרמינליזציה על-פני לגליזציה מלאה. בכל אופן, הניסוח במצע של מרצ איננו מציע דה-קרמינליזציה בהכרח, הוא פשוט ניסוח שיכולים להסכים עליו גם אנשים בתוך המפלגה שתומכים בלהשאיר את קנאביס ברשימת החומרים האסורים אך מתנגדים להפללה של האנשים שמשתמשים בו באופן אישי, וגם את אלו שסבורים שהוא בכלל לא אמור להיות שם.

eviv

New member
יאפשרו להם לעשן...

באופן פורמלי יהיה רשום שהשימוש בסמים הוא לא חוקי. ובפועל השימוש יהיה חוקי.

למעלה