שלום...

שלום...

טוב... אהממ... "אחת שתיים שלוש בדיקה !"
זה לא נראה לי כ"כ מנומס, הוגן, ובעיקר: חכם - להתערב כזר באמצע שרשרות של פורומים עם ותק. התחליף הוא בד"כ לכתוב הודעה עצמאית, ולהיות מוכן לכל סוג של תגובות אפשריות. לא, לא קראתי את הפורום שלכם לעומק, הסתפקתי ברושם שטחי למדי, אבל כבר יש לי מה לומר, בעניין הויכוח לגבי מאגיה שחורה ולבנה. אז ככה : ישנה למיטב ידיעתי גישה נוספת של הפרדה בין מאגיה שחורה ללבנה, שאולי חלקכם מכירים אותה בצורה שונה, בתור ההבחנה בין witchcraft ל- magick. הבחנה זו גורסת שהכישוף השחור הוא "מלמטה למעלה", כלומר : מעולם החומר לעולם הרוח. ואילו הכישוף ה"לבן" הוא הפוך, מעולם הרוח לעולם החומר. כמובן ששני העולמות אינם נפרדים, והשינוי מתבטא בסופו של התהליך בשניהם. אבל השאלה היא שאלת המקור. (אגב, בדרך זו, ניתן לשייך את הפרנג שווי לאסכולה השחורה, למשל). בתקופות עתיקות יותר, ובמזרח - אפילו עד זממנו, רבים זיהו בעולם הגשמי את ה"רוע", כל מה שמניע את האדם למעשים "רעים" מקורו בקיום הגשמי. ולכן- "מאגיה שחורה". הצד השני ברור, אני מניח. וכעת, אתם יכולים להסכים איתי או לא, אבל בכל מקרה יש לי שאלה : עד כמה שאני ראיתי, לפחות חלק מהכותבים כאן מתייחסים למאגיה ה"לבנה" באורח חיובי ואילו ל"שחורה" מתייחסים באופן שלילי, כשהבסיס להתייחסות הוא בין "טוב" ל"רע". האם אתם חושבים שמאגיה "לבנה" היא טובה ? האם מניפולציה כלשהי - השלכת רצונותיכם האישיים, חלומותיכם, שאיפותיכם - חייבת להיות "טובה" בהכרח ? הרי ה"טוב" של כל אחד מאיתנו הוא כ"כ סובייקטיבי... ובסופו של דבר, אנו מבצעים מניפולציה שתשנה את המציאות שתהיה כפי שהאני הפרטי של כל אחד מאיתנו רוצה. לא יהיה קשה להראות איך שני מאגים "לבנים" יגיעו למצב של התנגשות. מכאן נובע, בהכרח, שגם מאגיה "שחורה" היא לא "רעה" - היא רק צורה אחרת על הסקאלה של תפיסות העולם, ולא דווקא תפיסה גרועה יותר. המאג מונע ע"י רעיונות, תפיסות, ואמונות. חלקם הגדול של הללו חסרי ביסוס במציאות הטבעית - הם פשוט משקפיים המעוותים אותה או מסננים אותה. האם לא צריך להתרוקן ולהתמקות מכל אלה כדי לתקן את העולם (כלומר, למי שמעוניין לעשות "טוב") ?

nepthys

New member
בסדר,

אז יש לי הסכמה של רוב חברי הפורום, וכבר נמאס לי חוסר ההבנות שנגרמות מהשם הזה. אין לי מושג למה קראו לנו ככה - אבל שלחתי אימייל לנטע, וזה ישתנה. אני מקווה. הנאום הקטן שלך הוא ייצוג הדעות של רוב הפורום, חוץ מספירי (שהרי מתעסק במאגיה שאותה הוא מגדיר כשחורה), דרקאר (שבכלל לא קבוע) ובאמת מיעוט. ככה שכולנו, מבחינה דמוקרטית, איתך.

ובסדר הפוך.

כשלעצמי, בכלל לא כתבתי את ההודעה בהקשר לשמו הנוכחי של הפורום. ובכל מקרה, לא ענית על שאלתי, בעניין ה"מוסריות". אני אנסח אותה רגע בפשטות, מבלי להפריד בין magick ל-witchcraft. האם אחד מהם או שניהם מוסריים ? או ששניהם אינם ? או שצריך להגדיר קריטריונים מסויימים לפעולות של התערבות שהן מוסריות, ולפסול אחרות לפי אותם קריטריונים בדיוק ? או שזה לא חשוב בכלל בעצם ?

nepthys

New member
מבחינתי זה לא משנה.

אין לי אמונה בקארמה, האתיקה שלי היא לא הפרדה בין שחור ללבן, והיא גם לא מוחלטת. ואני לא בדיוק מבינה, אם אתה שואל לגבי האתיקה של מאגיה "שחורה" מול "לבנה", או בין כישוף למאגיה. אין בינהם הבדל לדעתי מהחינת מוסר - זו שיטת פעולה, ולא מטרה.

למעלה