שלום

שלום

שמי אסף ואני מנוער שינוי ברצוני שאתם אנשי תפנית תוכלו לפרט לי בכמה מילים אייזה ייתרונות יש לתפנית על פני מפלגת ?! (אני חילוני ליברל ואיש מרכז) טוב יש משהו במשותף נראה לי לשתי המפלגות (תפנית ושינוי) ששניהם אייכותיות מקדימה לכלא! יש לי שאלה יש לכם תנועת נוער? אם כן אשמח שיהיה שיתוף פעולה בנושאים שמשותפים לנוער שינוי ולנוער תפנית (ואני מאמין שדווקא בין שתי התנועות הספציפיות יש הרבה במשותף!) למשל חבל לי באמת שנוער שינוי לא השתתף בהפגנה מול הבחירות בליכוד של תפנית נגד השחיתות. ואני מקווה לפחות מנגודת המבט שלי ברגע זה שבתעיד אם תקווה ורצון טוב שני המפלגות האלו יתאחדו! יחי טוהר המידות!

מקוטיאל

New member
שלום אסף

וובכן, ישנם בהחלט כמה קווי דמיון משמעותיים בין שתי המפלגות - תפנית ושינוי. נדמה ששתי המפלגות קמו על סנטימנט קרוב, או דומה: המיאוס מהשחיתות והפוליטיקה הנוכחית. בעוד ששינוי התמקדו בשחיתות של מפלגת ש"ס, תפנית יותר כוללנית וטוענת פחות או יותר שכולם מושחתים. שינוי טענתה היתה שברגע שש"ס לא תשב בקואליציה, כל בעיות המדינה תיפתרנה. זה התברר כטענה שטחית, שיווקית. ש"ס לא ישבה בקואליציה זמן ממושך, והפלא ופלא - נדמה שזאת לא היתה הצרה הגדולה של ישראל. למפלגת תפנית יש תכניות הרבה יותר נרחבות למלחמה בשחיתות. תוכל לראות את הפלאייר בנושא השחיתות בקובץ המצורף. בגדול אנחנו מציעים עונשים כבדים לנבחרי ציבור שסרחו, ביטול זכות השתיקה לנבחרים, ושינויים בשיטת הממשל. אנחנו טוענים ששיטת הממשל הנוכחית נגועה בסיאוב פוליטי רב ופגיעה להתקפות של מושחתים למיניהם. כמובן, מפלגת תפנית היא הרבה יותר מהמלחמה בשחיתות. זה חינוך. מסורת יהודית היפרדות מהפלסטינים מענה לאיום האירני הנגב והגליל ועוד ועוד... לסיכום: מפלגת תפנית זה שינוי משופרת ושלמה...

אני מודיע לך שאנחנו מתנגדים לכל

שחיתות ונילחם בכל שחיתות גם היא מבית! וגם היא מבחוץ! גם היא חילונית! גם היא חרדית! גם היא מוסלמית וגם אם היא דרוזית וגם אם היא יהודית! זאת ממש לא טענה שיטחית ודבר שינוי מתי בידיוק שינוי טענה ככה! אני מודיע לך שאם החרדים לא יהיו בממשלה זה לא הדבר היחיד שיגרום לפתור את כל בעיותייה של המדינה אבל זאת אבן מפתח לפתירתם. איזה שיטת ממשל אתה רוצים?1 (אגב זה לא מין ספין פולטי?!)והכוונה לשינוי המשטר.. חחח... לא בידיוק.. מפלגת תפנית לא מושלמת ולא שלמה! וגם שינוי לא מושלמת ושלמה שינוי אפשר לומר שהיא מפלגת האם של תפנית..

הוספה לדבריו של מקוטיאל

אולי נראה על פניו ששינוי ותפנית דומים. אבל בעצם הם נבדלים במשהו מאד עמוק: היחס שלהם לדת. תפנית הם לא חבורה של אתאיסטים שמאמינים שהיהדות זאת תרבות. היהדות זאת הזהות שלנו... קצרה היריעה כאן... רק שתדע שיש הבדל מהותי הרקע האידיאולוגי בין שתי המפלגות. ובקשר לנוער תפנית. עד כמה שידוע לי, בינתיים יש איזה מעגל שנקרא "הפעילים הצעירים". לפרטים תצטרך לברר בטלפון במשרדי התנועה: 03-7537680 אה, ו... ברוך הבא!

1. אין בושה להיות אתאיסט!!

אני לא יודע למה מתכוון המשורר שאומר שיהדות היא תרבות.. אולי קיינה תרבות?! חחחח...

למעלה