שלום.

One Echoe

New member
שלום.

כרגע סיימתי לדבר עם אח שלי על הנושא הכלכלי בארץ, והוא נשמע די משכנע לגבי ביבי נתניהו. לדעתו ביבי מאוד חיוני למדינה ועושה רק טוב, והשיטה הכלכלית שלו מעולה למדינה ואף יותר. אשמח לשמוע את דעת הסוציאליזם על ביבי, טיעונים נגד השיטה שלו, וכיוצא בכך. כמובן שאגיב ומקווה שיהיה דיון מעניין.

gidi2005

New member
המצב הכלכלי פה קשה מאוד במקרה

הטוב הוא נותן ל2 בני זוג עובדים להרים רק את הראש מעל האדמה .ומה שמתחת אסון לאומי .הפשע העזובה חוסר החינוך הוונדליזם .הרציחות .חוסר כסף של אנשים לשלם באוטובוס .וההתנערות של המדינה מהאומללים .שהם גם בני המעמד הבינוני .הם תוצר שילטון הליכוד לדורותיו .והנוק האוט של ביבי .שסימל את סוף שילטון הליכוד .

snea

New member
דרך אגב

אם אתה מכיר ספרים טובים, שמסבירים כמה שיותר בפשטות את השיטות הכלכליות, אשמח לשמוע עליהם.

מכיוון שאינני מומחה לכלכלה

קשה לי להמליץ על ספרי לימוד. את רוב ידיעותי אני שואב בעיקר מקריאת מאמרים בעיתונות וברשת (ויש שפע אינפורמציה ברשת). ואני גם לא אובייקטיבי במיוחד. אם אתה מעוניין לחפש אינפורמציה, הנה הצעה למילות מפתח בתולדות המחשבה הכלכלית: "אדם סמית", "קרל מרקס", "לסה-פר", "ג'ון מיינרד קיינס" ו"כלכלה-קיינסינית", "הניו-דיל", "מוניטריזם" ו"אסכולת שיקגו". בכל אופן, הגורו של התזה הניאו-ליברלית הוא מילטון פרידמן, כך שאולי יעניין אותך להציץ בספרו "קפיטליזם וחרות". כמובן, זו לא ממש המלצה. מהקוטב המנוגד, שמעתי ביקורות טובות על הספר "מרווחי מלחמה לדיווידנדים של שלום" של שמשון ביכלר ויהונתן ניצן. לא קראתי אותו עדיין, אם כי הוא ברשימה.

liorm3

New member
ביבי היה שר האוצר הכי טוב בכנסת לאו

אורך השנים. תשימו לב מי הם העניים במדינת ישראל: 1)חרדים= פרזיטים!!!! 2) ערבים. 3)מרוקאים+ אתיופים= אין חינוך ולכן הם עניים וחלקם גם לא מחפשים עבודה אלה חיים על חשבון המדינה, ביבי ניסה לשנות אותם אבל מרוקאים+ הרגלים קשה לשנות. אני בבחירות בוחר בביבי המועמד הכי טוב לראשות הממשלה!!!!!!!!!!!!

shay or eli

New member
או במילים אחרות:

אני שונא חרדים, ערבים, מרוקאים, אתיופים, וכניראה שגם את כל שאר האנשים שהם לא אני: ולכן אני בוחר בנתניהו!

YOU SEE

New member
או במילים אחרות :

אני שקרן ,רמאי ,מושחת,אוהב שוחד,משחד,מהתל באנשים וכו' ולכן אני תומך בשרון !

shay or eli

New member
אוייש באמת

אני לא הבחור הראשון שאתה "מאשים" בתמיכה בקדימה, למרות שאני לא תומך בהם... צא מהדוגמה.

את כל מה שכתבת, אנחנו יודעים..

אתה רק בחרת לציין את האמת לגבייך לפני כולם וזה יפה.. אבל הופתעתי שאתה גם תומך בשרון! :) YOU SEE, הכל כל כך שחור ולבן בשבילך.. איזה צבע אתה מעוניין לטרנספר?

אלו פשוט בלבולי ביצים

1. החרדים פרזיטים כי המדינה הרגילה אותם לכך. לשם כך עלינו להודות לבגין שהכניס אותם לראשונה לקואליציה בממשלה ונתן להם את כל מה שהם חלמו עליו שזה אומר פטור משירות צבאי, קצבאות ילודה גדולות, תשלומים שונים לאברכים שלא עובדים וכו'. לכן עלייך להאשים קודם כל את ממשלת הליכוד שיצרה את המפלצת הזאת ואחר כך תבדוק את המפלצת עצמה. 2. לא יודע אם יצא לך לקרוא עיתון ידיעות אך לפני כמה חודשים התפרסמה כתבה טובה. היה רשום שם על ערבי עם תואר ראשון שמנסה להתקבל לעבודה (אם אני לא טועה הוא עוסק בראיית חשבון). בהתחלה הוא שלח את קורות חייו עם שמו המקורי והערבי וזכה לאפס תגובות. אפס תגובות. הוא החליט לקחת את קורות חייו ולשנות את השם בלבד לשם יהודי. מהרגע שהוא עשה זאת מספר משרדים שהוא שלח אליהם את קורות החיים, קיבלו אותו לראיון עבודה בנוסף לעובדה שהוא לא שלח את קורות החיים לאותה כמות משרדים כמו בפעם הראשונה (בפעם הראשונה הוא שלח אותן להרבה יותר משרדים מאשר בפעם השנייה). אין פלא אם כך ששיעור האבטלה במגזר הערבי גבוה לעומת מגזרים אחרים ולו בגלל שהמדינה ובעיקר אזרחיה לא מוכנים לתת להם לעבוד בעבודה מסודרת ככל אדם אחר. 3. פה אתה כורה לעצמך קבר - אין שום הוכחה שמרוקאים עובדים פחות מאשר מגזרים אחרים. אני לא מבין מאיפה המצאת את הנתון הזה. מגזר האתיופים הוא אחד המגזרים המקופחים ביותר במדינת ישראל. אפשר ללמוד זאת מדוגמא פשוטה - בשנות ה-90 עלו לארץ עולים רבים כאשר רובם הגיע מברה"מ לשעבר ומאתיופיה. מדינת ישראל החליטה על מדיניות מאוד נדיבה כלפי העולים מברה"מ ונתנה להם סלי קליטה נדיבים ודירה לכל עולה. לעומת זאת עולים אתיופים קיבלו מענקים נמוכים יותר וקיבלו קרוואן. תנסה להיזכר כמה רוסים ראית בשכונות קרוואנים. נכון שאתה לא מצליח להיזכר? ועכשיו תנסה להיזכר במספר האתיופים שגרו בשכונות הקרוואנים. נכון שהמספר גבוה לאין ערוך?

הצלחה וקיפוח

הגיע הזמן להפסיק להסתכל על מגזר מסוים שבממוצע הצלחתו הכלכלית פחותה ממגזרים מסויימים ולקבוע שמדובר באפליה. האם הסיבה בגינה המגזר האתיופי בממוצע מצליח פחות מהמגזר הרוסי טמונה ביחס שונה של הממשלה לשני המגזרים הללו, או אולי להבדלים תרבותיים מוטמעים? לדאבוני, מי שלא מוכן להתעלם מההבדלים הללו מואשם בגזענות. כיום, במיוחד בצה"ל ובאקדמיה, להיות אתיופי זה אחד הדברים היותר משתלמים שיש. ישנן אינספור קרנות, הטבות והקלות לבני העדה האתיופית, בצדק או שלא בצדק. הנקודה היא, שהאתיופים רחוקים מלהיות מקופחים. אל תשכח שהאתיופים הועלו ארצה במבצע חטף בעקבות מצב חירום, ואילו קליטת הרוסים ההמונית החלה כשלוש שנים לאחר שהגיע העולה הראשון ולמשרד הקליטה היה זמן רב להתארגן.

למעלה