שלום..

FreeWater

New member
שלום..

עכשיו שמצאתי שיש פורום כזה יש לי שתי שאלות... :) יש לי שני צמחים: (יותר נכון, יש לי יותר משני צמחים אבל על שני צמחים יש לי שאלות
) אחד סחלב, והשני אין לי מושג. - הסחלב שלי קיבלתי אותו ביולי 04. והוא פרח נהדר הרבה זמן (לא זוכרת כמה זמן) הוא היה עם גבעול ארוך אחד והגיע ליותר משמונה פרחים על הגבעול..>אני חושבת שאפילו 12< יום אחד אבא שלי החליט שהוא מעביר את הסחלב לעדנית אחרת, כדי שיהיה לו מקום, והוא העביר אותו כמו שהוא בלי להחליף חול. (הוא פשוט חתך את כל העדנית המקורית והכניס את כל העציץ עם האדמה לעדנית השניה הגדולה יותר). >זה היה בערך לפני כשישה חודשים< אחרי תקופה של חודש בערך, הפרחים נשרו ואחריהם גם הגבעול, אבל הוא המשיך להצמיח עלים חדשים. לפני כשלושה שבועות ראיתי שהוא מצמיח שני גבעולים. (בהתחלה חשבתי שהם שורשים אבל המיקום שלהם היה מוזר) עכשיו השאלה שלי.. היא מה אני יכולה לעשות כדי לשמור על הגבעולים הללו ולזכות לפריחה השנה? >אוסיף תמונות מהיום וגם מלפני 10 ימים< אני משקה אותו במי עדן - ככה היה לי כתוב בהוראות ופעם בחודש.. שמה כחצי כפית של דשן. יש עוד משהו שאני יכולה לעשות?...

טסונמי1

New member
הסחלב שלך ניראה מצוין-

המשיכי בדיוק כמו שאת עושה- יהיו לך פרחים אל דאגה

Rוני

New member
איזה כיף לך, אני כל יום בודקת

בסחלבים שלי אם יש חדש ובינתיים אין

FreeWater

New member
תודה..

ואני מכירה את ההרגשה... לחכות שייפרח.. אבל ההמתנה שווה.
פשוט שווה. כל פרח חדש שפרח בו כל כך התרגשתי.. אז שווה להמתין. מקווה שתראי התקדמות בקרוב. >>אגב התמונות בכרטיס שלך - של הפרחים מהממות!!<<

FreeWater

New member
הצמח השני...

אין לי מושג מה שמו.. אבל אחותי קיבלה אותו לפני שלוש שנים בערך. היו עליו שני פרחים. (אם אני לא טועה) אני משקה אותו בצורה הפוכה.. כלומר אני ממלא קערה. ואז שמה את העציץ בתוך הקערה, לחצי שעה בערך, פעם בשבוע. העציץ לא פרח שוב, אבל הוא ממשיך להצמיח עלים. אין לימושג אפילו מה שמו - וחבל. והייתי רוצה לדעת אם יש משהו שאני יכולה לעשות בדי שייפרח גם!

FreeWater

New member
ועוד תמונה שלו..

אני מצטערת אם הצפתי יותר מידי את הפורום.. אני פשוט שמחה שגיליתי את הפורום הזה. תודה

טסונמי1

New member
הצמח השני הוא- ALOCASIA

מימישפחת אוזן הפיל- רגיש לקור ועודף השקיה בעיקר בחורף פורח בקיץ-עצם העובדה שהחזיק אצלכם 3 שנים מלמד על טיפול נכון-כל הכבוד

FreeWater

New member
../images/Emo45.gif תודה רבה!!!

עזרת לי מאוד.. עכשיו אהיה בטוחה יותר שזה בסדר.. המון תודה.

קטליאה

New member
סחלב פלנופסיס -שני עמודי פריחה

יש שתי גישות לנושא עמודי הפריחה .ניתן לחבר אותם לעמוד עץ באדמה או לתת להם להיות מופנים לעבר האור.דבר העשוי לגרום לכך שהפרחים ייטו כלפי מטה . בכל מיקרה רצוי לחשוף את הצמח בעיקר כעת בחורף לרמות אור גבוהות יותר. שבוע טוב קובי

FreeWater

New member
היי..

יש לי עדיין את העמוד שהיה מחובר אליו הגבעול הראשון.. אחבר בו את שניהם כשהם יהיו מספיק גדולים. ובקשר לחשיפה לרמות אור גבוהות יותר אתה מתכוון אולי לשמש ישירה? כי איפה שהצמחים נמצאים זה חלון ענק שפונה צפונה.. כך שאין עליהם שמש רק אור של מהלך היום. אני יכולה להעביר אותו לפינה של שמש במהלך הצהריים... אם יהיה צורך בכך. תודה לך

למעלה