שלום:}

IriSova

New member
שלום:}

היי,אני חדשה כאן... לא מזמן התחלתי לשמוע פלמנקו בעקבות ידיד שלי שמנגן על תופים אתניים ויצא לי להכיר רק את פאקו דה לוסיה... מישהו בבקשה יכול לתת לי עוד שמות של אמנים טובים כמוהו?

אז תרשמי...

ויסנטה אמיגו, פפה הבישואלה, מנולו סן לוקר, פאקו פניה, טומטיטו, מוראיטו, רפאל ריקני (הדור החדש) ומהדור הישן: ניניו ריקרדו, סביקאס, אנטוניו מריינה, מניטס לה פלטה.... נראה לי שיש לך כאן מספיק חומר ל 50 השנה הבאות...

../images/Emo58.gif לפאקו דה לוסיה אין נשמה

אפילו שהוא וירטואוז ומוגדר בפי כל כאלוהי הגיטרה. אם את מחפשת נשמה במוסיקה, לכי על ויסנטה אמיגו.

פאקו כפרה?

או סתם פרה? צ'טער אם שחטתי למישהו
קדושה.

ivtzan

New member
אומנם אני אתך אבל...

המורה שלי אמר לי פעם שאני לא מבין אותו ולכן אני אומר שטויות כאלה ועבר מאז שנה ואני עדיין חושב כמוך אז הוא לא מרגש אותי זה לא אומר שהוא לא גאון

אל תמהר לשחוט כל כך מהר...

אני דרך אגב מסכים איתך לחלוטין שהנגינה של ויסנטה יותר רגישה ויותר מלאת ניואנסים וגוונים אבל מכאן ועד להציג את פאקוש כמכונת טכניקה ותו לו, הדרך ארוכה עד מאוד. פאקו הוא אחד מהיוצרים הבולטים שהחלו ליצור פלמנקו שלא היה מבוסס על אוסף של פלסטות אלא ממש בנה יצירה, כמו סיפור ורק כדי ליצור משהו כזה צריך לפי דעתי נשמה גדולה ויצירתיות. אני לא יכול שלא להיות מוקסם מהגוונים הרבים והמוסיקה המרגשת ב"סירוקו", שלפי דעתי זה הכי טוב שלו. היו שם קטעים שממש ריגשו אותי. דרך אגב, כשרואים אותו בהופעה, יושב כמו אריה, פניו חתומות והגיטרה כמעט נשרפת מרוב מהירות ודיוק זו ממש חוויה רוחנית. אותי זה פשוט צימרר לראות ולשמוע מה יוצא מהאצבעות הללו בעוד הגוף נשאר כ"כ שליו ורגוע. הניגוד האדיר הזה ממש מיסטי. אני גם מעדיף את ויסנטה מבחינות מסויימות אבל ההבדל הוא שאני לא ממהר לשחוט את מי ששונה ממנו.

Jose de Cadiz

New member
../images/Emo45.gif

להשוות בין פאקו וויסנטה זה די דומה להשוואה בין בטהובן ומוצארט, ובכל סדר שתרצו. לפאקו , ללא ספק, יש את זכות החלוציות.

El Tablao

New member
המלך../images/Emo47.gif והנסיך../images/Emo47.gif!

אני מרגיש דמיון רב בין השניים בעיקר, בנקיון , בחדות ובדיוק. הדמיון בניהם אפילו מתחדד אם תשוו כל אחד מהם בנפרד, לטומטיטו למשל. האחרון נגן מדהים, מלא חום ורגש, אבל "משמר" את מסורת המריחות והפיקשושים מתקופת קאמרון העליזה/עצובה. כל זה לא מונע ממנו להיות אחד הקודקודים בטריאומוירט של הפלמנקו.

Falcor

New member
לא שחטת שום פרה ..

זה עניין של טעם אישי .. אני אישית מעריץ את פאקו .. ולמרות שיש לי כמה דיסקים של ויסנטה אני דווקא פחות נהנה ממנו.. הוא ממחזר את עצמו. לגבי נשמה.. לדעתי סאביקאס הוא השולט.. לצערי קשה להשיג דיסקים שלו בארץ. FALCOR . נ.ב. אם כבר שוחטים את הפרה.. לא כדאי לעשות עוד צעד קטן ולשים אותה על המנגל ?? (אני קצת רעב.. והתרגיל הזה ב- JAVA לא נגמר.. )

El Tablao

New member
אחרי המנגל והריורים................

..............איפה אתה ממקם את העגבניה הקטנה?

Falcor

New member
העגבניה הקטנה..

האמת שמבחינתי פאקו הוא השולט.. אבל לפעמים קשה למקם את האמנים האחרים. בתור בני אדם אנחנו מאוד אוהבים היררכיה ולקבוע מי יותר טוב. האמת שאני מאוד אוהב לשמוע את טומטיטו.. לפעמים אני יכול לשמוע אותו בלי סוף.. ולפעמים אפילו לא דקה.. תלוי במצב רוח שלי. לכן אין לי תואר או מיקום בשבילו.. אלא רק התואר של בחור מוכשר שכיף לי לשמוע אותו. FALCOR .

ויסנטה לא ברמה של פאקו

אמנם גיטריסט טוב, אבל מבחינתי הוא לא משתווה לפאקו. ויותר מדי מהמוסיקה נשמעת כמו מוסיקת מעליות לטינית.

למעלה