שלום

ARIK667

New member
שלום

מה המצב? איך מכבים את הרכב בלי שהוא יכבה? לפי מה שאני הבנתי לוחצים קלאץ וגם ברקס->ניוטרל> מעלים את בלם יד> משחררים את הקלאץ (הברקס נשאר לחוץ)> מסובבים את המפתח>הילוך 1> עוזבים ברקס זה נכון אם לא תקנו אותי

EVE Lights

New member
תקשיב..

עוצרים עם קלאץ' + ברקס. משלבים לניוטראל. שמים ארמברקס. מכבים את האוטו. משלבים לראשון. עוזבים את הדוושות. יוצאים מהאוטו. סוגרים את הדלת. לוחצים על השלט. הולכים.

Master Whilee

New member
שכחת לשלם בחנייה... ../images/Emo3.gif

וחוץ מזה... "ארמברקס"? חח טוב שלא. זה בא מ "hand brakes", מעצורי יד. האנד-ברקס

MrJacKasS

New member
לא בכל חניה משלבים לראשון

אם החניה היא במישור אני משאיר ניוטרל.

Daemonlior

New member
תמיד עדיף לשלב לראשון..

גם בירידה, גם בעליה וגם במישור.. תמיד עדיף שיהיה הילוך שיעצור את הרכב.. זה לפחות מה שלימדו אותי..

עידוק

New member
שאלה על חניה...

חניה במקביל... איך עושים? הכוונה היא שאם צפוף כזה, יש חניה במקביל מ22 הצדדים ובאמצע יש מעבר לרכב אחד, אז איך יש מקום להכנס ולצאת? עידו

MrJacKasS

New member
../images/Emo31.gif

בעלייה - ראשון בירידה - רוורס במישור - ניוטרל אתה מוזמן להסתכל בספר התאוריה.

MrJacKasS

New member
מה גם

שהכוונה לשלב הילוך בעת חניה מופנית בעיקר לרכבים ישנים שבלימת האמברקס לפעמים לא מספיקה והוא יכול להשתחרר. ברכבים יותר מודרניים כמו של היום הסבירות מאוד נמוכה אם תחנה בעלייה או בירידה אם ניוטרל, והרכב ידרדר, כל עוד האמברקס משוך מספיק.

Daemonlior

New member
השכלתי..

בכל אופן, לאבא שלי כבר קרה מקרה כזה שאוטו התדרדר.. אז אני לא לוקח סיכונים =)

blabla2a

New member
../images/Emo32.gifנצל"ש חנייה בין שתי מכוניות..

בוחן יכול לבקש ממני לעשות חנייה בין 2 מכוניות? לא צמוד למדרכה כלומר כמו בחניונים? שהמכוניות לאורך?? כאילו ברוורס?

blabla2a

New member
מאיפה אני יודע לעשות :eek:?

חחח איך עושים?????? ואל תגידו לי לשאול את המורה שלי כי אין לי כבר מתי חחחחחחח ובעיקרון שאלתי אותו פעם אחת והוא אמר שהוא מורה נהיגה 6 שנים.. בחיים הוא לא הגיש ילד שהטסטר ביקש ממנו לעשותאת זה...

Daemonlior

New member
6 שנים? המורה שלך צעיר..!

בכל אופן, אם הוא לא ביקש, אני מאמין שהטסטר גם לא יבקש.. גם אותי לא לימדו חניה בניצב.. למדתי לבד בתקופת המלווה (לא שיש מה ללמוד האמת..)

../images/Emo131.gif תיקון מוסמך ממורה לנהיגה:

אין צורך להעביר לניוטרל, כי ממילא אסור לעולם להשאיר את הרכב בשילוב ביניים (ניוטרל) אלא בשילוב להילוך כלשהו, מומלץ מאוד ראשון או רוורס. מצב זה נועד לימנוע תזוזת הרכב ללא בקרה כשבלם היד "בוגד". לכן לפני כיבוי המנוע מעבירים לראשון או לרוורס, ורק לאחר מכן מכבים מנוע, וזאת כי לא "בריא" לתיבת ההילוכים להעביר הילוכים במנוע כבוי! סדר פעולות זה בא גם להבטיח שלא נשכח לשלב להילוך לאחר הכיבוי. לשאלות נוספות ניתן לפנות אלי: אלי הר-זהב, 052-2579027

למעלה