שלום!

Mayali87

New member
שלום!

אני קוראת קבוע בפורום אבל כמעט ולא מגיבה כי תכלס אני לא יודעת מידע על פינק פלויד, אני בעיקר שומעת אותם מלאאאא:) אני בעיקר שומעת את האלבומים המוכרים שלהם, שמעתי גם את ATOM HEART MOTHER ואת UMMAGUMMA אבל ממש לא התחברתי אליהם... לא מזמן קניתי את האוסף ECHOES אוסף אדיייר. הבעיה שלי היא שיש שם שירים שממש אהבתי ואין לי מושג מאיזה אלבומים הם, אז אם מישהי יכול להכתוב רשימה שאומרת מאיזה אלבום כל שיר, זה יעזור מאוד, ואולי יגרום לי להחליט מה האלבום הבא שלהם שאני רוצה לקנות:) תודה!

Shakty

New member
בואי תכתבי איזה שירים אהבת ונענה לך

מאיזה אלבומים הם... אני לא מכיר את האוסף - כי פינק פלויד ואוסף נשמע לי הפכים - זו להקה של אלבומים לא שירים. אבל נשמח לעזור בכל מקרה.

Mayali87

New member
אני מסכימה

איתך שפינק פלויד היא להקה של אלבומים ולא אוספים, אבל לדעתי ECHOES הוא יוצא דופן בעניין, זה האוסף הכי ידוע שלהם אם אני לא טועה והוא ערוך כך שהוא באמת זורם וכל שיר מתחבר לקודמו.. אני ממש אוהבת. טוב, אני צריכה לקחת את הדיסק מהאוטו כדי לבדוק בדיוק את השמות, אבל בואו נתחיל מ-LEARNING TO FLY

Shakty

New member
A Momentary Lapse of Reason

אבל אני מציע שתערכי קודם את כל הרשימה ותתני את זה בבת אחת לא אחד אחד...

One Echoe

New member
את טועה.

האוסף הכי ידוע וטוב שלהם הוא relics. יש כאלה שמחשיבים אותו אפילו כאלבום... echoes סתם חרא אוסף.

Pitudi

New member
אני לא בטוח שהוא הכי ידוע

וטוב זה כבר סובייקטיבי. echoes חרא ? פרט נמק והסבר (ולמה להשתמש במילים כאלה? אתה לא חושב שזה מוריד את רמת הפורום?) לדעתי, למרות שאני מאוד מאוד נגד אוספים שזה קשור לפינק פלויד, echoes ערוך באופן נפלא, הרימסטרד משובח, בחירת השירים מצויינת ומייצג את כל תקופות הלהקה, ובכלל, פינק פלויד לקחו מאוד ברצינות את האוסף והוא בטח לא "חרא" של אוסף, כהגדרתך. ואם כבר, מה יכול להיות "חרא" במשהו כמו 20-25 של פינק פלויד?!

One Echoe

New member
תחליט...

או שאתה סובייקטיבי, או אובייקטיבי. כשאמרתי שהוא חרא(לא, זה לא מוריד את רמת הפורום), זו הייתה דעתי. כשאמרתי שהוא הכי ידוע, זו הנחה שלי מדיבור עם מעריצים של הפלויד. אבל יודע מה? אולי באמת echos יותר ידוע. אני אישית נגד לקחת את כל התקופות וליצור מהם אוסף. ולטעמי relics, עושה את זה בצורה שונה. מרכז בתוכו בצורה מושלמת את כל השירים הכי חשובים בתקופה שלאחר בארט, וגם כמה מפניניו של בארט עצמו.

wommer

New member
יש בדיסקוגרפיה במאמרים

אם אי לא טועה את כל שמות השירים.

Shakty

New member
היא רוצה לדעת מאיזה אלבומים השירים

לא את רשימת השירים.

FuryUri

New member
כל התשבות לשאלה שלך:

למעלה את רואה שאלות נפוצות?כנסי לשם.. עכשיו דיסקוגרפיה...עכשיו echoes ... לא ממש מסובך הא?כתוב אחרי כל שיר מאיזה אלבום הוא נלקח...יודעת מה ? אני אהיה נחמד... אני אפילו אתאמץ ואביא קישור ישיר...http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=648

FuryUri

New member
תיקון קישור...

זה הנכון: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=648&QID=7095

Mayali87

New member
תודה רבה!

ומצטערת אם השאלה שלי הייתה קצת מציקה._. עוד שאלה, אשמח לקבל דעות על האלבום A MOMENTARY LAPSE OF MEMORY, לאיזה מהאלבומים של פינק פלויד הוא דומה? מה אתם חושבים עליו?

itaikuskus

New member
אני לא אוהב אותו

האלבום הוא בעצם אלבום סולו של דיויד גילמור עם שם המותג "פינק פלויד". המתופף הוא ניק מייסון, הקלידן הוא רייט (שבכלל לא נחשב אז לחבר להקה, אלא לנגן שכיר). גילמור השתמש בשם הלהקה כי הוא ידע שכך הוא ימכור הרבה יותר עותקים. הפינק פלויד באלבום הזה היא לא פינק פלויד שאנחנו מכירים, מכיוון שהברומטר שלה, רוג'ר ווטרס, כבר לא חלק מהלהקה (לא שהוא זכה לגדולות ונצורות אחרי הפרידה), השירים יומרניים, פומפוזים (כמו לרנינג טו פליי שאני לא סובל), גילמור מנסה להשתמש באלמנטים שמכרו אלבומים "קלאסיים" של פלויד (דוגמת מקהלת נשים סקסית- כמו בדרק סייד אוף דה מון), ובעצם לא מחדש לנו שום דבר, מה שכן היינו מצפים מלהקה כמו פינק פלויד. אפשר לקשר אותו עם The Division bell שבא 7 שנים אחר כך, והוא בעצם האלבום אולפן האחרון של הפלויד עד כה, גם עליו אני לא מת (למרות שיש בו יותר פנינים מMLOR), מאותן סיבות, אבל אם אהבת את MLOR אז TDB הוא האלבום בשבילך.

Shakty

New member
100% - אלבום לא ראוי לשם פלויד

גם לגבי MLOR וגם ל TDB. זו חליבה פיננסית של השם פינק פלויד.

Mayali87

New member
ומה כן?

איזה אלבומים כן כדאי לשמוע? אני אוהבת מאוד את הקלאסים שלהם DARK SIDE, THE WALL, WISH YOU WERE HERE וגם את ANIMALS אני מאוד אוהבת. ניסיתי לשמוע עוד אלבומים כמו THE FINAL CUT, ATOM HEART MOTHER ו-MORE ולא אהבתי במיוחד, כאילו לא שנאתי אותם או משהו, אבל לא הצלחתי להתחבר אליהם כמו לאחרים, אז מה אתם כן יכולים להמליץ לי?

One Echoe

New member
אוקיי, אז ככה.

קודם כל, לכי על meddle - אלבום שמאה אחוז תאהבי. אחרי זה תלכי קצת על השורשים..סיד בארט...התקופה המוקדמת, ותקני את A Saucerful Of Secrets...אלבום ע-נ-ק. אם תאהבי, תוכלי ללכת על האלבום הראשון שהופק ע"י סיד בארט ואפשר להגיד שזה סיד בארט בהתגלמותו, ותקני את the piper at the gates of down! את יכולה גם ללכת על האוסף relics שמרכז בתוכו את מיטב הפנינים מהתקופה שלאחר בארט... ובלי קשר, לכי על wet dream של רייט! אלבום ענק.

One Echoe

New member
אה...

וכמובן, לפני כל מה שהצעתי לך(חוץ מ meddle), לכי על The Division Bell...את תאהבי אותו מאוד.

vegetable man

New member
מסכים איתך ועם קוסקוס, אבל

ככל שאני שומע יותר אנשים חדשים שרק נחשפו לפינק פלויד, אני מתרשם שהם אוהבים את ALMOR ו- TDB לא פחות מהקודמים, מה שמביא אותי למסקנה הזאת: אולי הורגלנו למוסיקה ולכתיבה הקונספטואלית של ווטרס, ובשנת 87 קצת מאוחר מדי להרגיל אותנו לזעזוע נוסף כשהם בני 40+ (הקודם עם עזיבתו של בארט, לא היה חלק בכלל). כלומר, מה שאני מנסה לומר הוא, אולי בגלל שאנחנו מכירים את הסאונד של פ"פ בהנהגת ווטרס אנחנו מצפים לצליל מסוים, לכן צפוי שנתאכזב? אולי אנחנו לא מעריכים את המוסיקה של פינק פלויד של גילמור בזכות עצמה, אלא עסוקים בלהשוות אותה לשל פינק פלויד של ווטרס? הרי יש לא מעט הרכבים שלקח להם זמן לגבש את הצליל שלהם, האם להקה עם לחנים כמו Comfortably Numb של דייב גילמור לא היתה זוכה לתהילה (גם אם שונה משל פ"פ בהנהגת ווטרס)? גם אני מסתכל על ALMOR כסוג של זיוף יומרני, אבל אני בצד שלכם - מה עם הצד השני, ששופט את המוסיקה בזכות עצמה, בצורה טהורה ולא עסוק בהשוואות? דבר אחד בטוח, אני מוצא שהמון צעירים שנחשפים לפינק פלויד לראשונה מאוד אוהבים את תקופת פוסט ווטרס - המון בגלל המלודיות של גילמור, שלא בלטו עד אז, ולכן אני מפרגן למי שאוהב, אני יכול בהחלט להבין את זה.

למעלה