שלום....

שלום....

אני עברתי בדיקת C.T, ולא ממש הבנתי את תוצאות הבדיקה, אשמח אם תוכלו להסביר לי במפורט מהם ממצאי הבדיקה. אז ככה: ( אכתוב את זה בדיוק בצורה שבה המאבחן כתב את זה ) תוצאות הבדיקה: טומוגרפיה ממוחשבת לעמוד שדרה מותני. בסריקה בוצעה מגובה מגובה D12-S1. בצילום פלנר לורדוזיס מותנית שמורה. מרווח בין חולייתי D12-L1 ללא ממצא חריג. מעבר בין חולייתי L1-L2 ללא עדות לבלט דיסק. לציין שינויים ניוונים עם הפירטרופיה של מפרקים הבין פצטליים. L2-L3 ללא עדות לבלט דיסק, גם כאן נראים שינויים ניוונים קשים של המפרקים הבין פצטליים. L3-L4 בלט דיסק דיפוזי קל קצת יותר משמאל, ללא לחץ משמעותי על השק, יתכן לחץ קל על מוצאי השורש. גם כאן נראים שינויים ניוונים עם היפרטרופיה של המפרקים הבין פצטליים. L4-L5 בלט דיפוזי עם לחץ קל על מוצא השורש משמאל. L5-S1 ללא ממצא ראוי לציון. סיכום: שינויים ניוונים עם היפרטרופיה מרשימים של המפרקים הבין פצטליים בכל הגבהים, בלטי דיסק מינימליים ולחץ קל על מוצאי השורש משמאל כמתואר לעיל. ללא עדות ללחצים מיוחדים על השק. זהו, זה הכל... רק עוד שאלה אחת, המידה ואני אמשיך בפעילות גופנית ( התגייסתי לא משמן ואני עדיין בטירונות ) יש סיכוי שהמצב ידרדר? או שאין שום סיכון בעניין? לבקש לראות רופא כדי לטפל בעניין? תודה רבה מראש ושבת שלום, עידן.

CT

לאחר ביצוע בדיקת הדמיה כגון CT תמיד צריך לחזור לביקורת לרופא המפנה. הממצאים יכולים להיות מקור לכאבי גב אך יכולים גם להיות ממצא מקרי. צריך להתייעץ ולהבדק ע"י אורתופד.

כמובן...

אני לא היסטרי לגבי תוצאות הבדיקה או משהו ואני לא לוקח את מה שכתוב על דפי האינטרנט קשה :) זה סתם עניין של לדעת מה הכל אומר שם, אני מתנדב במד"א, ככה שאני עוסק קצת ברפואה, אני אוהב להרחיב אופקים... ואין לי את מי לשאול לגבי התוצאות של ה C.T, אלא כאן.... אשמח אם תסביר לי מה התוצאות ומה הכוונה של כל המושגים הרפואיים, בתודה וברכת שבת שלום, עידן.

בלט

בלט דיסק זה מצב בו הדיסק מתבלט ויכול גם ללחוץ על עצבים וחוט השדרה, כמו שציינתי יכול לגרום לכאבי גב אך גם יכול להיות ממצא מקרי ללא כל משמעות. השינויים הניווניים הם סימני שחיקה בחוליות ובמפרקים הבינחולייתיים.

למעלה