שלום ,

שלום ,

מה שלומכם ? רציתי לשאול משהו , אני לא בטוח שזה המקום , אני אפילו לא יודע מה בדיוק אני רוצה לשאול , אני מבולבל ... מקווה שייצא טוב ... מהו לדעתכם המקום של שאלות וניתוחים שיכליים , ניתוחים פילוסופיים אם תירצו בחיינו . כמה ומתי " ראוי " שבן אדם יעסיק את עצמו בשאלות כאלו ומתי זה עובר את גבול הטעם הטוב ופשוט מבלבל ועוצר מלחיות בצורה תקינה ? פעם , למשל , שאלתי אדם חכם משהו בסיגנון והוא אמר לי שדקארט , למשל , הטיל ספק בכל דבר אז בעצם איך נוכל לחיות עד שיהיו לנו תשובות מלאות - והוא ענה לי שיש להמשיך במה שהורגלנו ובמקביל לנהל דיונים על הדברים . מה זה אומר אם אני נישאר בבילבול ומרגיש מתוסכל ? אני יודע שיכולות להיות לזה סיבות במישור פסיכולוגי וכדומה ואני פועל במישור הזה הרבה , ובכל זאת חשבתי גם להעלות כאן בפורום את לבטיי . הינה למשל הכרתי לפני שנה ומשהו משהיא שהרגשתי אליה רגשות מאוד חזקים , מצד אחד יש לה תכונות מסויימות כל כך מקסימות שלא מצאתי בשום בן אדם בעולם , לפחות אני ( אולי תגידו שאני מגזים אבל לגבי דברים מסויימים בה אני באמת מרגיש כך ) . מצד שני מצאתי בה גם היתנהגויות מסויימות רעות שלא מצאתי בשום בן אדם בעולם ... הקשר בינינו היה נורא מורכב , לא ניראה לי שזה משהו שאני אוכל לתאר בהודעה כאן ( וגם ככה ההודעה הזאת כבר יצאה ארוכה ... ) ואחרי תקופה של יחסים מאוד קרירים כתבתי לה מיכתב ובהתחלה שלו כתבתי לה שאני לא אומר לה תודה ולא אכעס עליה או לפחות אשתדל שלא , לא אגיד שאני אוהב ולא אגיד שאני שונא , לא אגיד שהיא טובה ולא אגיד שהיא רעה . עם הזמן חשבתי על מה שכתבתי ואולי זה רשום בצורה כזאת שכאילו לקחתי את התפקיד של אלוהים ואני פה מנסה לקבוע אם היא טובה או רעה וכדומה . חשבתי ללכת השבוע ולדבר איתה , לתקן , אבל אני מוטרד מהיא באמת , איך קובעים אם מישהו טוב או רע , אולי אני צריך לקרוא סיפרי פילוסופיה שלמים ואז להחליט ... ובזמן שאני מיתחבט ולא מגיע להחלטה , יש לי כל הזמן ייסורי מצפון שאולי פגעתי בה ולא הייתי צריך לעשות זאת ... ותהיות כאלה יש לי כניראה גם לגבי הרבה נושאים אחרים ... האם יש לכם איזו הערה או הארה שיכולים לעזור לי ?

../images/Emo92.gif אני לא יודע אם

פיספסתם את ההודעה שרשמתי או לא , בכל אופן הוספתי את הסימן הזה כדי שיהיה משהו יותר בולט ... אם מישהו ירצה להגיב למה שכתבתי אני אשמח .

hilabarak

New member
היי דגבא, אני חושב שהשאלה היא

מה האדם מחפש בחייו. אם הוא מחפש להיות עשיר ומכובד, אז הוא יתמקד כל היום בזה. אם הוא מחפש לתשובות אז הוא יתעסק כל היום בשכל. אם הוא רוצה רק להרגיש טוב, אז הוא יהיה נרקסיסט כנראה (עסוק כל היום בעצמו). אם האדם מחפש למקסם את החוויה שנקראת חיים, עליו להיות מאוזן. וזה אומר קצת לנתח וקצת להאזין ללב וקצת להתנסות וקצת אינטואיציה וקצת לקרוא ספרים וקצת מין וקצת מדיטציה וקצת עשייה ומימוש וקצת ............ תשאל איך הוא יידע כמה קצת מכל דבר ? אני טוען שכל אחד יודע בערך את הגבול. העובדה ששאלת מראה שנראה לך שאתה חורג מהגבול. עכשיו או שתנסה משהו אחר. במקום לשאול פשוט תתנסה בדברים ותנסה להשתיק גם את השכל וכולי ומכל החוויות תלמד את המינונים המתאימים לך. או שתתעלם מהקול הפנימי שאומר לך "מספיק לחשוב, בוא ננסה דברים אחרים חוץ מחיפוש תשובות" ותחפש תשובות ותהיה אדם שמוצא תשובות, אבל לא עושה שום דבר אחר.

nehud

New member
ממליץ לך לחפש אחר ההגדרה...

שלך!! ורק שלך !!! לבת הזוג "האידאלית" (ההגדרה המודעת ובעיקר זו הפחות מודעת) אשר מנהלות את השקפת עולמך ובעיקר את תגובתך להתנהגותה שלך בת זוגך (טוב/ רע טיפשי ו...) במידה ותעשה עבודת חיפוש טובה יעלה חיוך מיסתורי על פניך. באהבה אהוד

תודה על התגובות ,

קשה לי עם כל הספיקות והתהיות על כל דבר ... שום דבר " לא זורם ולא הולך חלק " . אני גם סובל מהפרעה כזאת של מחשבות טורדניות אובססיביות אז יכול להיות שזה גם קשור . לפעמים שמיתעוררת לי שאלה , כמו מה שהעלתי עכשיו לגבי הבחורה ההיא , אני חושב שאולי אכתוב באינטרנט ומישהו ככה ייתן לי " נוסחאת קסם " של תשובה שתיפתור הכל אבל אולי זו סתם פנטזיה דימיונית ... בסופו של דבר כניראה אני צריך להכריע ולקבל את ההחלטות , כמו שכתבתם , מקווה שאצליח לעשות זאת בצורה הטובה ביותר ... שוב תודה .

hilabarak

New member
דגבא שלום, אני חושב שאחת הבעיות

האנושיות היא הרצון ל"נוסחאות קסם". כל כך הרבה אנשים סובלים ממחלות ואובססיות וחוסר יכולת לקשור קשרים וכולי, כי הם מחפשים נוסחאות קסם. כי הם מחפשים לפתור בעיות דרך סיסמאות של אור ואהבה או דרך רעיון מבריק או כל פתרון קל אחר. ובסוף הם כל הזמן מתנגשים במציאות ונוצרות האובססיות והמחלות והגירושין והשד יודע מה. תעשה לעצמך טובה, תנסה להפנים שהחיים לפעמים נעימים ולפעמים כואבים ולפעמים יש הצלחות ולפעמים יש כשלונות ולפעמים בחורה אומרת כן ולפעמים לא. ופשוט תנסה את הכי טוב שאתה יודע כעת. כי אני בטוח שכל הרווקים בגיל מתקדם הם כאלו שחיפשו "פטנט" לזהות את האידיאלית שגם תאהב אותם (או האידאלי). במקום פשוט לחיות וללמוד לאהוב ולתת תוך התנסות.

אוהבתת

New member
היי לך..

אני מבינה שכל מי שמנסה לענות לך הוא או.. מכיר את המצב בו אתה נמצא.. או לומד יחד איתך! נצא מנקודת הנחה שאני לא נמצאת באף אחת מהקטגוריות... או דווקא כן.. אגיד לך משהו.... פעם חשבתי שכל מה שקשור לפילוסופיה הוא לא אמיתי.. לא קיים... ואולי רק כי הייתה לי בורות מסויימת בנושא.. אני יכולה להגיד לך .. שכל דבר בחיים שלנו קשור לפילוסופיה של החיים... לנורמות... ותעצור לרגע.. מה זה בעצם נורמה?.. משהו שבמקום מסויים אוכלוסיה מסויימת הגדירה אותו ככזה... אז בוא נעזוב הכל... לך על העצה שקיבלת.. חייה כפי שהורגלת.. או "קח" מהחיים את מה שעוזר לך לחיות אותם! ואל תחשוב הרבה.. כולנו בנויים בצורה מורכבת... אתה לעולם לא יכול לדעת מי טוב או מי רע... בכולנו יש גם וגם... אחרת.. משעמם... אז אל תנתח את החיים.. או את הבחורה.. עשה מה שעושה לך טוב.. "כאן.. ועכשיו"... וביננו... פילוסופיה ..(ספרים בנושא) יכולים להעשיר את הידע שלך.. את האני שלך .. לא מעבר לזה... ואם תשמע לי... יש דברים שלא צריך לדעת.. "יש דברים נסתרים.. לא נבין לא נדע"... ואולי ככה צריך..

nehud

New member
חיים כפי שרואים אותם וכפי שעושים..

אותם. כלומר אפשר לחיות על פי מה שעושה לך טוב "כאן ועכשו" = נהנתנות = נהדר. אפשר לחיות "כאן ועכשו" מתוך מחשבות עמוקות על העבר הטוב והמיטיב = התרפקות = חלומות. אפשר גם לחיות "כאן ועכשו" מתוך נוכחות בהוויה (ללא מחשבות עמוקות על העבר/ עתיד)קשב והקשבה!! ואפשר גם לחיות "כאן ועכשו" בתוך חלומות מדהימים על העתיד = פנטזיות = הנסיכה סופי המושלמת עבורי. באהבה אהוד

למעלה